Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale Milka pisała wcześniej że Ci państwo maja juz psa-amstaffa. Myślicie że Bruno się z nim zgodzi ? i czy ten amstaff go zaakceptuje ? Moim zdaniem Bruno jest idealny do pilnowania, ale czy 2 psy na jednej posesji się zgodzą ? Ja tych psów nie znam , nie wiem jak się zachowują , ale tylko zwracam uwagę :)

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

hey iwcia jak byś mogła to podeślij mi zdjęcia tych labradorek.
A ja myśle, że dwa samce na jednej posesji to nie za bardzo dobry pomysł, ponieważ mogły by zacząć z czasem walczyć o przywództwo raczej dla samca poleciłabym jakąś suczkę.

Posted

[quote name='ancyk1']hey iwcia jak byś mogła to podeślij mi zdjęcia tych labradorek.[/QUOTE]

niestety nie mam ich zdjęć :( a jedyną suczką jaką widziałam w naszym schronie jest Emi, o innych nic nie wiem bo dawno mnie nie było :(

Posted

To musi być suczka, więc Bruno odpada. Czemu Nela miała by być włóczęgą? Posesja będzie ogrodzona, także nie ma możliwości ucieczki. Państwo planują także psiaka szkolić.

Posted

skoro nie ma możliwości ucieczki i psiak będzie szkolony, to Saba idealna :)
z resztą Nela jest w DT nie wiadomo cze nie zmieni się w DS i ona krótko w schronie jest ;D

Posted

Tam gdzie jest Nela w DT sa 3 inne psy.
W tym jeszcze jeden z naszego schronu..
Więc raczej tam nie zostanie.
Ale cóż nigdy nic nie wiadomo, moze oni będą chcieli mieć 3 psy?i Nela u nich zostanie.

Posted

mam trochę karmy zebranej w szkole przez dzieci, a także chcę podać lek na robaki dla Binia, który jest w schronie z mojej interwencji, Jest zarobaczony, bo inne psy, które odebrałam od zbieraczki miały robaczycę i jeden z nich stracił prawie wzrok, poza tym panuje u niej nosówka, potrzebuję osób, zaufanych, które poobserwują Binia.
Jutro jestem w Gorzowie od 10.00 proszę o pw, podam telefon do mnie. Lub ja proszę o telefon, to zadzwonię.
Sama nie mogę jechać do schronu bo będę z 2 dużymi psami i kotem na kontroli i jadę na wioskę na interwencję po szczeniaki.

Posted

[url]http://sites.google.com/site/lubuskiepsiaki/home/binio[/url]
to jest strona adopcyjna TOZ, jest na tej stronie, na stronie schroniska jest nie wyraźne zdjęcie, czy to on?

Posted

to super, jeśli możecie wziąć dane, bardzo mi zależy żeby go odrobaczyć, na pewno ma tasiemca, no i czy nie rozwinęła się nosówka. Na odebranych od kobiety 5 psów z 17 - wszystkie miały to samo. Proszę o kontakt, jeśli to możliwe.
Dane do 1%- jest na stronie TOZ, ale jeśli trzeba mogę podać KRS 0000154454- cel szczegółowy- TOZ o/ Gorzów- to ważne.

Mam ulotki do rozdawania, jeśli ktoś jest zainteresowany.

Posted

Dziewczyny, znacie Kogoś ze Słubic?
Dzwoniła do mnie Pani z Niemiec, a propos mojej tymczasowiczki i powiedziała mi że tam dwa razy w tygodniu w Słubicach na bazarze pojawia się facet, taki pijaczyna który najpierw po wsiach łapie psy , a potem je sprzedaje niemcom. Te co nie sprzeda, wygania....
Ponoć dostał jakiś mandat od straży ale na tym się skończyło.

Posted

to super, jeśli możecie wziąć dane

Żaden z wolontariuszy nie jest upoważniony do przekazywania takich informacji. To są poufne dane. Od takich spraw jest Kierownik Schroniska. ;)

Posted

Filmik o psiakach w nowych domkach już gotowy!
Trochę niedopracowany jest, ale to przez to, że mam remont i nie mogłam podłączyć głośników w drugim pokoju, przez co poprawki wprowadzałam nie słysząc dźwięku...
i nie patrzeć na rżenie koników :P Wydaje mi się, że tekst pierwszej piosenki pasuje idealnie :)
Napisy też trochę szybko uciekają... ale zdjęcia są i to najważniejsze!

http://www.youtube.com/watch?v=0xuPyf2Vko0

Posted

Piękny filmik, niesamowicie wzruszający, wymowne zdjęcia i trafnie dobrane napisy. Całości dopełnia tło muzyczne. Na mnie wywarł ogromne wrażenie, wywołał łzy, ale nie były to gorzkie łzy. Takie filmy dają nadzieję i wiarę w słuszność tego co robimy. Serdeczne dzięki :loveu: