Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mamy przecież labradora..
Emi. 2letnią suczkę, ale w schronie zachowuje się trochę agresywnie..

ludzie, zgłaszajcie się na DT :(
Jest naprawdę dużo gorzej...

Posted

mam pytanie, czy są potrzebne ogłoszenia psiakom? Przy moim czasie to dla każdego psiaka będę mogła zrobić tylko po 10 ogłoszeń, ale zawsze to coś.. jeżeli miałabym ogłosić, to poproszę na wątku o fotki i tekst ogłoszeniowy oraz dane do kontaktu. POZDRAWIAM, faith35.

Posted

Nie miałam jak narazie założyć wątku, nie wiem też jakie psiaki są obecnie w schronisku, tzn. jakie zostały. Sama dzis jednego wzięłąm i troche ludzi chętnych stało w kolejce, ale psiaki ciagle tam są, a wody przybywa:(

Posted

to fajnie że jednego zabrałaś :)
ja jutro też jadę po jednego i porobię trochę zdjęć.
psiaki na pewną są i na pewno będa. Z tego co wiem dzisiaj miała być ewakuowana lewa strona schroniska.
Tam jest najgorzej... Jak to poszło, jutro sie dowiem.

Posted

nie wiem czy jest ... ale sprawa z nią wygląda tak,że jest przerażona i objawia to agresją w stosunku do ludzi i drżeniem całego ciała. wydaje mi się,że w takiej sytuacji przypadkowe osoby nie wzięłyby suni na DT, bo trzeba by z nią trochę popracować :)

Posted

mysza 1 napisał(a):
Dziewczyny, czy sunia Marka, biała z tej strony http://sioz.pl/Details.aspx?BID=17&IDG=1&pageIndex=&pageSize=&Page=4 jest w schronisku?

Widziałam ją chyba w reportażu pokazanym w telewizji w ubiegłym tygodniu ( o trudnej sytuacji w związku z wodą :( )

Raczej jej już nie ma, bo już w sobotę nie było żadnych szczeniaków. Ludzie w pierwszej kolejności zabierają szczeniaki bądż małe psy. A dzisiaj do schroniska nie dało sie wejśc bez gumowców, całe zalane:( Byłam tylko przed bramą po psiaka.

Posted

Cholercia, żeby tylko jej nie zwrócili :( skoro tak reaguje... Albo nie wywalili gdzieś.
Zobaczyłam ją na filmie, właśnie drżała cała i ciągle o niej myślę. Chciałam ją zabrać do dobrego hotelu z warunkami domowymi tylko o miejsca chwilowo trudno.

W każdym razie, jeśli możecie sprawdzić to będę wdzięczna.

Posted

czyli jest źle a znów pada śnieg i Warta się podniesie to trzeba zmienić tytuł wątku i porozsyłać gdzie się da. Mam nadzieję taką cichą, że większość psiaków już zostanie w DT, który zmieni się w DS

Posted

Pomóżcie cioteczki wybrać jakąś suczkę na podwórko, do pilnowania.
Młodą(do 2, no góra 3 lat), szczekliwą..
bo mam wybrać jakąś, jest fajny domek :)
Myślałam o Korze albo Neli (tej z oczami dwukolorowymi).
Tak, żeby odstraszały intruzów. W domku już jest jeden pies - amstaff, samiec.
Podobno bardzo spokojny.
Ja bym sprawowała pieczę nad psiakiem, pojechałabym tam i w ogóle.

Posted

Saba leonki z zakręconym ogonem? Też o niej myślałam, ona jest super, bo jest bardzo wierna i oddana. No i szczeka jak trzeba.
Z psami też się dogaduje. Ale z tego co wiem, to kiedyś uciekła ze schronu albo z nowego domu, już nie pamiętam.
Wybór należy do mnie,teraz moja broszka żeby wybrać psa...
chciałabym żeby każdy miał taki fajny domek :( i tak dziwnie mi teraz zdecydować.
Może być Kora, Nela (ona podobno nie szczeka, ale jest młoda, pobudliwa i można ją nauczyć), właśnie Saba albo Kira, ale ona ma 4 lata, a oni chcą młodszego psa. Ja już i tak staram się namówić na choćby dwulatka.
Jak im przedstawię psy kolejno, to pewnie zainteresują sie najbardziej Nelą.. ale ona ma szansę na inny domek, bo to w sumie taki psiak idealny. A tak to ja bym mogła nawet pomóc, coś doradzić, poćwiczyć z psem. Dobra szansa dla naszych odrzutków...
a Xena? ta czarna?

Posted

ona teraz jest w DT więc trzeba poczekać bo może tam zostanie ;D ale ona też nieszczekliwa ...
Moim zdaniem Saba by była najlepsza... i długo już w schronie siedzi :( a do nowych włascicieli się przyzwyczai to i nie ucieknie ;]
wystarczy psa nie spuszczać i tyle ;>

Posted

no Saba fajna, ale to dzikus. Teraz jest już dużo lepiej, nawet na spacer chętnie chodzi i spuszczona też od nogi nie odchodzi.. ale podobno kiedyś kogos ugryzła. Sama nie wiem.
Ona by była na podwórku ogrodzonym. Także latałaby po posesji razem z drugim psem.
Często jest tak, że jak lękliwy pies się już ustabilizuje to przestaje szczekać. Bo ona ewidentnie wykazywała agresję lękową. Jak się weszło do boksu np. z grabkami to uciekała. No i jest pobudliwa, trzeba by było nad nia popracować, a nie każdy ma chęci i cierpliwość do takiego psa.
Cóz, pogadam z ludźmi jeszcze raz, dowiem się bardzo dokładnie czego oczekują od psa, przedstawię im wszystko, jak to wygląda bez owijania w bawełnę i sami zdecydują.
Choć nie ukrywam, że chciałabym żeby jedna z naszych niechcianych sierotek znalazła w koncu dom... choć ludzie musza być świadomi, że z takimi psami różnie bywa..

Posted

co do tej mieszanki husky, z oczami dwukolorowymi - niewiem czy nada się do pilnowania, czy raczej nie będzie miała chęci do włoczęgostwa, jak zostanie zostawiona sama sobie. Może Aria??albo Bruno, który jest w hoteliku? wzięty z naszego schroniska. W podpisie Koelki jest jego banerek