Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

buuterfly napisał(a):
Aniu jak będziesz robiła bazar to daj znać. Na pewno bym znalazła coś w szafie na handel jeśli będziesz potrzebowała :) Z chęcią pomogę.

super :-) TEraz będziemy robic bazarek ubraniowy - Sundayrose go wystawi.

Posted

Kajusza napisał(a):
super :-) TEraz będziemy robic bazarek ubraniowy - Sundayrose go wystawi.

Z chęcią :) Tyko coś nam nie wyszło przekazanie fantów jeszcze :D Ale nadrobimy i bazar ruszy!

Posted

Nie ma problemu, mogę założyć wątek Falkowi.
W jakiś dzień się za to wezmę, a macie o nim jeszcze jakieś info, skąd jest itp.?
Bo ja niewiele o nim wiem, wyjmowałam go tylko do zdjęć .

Posted

ja nic nie wiem, zgalałam sie na jego temat juz wychodząć ze schronu, wet powiedział, że w chwili obecnej leków żadnych nie musi brać wystarczy dobra karma weterynaryjna, jeżeli zje coś innego, to będzie miał kilka dni biegunkę i wtedy myusi wziąść leki. Był juz adoptowany .... ale wiadomo, okazało się, że chory to wrócił spowrotem do schronu :-(

Posted

Milka jak jutro będziesz w schronie to mogłabys obfocić dwa psy i coś się o nich dowiedzieć (czy oddane, kiedy itp)- ja nie zdążyłam ostatnio a wpadły mi w oko, może poszukamy im domu? Oba są w tym wybiegu przy dawnej kuchni:

- malizna http://sioz.pl/Details.aspx?BID=17&IDG=1&pageIndex=&pageSize=&Page=14 id 1825, podesłałabym ja na mikropieski
- miks gończego polskiego: http://sioz.pl/Details.aspx?BID=17&IDG=1&pageIndex=&pageSize=&Page=8 id 1834 - może miłośnicy rasy by jej pomogli.

Będę wdzięczna :-)

Posted

byłam dzisiaj w schronie i miałam nawet wstawić psiakom lepsze zdjęcia ale zapomniałam zrobić ;)
malizna jest dość nieśmiała, gdy podchodzą inne psy, ona raczej trzyma się na uboczu - tylko tyle wiem ...

a o miksie gończego mogę powiedzieć tylko,że straszny lizus :p

Posted

już poprawiłam, powinno być ok :)
tak się właśnie zastanawiałam czy widać, bo ja je widziałam.

a tak wgl to sunieczka bardzo fajna jest, lubi pieszczoty, ale zazwyczaj te większe jej do człowieka nie dopuszczają... no i uwielbia psie smakołyki ^^

Posted

Fotki gończej suni i tej małej rudej ma Iwona.

Mamy 2 spaniele w schronie:

Ten piesek ma ponoć 3 lata, został znaleziony. Ma chyba chore oczy, strasznie mu ropieją. Uszy to tez jeden wielki kołtun. Ogółem chudy, bardzo zaniedbany. Łasił się bardzo, ale nie potrafi zupełnie ustać w miejscu - zaraz zaczyna się dziwnie trząść, powłóczyć nogami (dziwne zjawisko, bo biega normalnie), piszczeć i wyrywać się.

A ten ma 2 lata, też znaleziony. Bardzo przestraszony.

Posted

Ta malizna taka raczej zadbana, przynajmniej tak wygląda... takie pieski raz dwa domy znajdują.

A temu spanielkowi trza zbadać te oczy po świętach. Może się znajdzie się jakaś dogomaniakowa ekipa od spanieli?

Posted

Kurczę, te spanielki, które trafiają do schronu, zawsze takie biedne - ślepaczek był u nas, Maja w chorymi uszami, Sonia, która się tułała:( Odwiedzę je po nowym roku w schronisku.

• 2 weeks later...
Posted

Ela, mogłabyś dodać w pierwszym wątku poniższe psiaki i ich wątki?
Fajnie, jakby były wątki zebrane na gorzowskich psiaczkach :)
- Wyżeł Grover - http://www.dogomania.pl/threads/219817-Wy%C5%BCe%C5%82-w-potrzebie-w-gorzowskim-schronisku
- Jagdterier Jagger - http://www.dogomania.pl/threads/219814-Jagterier-z-gorzowskiego-schroniska
- Goldeny Karmel i Hektor - http://www.dogomania.pl/threads/219802-GORZ%C3%93W-WLKP.........-goldeny-w-potrzebie-dla-staruszka-dt-na-cito
- Twojego Kuska też brakuje! :) http://www.dogomania.pl/threads/219551-BARLINEK-niedu%C5%BCy-piesek-na-cito-poszukuje-dt-...-za-kilka-dni-wyl%C4%85duje-na-ulicy

No i oczywiście pomyślności na cały Nowy Rok dla wszystkich!

Posted

Zgarnęliśmy dziś z TZem piękną labkę ze środka ulicy w Gorzowie :(
Sunia szła/ biegła troszkę zagubiona od Mieszka I, Roosvelta, w stronę Kosynierów Gdyńskich - środkiem dwupasmówki :( Zatrzymaliśmy się, żeby ją zawołać ze środka jezdni - zupełnie nie wiedziała o co chodzi. Nie bardzo chciała wsiąść do auta, ale po chwili się zdecydowała. Sprawdziliśmy: nie ma chipa, tatuażu, żadnej adresówki. Pani, która przechodziła obok powiedziała, że pies błąkał się koło cmentarza na Żwirowej (tylko nie wiem kiedy). Zawieźliśmy ją do schroniska, niestety ;-( - stwierdziliśmy, że tam najszybciej właściciel ją znajdzie. Podejrzewam, że przy tym ruchu sunię po prostu ktoś by potrącił.

Sunia jest czekoladowo-brązowa, dość zadbana, pazurki krótkie, sierść błyszcząca. Jak na moje oko ma kilka dodatkowych kilogramów (ale może to typowa budowa labka;)) Ma ok 3-4 lat. Miała na sobie niebieską (niebiesko-czarną), parcianą (nie skórzaną) obróżkę, dość już wysłużoną. Wg mnie nie była sterylizowana (brak blizny), wygląda, że już rodziła. Suczka jest bardzo miła, spokojna, grzeczna, trochę strachliwa (ale może to przez okoliczności), spokojna, choć podczas spaceru energiczna, ciągnie na smyczy. W aucie grzeczna, siedziała lub spała tylnym siedzeniu. W schronisku się bała trochę. U weta spotkaliśmy inne psy, zero agresji i reakcji.
Chętnie przyjmuje wszelkie pieszczoty, głaskanie - podczas zdjęć raz dwa przeszła do pozycji 'koła do góry' :)

Liczę, że komuś zginęła, choć kto to wie :( Wklejam parę zdjęć poniżej.
Umieszczę ogłoszenie na Tablicy, może ktoś się zgłosi, albo znajdzie w schronie.
Jak nie, to trzeba będzie ja wysterylizować, bo taka śliczna psina raz dwa zostanie adoptowana.

P.S. Brązowe labki chyba nie są bardzo popularne, co?

Kilka zdjęć (w te małe zdjęcia trzeba wejść i sobie obrócić, nie wiem czemu Image Shack tak je uploadował :( )