Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Będziemy bardzo zobowiazane, bo psiak już dosc długo stacjonuje w schronisku, a potencjalny domek czeka....
Dziekuje w imieniu Fundacji Adopcje Malamutów i prosze o kontakt na pw.

Posted

podajcie adres i nt telefonu. W zależności gdzie ludzie mieszkają podejdę dziś/jutro ewentualnie po niedzieli :-) co ma psina czekać w budzie!

ps. ew. konkretne pytania, lub sugestie na co zwrócić uwagę :-)

Posted

Dziewczyny pilnie potrzebna pomoc!!!
http://www.dogomania.pl/threads/204309-Max-b%C5%82aga-o-pomoc-%28?p=16514949#post16514949

Z tym, że pan go już nie chce:( Przerosło go to materialnie. Oddał psa do schroniska, ale pies nie wychodził tam z budy, trząsł się , a w ranę nawchodziło mu słomy;(
Luiza ubłagała go żeby chociaż do środy go przetrzymał. Próbujemy szukać pomocy, ale zewsząd cisza.

Posted

ja pod koniec tygodnia jadę na różne wiochy w kierunku Kostrzyna, to mogę zajechać i do Dębna, bo to "po drodze" :-) Napiszcie dane domku i ew. jakieś pytania i troche o psie, żebym wiedziała co nieco, na co zwracać uwagę. Aha, a czy tam już jest jakis pies? bo chyba będę jeździć z dwoma psami, to ew. sprawdzę jak ludzi reagują na psy w domu :-) jak ztrochę zaślinią itp. (jak jest pies to psy zostana w aucie...)

Posted

Emi dzisiaj w trochę gorszym humorze ... ale przy smakołykach - anioł nie pies :eviltong:
pozwala na głaskanie się - na razie w nagrodę dostaje smakołyki,żeby zrozumieć,że 'ręka jest fajna' :p
niestety czasu na spacerek ani na dłuższe posiedzenie z Emi nie miałam,ale mam nadzieję,że w sobotę pojadę i wtedy się uda ;)

labradorka z problemami skóry jest już wysterylizowana :)

Posted

Baaa....Labradorka wysterylizowana to Negra:P I w przyszłym tygodniu jedzie do nowego domku:D:D:D
dziewczyny czy któras ma mozliwosc sprawdzic jak negra eaguje na dzieci? mamy chetnego który ma 6 cio letniego synka wiec to wazne.

Posted

buuterfly napisał(a):
Baaa....Labradorka wysterylizowana to Negra:P I w przyszłym tygodniu jedzie do nowego domku:D:D:D
dziewczyny czy któras ma mozliwosc sprawdzic jak negra eaguje na dzieci? mamy chetnego który ma 6 cio letniego synka wiec to wazne.

aaa ;) jedyną możliwością byłoby przyprowadzenie jakiegoś dziecka do schroniska
ja osobiście żadnym nie dysponuję :p

Posted

czy ktoś mi może więcej powiedzieć o tym szpicu http://www.toz.gorzow.com.pl/?mod=news&cID=140&page=20 (drugie ogłoszenie od góry) rozważam opcję wzięcia go na darmowy tymczas i na własną rękę szukania mu domu, a także oswajania i uczenia. Mam doświadczenie z tego typu przypadkami, mam też dwa szpicowate adoptowane, jednego dzikiego szpica miałam na tymczasie (dzisiaj jest już w nowym domku). Potrzebuję jednak więcej informacji o tym psie. I czy bylaby możliwośc wykastrowania go przed ewentualną tymczasową adopcją, ponieważ mój jeden z psów "cierpi" na tak zwaną "feminizację" - wydziela zapach suki w czasie cieczki i niestety przeważnie inne samce "dobierają" się do niego ;)
Ewentualnie jestem gotowa pozyskiwać na niego fundusze w przypadku znalezienia mu innego domu tymczasowego (nawet płatnego) na jego tresurę, opiekę etc