ancyk1 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 prosimy o pomoc bo wody z każdą chwilą przybywa Quote
iwcia93 Posted January 17, 2011 Posted January 17, 2011 Jak na razie sytuacja opanowana, a woda wypompowana (na całe szczęście !!) Ryzyko dalej jest, ale pompy chodzą. :):) Nie ukrywam że wciąż deklaracje są jak najbardziej przydatne ! Quote
koelka Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Nasze gorzowskie bezdomniaki:( [video=youtube;E8D9agp_yGw]http://www.youtube.com/watch?v=E8D9agp_yGw[/video] Quote
czikusiowa Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 muzyka chwyta za serce :loveu: jest bardzo smutna i oddaje uczucia kochanych mordek siedzących 'za kratkami' One czekają na kochające domki,a domków nie widać :-( Quote
maxiowa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Muzyka świetna <3 filmik suuper ;DDD a mam pytanie. Robi ma wątek bo zauważyłam,że on też tam jest ;> Quote
esperanza Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 W Wiadomościach podano informację, że jest ryzyko zalania schroniska. Jak to w tej chwili wygląda? Quote
koelka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 maxiowa napisał(a):a mam pytanie. Robi ma wątek bo zauważyłam,że on też tam jest ;> Robi nie ma wątku. Mysłałam, że taki ładny psiak szybko znajdzie dom, a on tyle już czasu w schronisku. Quote
esperanza Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 iwcia93, ale to było 2 dni temu. Sytuacja może się zmienić w ciągu kilku godzin. Uspokoiłaś mnie. Quote
iwcia93 Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Jakby było tragicznie to by na pewno była ewakuacja, na razie wciąż chodzą pompy. nagranie mogło być również sprzed kilku dni, a puścili dzisiaj... nie wiem, nie byłam dzisiaj, tylko wczoraj, ale też nie wchodziłam dalej na boksy tylko z brzegu. i było na pewno lepiej jak w sobotę. miała także przyjechać straż pożarna z pompami, więc pilnują wszystkiego. Quote
czikusiowa Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 gdyby była 'tragiczna' sytuacja,to zapewne iwcia dostała by wiadomość,że trzeba psiaka na tymczas wziąć być może administrator wydał kilka psów na DT,ale tego nie wiemy. wczoraj sytuacja byłą stabilna,ale wiem,że Warta od wczoraj przybrała ok 15 cm :( czyli możliwe,że sytuacja wygląda podobnie do soboty ... :( jutro prawdopodobnie będę jechać na chwilę do schroniska po południu Quote
buuterfly Posted January 20, 2011 Author Posted January 20, 2011 Kurde moja Luna ma cieczkę i nie mogę wziąść psa. Gdyby było naprawdę źle to mogę do moich rodziców wcisnąć jakiegoś psa. Myślę, że pomogą...Oni mieszkają za Barlinkiem i mają swoje gospodartswo. Quote
maxiowa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 koelka napisał(a):Robi nie ma wątku. Mysłałam, że taki ładny psiak szybko znajdzie dom, a on tyle już czasu w schronisku. Aha... no ja mam się zamiar nim zająć ;) Quote
Milka__ Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Dzisiaj wody przybyło. Jest gorzej... dziś były pierwsze telefony do ludzi , którzy się zgłosili na tymczas. To tak na wszelki wypadek. Wszystko jest jednak pilnowane, na pewno jakby cos się działo, to będą informować. Quote
czikusiowa Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 wody przybywa,bo Warta przybiera,a okoliczne łąki już więcej nie przyjmują i woda stoi, myślę,że paniki nie ma, bo większość boksów tj tzw Nowe boksy i Kwarantanna są położone wyżej i aktualnie daleko od wody :) w razie masowe ewakuacji na pewno dostaniemy informację od administratora. nie udało mi się dzisiaj dotrzeć do schroniska niestety,ale milka dostarczyła nam wystarczających news-ów ;) Quote
iwcia93 Posted January 20, 2011 Posted January 20, 2011 Uprzejmie informujemy, że z powodu występujących na terenie schroniska podtopień, schronisko nie przyjmuje psów na stan. Zapraszamy wszystkie chętne osoby do zabierania psów na tymczas, dopóki nie opadnie woda. Z góry dziękujemy! Quote
koelka Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 Schronisko zalewa!!!!!!! Dostałam telefon z prośbą o tymczas. Pomóżcie... Quote
buuterfly Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Jest aż tak źle? Mam wszcząć alarm i informować znajomych? Quote
iwcia93 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 buuterfly napisał(a):Jest aż tak źle? Mam wszcząć alarm i informować znajomych? Aż tak nie, ale jest za mało deklaracji, cały czas zbieramy. A ludzie biorą psiaki na tymczas, żeby robić miejsce innym przenoszonym. Quote
buuterfly Posted January 21, 2011 Author Posted January 21, 2011 Ogłosiłam problem na egorzow:( Quote
ancyk1 Posted January 21, 2011 Posted January 21, 2011 a mamy może w typie labków, leonbergery, nowofundlandy i boksery oprócz robiego. czekam na pw Quote
koelka Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Schronisko jest zalane, sytuacja jest tragiczna:( http://rmg.fm/2011/01/sytuacja-w-gorzowskim-schronisku-tragiczna/ Quote
Recommended Posts