Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jak na razie sytuacja opanowana, a woda wypompowana (na całe szczęście !!)
Ryzyko dalej jest, ale pompy chodzą. :):)
Nie ukrywam że wciąż deklaracje są jak najbardziej przydatne !

Posted

maxiowa napisał(a):
a mam pytanie. Robi ma wątek bo zauważyłam,że on też tam jest ;>

Robi nie ma wątku. Mysłałam, że taki ładny psiak szybko znajdzie dom, a on tyle już czasu w schronisku.

Posted

Jakby było tragicznie to by na pewno była ewakuacja, na razie wciąż chodzą pompy.
nagranie mogło być również sprzed kilku dni, a puścili dzisiaj...
nie wiem, nie byłam dzisiaj, tylko wczoraj, ale też nie wchodziłam dalej na boksy tylko z brzegu.
i było na pewno lepiej jak w sobotę. miała także przyjechać straż pożarna z pompami, więc pilnują wszystkiego.

Posted

gdyby była 'tragiczna' sytuacja,to zapewne iwcia dostała by wiadomość,że trzeba psiaka na tymczas wziąć
być może administrator wydał kilka psów na DT,ale tego nie wiemy.
wczoraj sytuacja byłą stabilna,ale wiem,że Warta od wczoraj przybrała ok 15 cm :(
czyli możliwe,że sytuacja wygląda podobnie do soboty ... :(
jutro prawdopodobnie będę jechać na chwilę do schroniska po południu

Posted

Kurde moja Luna ma cieczkę i nie mogę wziąść psa. Gdyby było naprawdę źle to mogę do moich rodziców wcisnąć jakiegoś psa. Myślę, że pomogą...Oni mieszkają za Barlinkiem i mają swoje gospodartswo.

Posted

koelka napisał(a):
Robi nie ma wątku. Mysłałam, że taki ładny psiak szybko znajdzie dom, a on tyle już czasu w schronisku.

Aha... no ja mam się zamiar nim zająć ;)

Posted

Dzisiaj wody przybyło.
Jest gorzej... dziś były pierwsze telefony do ludzi , którzy się zgłosili na tymczas.
To tak na wszelki wypadek.
Wszystko jest jednak pilnowane, na pewno jakby cos się działo, to będą informować.

Posted

wody przybywa,bo Warta przybiera,a okoliczne łąki już więcej nie przyjmują i woda stoi,
myślę,że paniki nie ma, bo większość boksów tj tzw Nowe boksy i Kwarantanna są położone wyżej i aktualnie daleko od wody :)
w razie masowe ewakuacji na pewno dostaniemy informację od administratora.
nie udało mi się dzisiaj dotrzeć do schroniska niestety,ale milka dostarczyła nam wystarczających news-ów ;)

Posted

Uprzejmie informujemy, że z powodu występujących na terenie schroniska podtopień, schronisko nie przyjmuje psów na stan.
Zapraszamy wszystkie chętne osoby do zabierania psów na tymczas, dopóki nie opadnie woda.
Z góry dziękujemy!

Posted

buuterfly napisał(a):
Jest aż tak źle? Mam wszcząć alarm i informować znajomych?

Aż tak nie, ale jest za mało deklaracji, cały czas zbieramy. A ludzie biorą psiaki na tymczas, żeby robić miejsce innym przenoszonym.