Zuzka2 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Ale szczęśliwy zbieg okoliczności!!!:-) Zaraz napiszę do tej kobiety.Popytam czy ew.na DT ktoś by ją wziął w Kielcach.Nie chcę tej Pani zostawiać w tak podbramkowej sytuacji.Przecież serce by jej pękło,gdyby musiała ją z ostateczności oddać do schroniska.Już nawet sami rozpatrywaliśmy z partnerem,że ją weźmiemy.Ale to też już taka ostateczność by była,gdyby psina miała trafić do schronisku.Mamy suczkę,ale serca nie zabraknie dla drugiej na pewno.Chyba,że by się nie polubiły.Problemem by była niestety eksmisja,bo wynajmujemy mieszkanie od ludzi antypsich (nawet mojego psa ukrywam przed nimi). Quote
koelka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Zuska, to popytaj ludzi o domek dla suni i tej Pani, do kiedy może być u niej sunia. Na jutro to pewno za poźno ją zabierać, a potem to może być po nowym roku. Quote
Zuzka2 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Pani w połowie stycznia idzie znów do szpitala nie wiadomo na jak długo.Ma już za sobą 3pobyty.Suczka jest już zahartowana w pobytach na DT.Szybko można ją "kupić".O charakterze:kocha dzieci i inne psy,w tym suczki;bardzo szybko akceptuje kobiety;mężczyzn raczej warunkowo-muszą sobie zasłużyć;-)Nie lubi kotów:szczeka i gania je,ale jak dogoni,to wtedy zwiewa ona przed nimi.W każdym razie mam z tą Panią świetny kontakt,bardzo się polubiłyśmy i jak na razie zdecydowałam,że suńka trafi do mnie na DT lub DS o ile nie znajdę jej innego domku fajnego w okolicy Kielc.Dziś już ruszam z ogłoszeniami na południu Polski.Może do stycznia znajdę jej domek w okolicy GW.Ale póki co odzew zerowy mimo tylu ogłoszeń.Organizuję jej też pomoc wolontariuszy z GW-może coś wymyślą-jakiś DT na czas szpitala lub już na zawsze pomoc w spacerach (choć to mało realne).No bo szkoda tak je rozdzielić.Suńka się odnajdzie w nowym domu,wiadomo.Ale co z tą Panią?Zostanie sama jak palec na starość.Szkoda jej. Quote
Kajusza Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Na jakim Osiedlu/ulicy ta Pani mieszka? Quote
Zuzka2 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 to namiary na tę Panią (nie pytałam o adres na razie):603096784, mail: [email]teresa1048@wp.pl[/email] Quote
Kajusza Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 [quote name='Zuzka2']to namiary na tę Panią (nie pytałam o adres na razie):603096784, mail: teresa1048@wp.pl narazie się z tą Panią nie kontaktowałam, mam nawał pracy, i nie chcę się podejmować czegoś na co mi czasu nie starczy. Jak sie ogarnę z robotą to zadzwonie do niej. Quote
Zuzka2 Posted December 11, 2010 Posted December 11, 2010 U niej na razie cisza.Niby jakiś pan z Poznania dzwonił,miał oddzwonić,ale póki co-cisza.Suńka poogłaszana gdzie się da. Ta Pani podjęła już ostateczną decyzję,że psa nie może zatrzymać.Adoptowała też wirtualnie jakiegoś biedaka. Quote
Zuzka2 Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 Czarna jamniczka już w nowym domku.Znalazłam jej dom u starszego małżeństwa z Poznania.Sunia zachwycona.Nowi właściciele i dotychczasowa opiekunka również:-) Quote
Kajusza Posted December 13, 2010 Posted December 13, 2010 suepr, dobra wiadomość :-) ale szkoda, że nieraz osoby samotne są zmuszone oddać swojego przyjaciela! Quote
czikusiowa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 prosimy o pomoc: W związku z wysokim stanem Warty przekraczającym stan alarmowy oraz podnoszeniem się wód gruntowych Schronisko dla Bezdomnych Zwierząt prosi osoby mogące przechować zwierzęta podczas ewentualnej ewakuacji o składanie stosownych deklaracji. W przypadku kiedy nastąpi konieczność ewakuacji, pracownicy schroniska będą się konstatować z osobami, które złożyły deklaracje i wydawać im psy na czas dopóki zagrożenie schroniska zalaniem nie minie. !!! Quote
Kajusza Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 pozwoliłam sobie skopiowac tekst, i powklejam na "swoich" watkach Quote
czikusiowa Posted December 15, 2010 Posted December 15, 2010 Kajusza napisał(a):pozwoliłam sobie skopiowac tekst, i powklejam na "swoich" watkach jasne ;) im więcej ogłoszeń tym większa szansa na DT Quote
buuterfly Posted December 17, 2010 Author Posted December 17, 2010 W razie konieczności postaram się pomóc.Tylko dajcie znać. Quote
koelka Posted December 21, 2010 Posted December 21, 2010 Zuzka2 napisał(a):Czarna jamniczka już w nowym domku.Znalazłam jej dom u starszego małżeństwa z Poznania.Sunia zachwycona.Nowi właściciele i dotychczasowa opiekunka również:-) O tę wiadomość mi chodziło, dotyczącą jamniczki, która znalazła dom:) Quote
iwcia93 Posted December 25, 2010 Posted December 25, 2010 Zapraszamy do adopcji psiaków w naszym schronie !! Ochrońcie je przed zimą !! Quote
buuterfly Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 Dziewczyny co to za psiak? Ten czwarty z kolei? http://www.sioz.pl/Animals.aspx?BID=17&IDG=1&pageIndex=0&pageSize=60 Quote
iwcia93 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Łatwiej by było po numerze dojrzeć bo cały czas się coś zmienia ;p jeśli chodzi o 1302 to mała rudo-beżowa jamniczka. Ale oprócz tego, że jest u nas w schronie i jest naprawdę przemiła i spokojna, nic nie wiem, zapewne znaleziona. Quote
ancyk1 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 hey powiedzcie mi czy ten Barii to nie jest mieszańcem leonbergera? Quote
iwcia93 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 może coś tam ma ;) on w ogóle taki mix tych wszystkich wielkich, jest strasznie wystraszony, ciągle szczeka, jest ogromny i wygląda trochę jak taka owieczka :) Quote
buuterfly Posted December 28, 2010 Author Posted December 28, 2010 E już nie widzę tego psa:( Tzn suczki...Bo wyglądała na yorkowatą. A pieski w typie labradorów? Jeśli są tak owe bo po zdjęciach to niezbyt widać, to mogę im porobić wątki na forach.Np Tecila, Emi, Scot? Quote
iwcia93 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 Yorkowata juz w domku ;) Takila to mix rottweilera, Scot to sznaucer, a Emi to faktycznie labrador ale agresywna...potrzeba z nią popracować i to dość mocno. Quote
ancyk1 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 iwcia jak będziesz w schronie to zrób temu bariemu zdjęcia i wyślij na adres http://adopcje.leonberger.leszno.eu/psy-do-adopcji.html tan są leonbergery i do nich podobne do adocji. Quote
iwcia93 Posted December 28, 2010 Posted December 28, 2010 zanim podeślę musze się wpierw czegoś o nim dowiedzieć ;) i powinien sie wpierw oswoić, i dopiero po kwarantannie będzie można, bo wtedy będzie szczepiony chyba że juz był (przez właściciela) Quote
buuterfly Posted December 29, 2010 Author Posted December 29, 2010 A może tą Emi do jakiegoś hoteliku czy fundacji Prima? Może oni pomogą ją na nowo zsocjalizować? Quote
Recommended Posts