Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

agatasz napisał(a):
Wyglada sympatycznie...widzialam to ogloszenie i tez zwrocilam na nia uwage :) mam spore podworko bo nie jestem z gorzowa obok mojej chatki sasiadka ma mlodego wilczurka czy oni sobie ze soba poradza;) porozmawiam wieczorem z mezem i odpisze dzis lub jutro :)

Agata, ale rozumiem, że pies w domu mieszka? a nie na podwórzu?

I z dobrych wieści, to fundacja Aurea wspomoże nasze goldeny - młody zostanie wykastrowany a starszy zdiagnozowany :-) I dla obu szukaja dt - dla starusza szczególnie :-)

Wyżełek też we wtorek będzie ciachnięty - zapłacimy z bazarku aniołkowego. To z "rasowych" zostają jeszcze haszczaki no i ten jagterierek.....
Może tego jagterierka jakoś zniżkowo potraktują to i jego opłacimy ;-)

Posted

agatasz napisał(a):
o kurcze...ucieszylam sie ze wrocil i zaraz sie opanowalam...dlaczego wrocil? mozna sie jakos dowiedziec czy to cos powaznego?
ja szukam psa do domku

większość ludzi biorąca psa ze schronu traktuje je przedmiotowo - nie musi być coś "wielkiego" żeby psa oddać, może nie wkomponował się w wystrój mieszkania ;-) może za dużo biegał/ szczekał/ sikał/ nie szczekał/ ganiał kota/ nie dawał się miętolić przez dzieci .... powodów może być mnóstwo, a mogą nie podać żadnego realnego :-(

Posted

żeby się dowiedzieć to najlepiej zadzwonić do schronu. Może administrator będzie wiedział, lub pracownik który go przyjmował, ale jak powiedziała Kajusza u nas po adopcji mogą w ciągu 2 tyg. oddać psa bez wyraźnego powodu.

Posted

ja najprawdopodobniej we wtorek będę w schronie to się dowiem .... Agata a czy jeżeli się zdecydujesz na niego, czy zasponsorujesz kastrację? Jeszcze w schronie, żeby do Ciebie trafił już wykastrowany? (to będzie ok. 200zł)

Posted

on byl chyba dluzej niz dwa tygodnie u nowego wlasciciela...czyli powod musial byc konkretny ...czort wie:) rozmawialam wczoraj z mezem i stwierdzilismy ze z wyborem psa poczekamy jeszcze chociaz ze 4 miesiace poniewaz ja jestem w 7 miesiacu ciazy ( myslalam ze lepiej jest teraz wziasc psa zeby mogl sie do nowego otoczenia i do nas przyzwyczaic) ale moj maz widzial to inaczej ze lepiej jak pies bedzie sie przyzwyczajal od poczatku i do nas i do dziecka. sama nie wiem moja decyzje chyba podganial fakt ze stracilam psa i tesknote za nim chcialam jakos wypelnic...ale to chyba tak nie działa i nie pomyślałam ze pies ledwo co oswoi się z nami a tu pojawi się jakiś mały krzykacz w domu:) i może czuć się zdezorientowany. przepraszam za zamieszanie jakbyscie malo mialy na glowie...

Posted

nie ma sprawy Agata, lepiej się zastanowić i teraz nie brać psa, niż wziąść pod wpływem emocji a potem go oddać albo się męczyć .... jak będziecie gotowi, to daj znać, napewno wolontariusze pomogą wam znaleść psa który wam będzie odpowiadał :-)

Posted

[quote name='Kajusza']nie ma sprawy Agata, lepiej się zastanowić i teraz nie brać psa, niż wziąść pod wpływem emocji a potem go oddać albo się męczyć .... jak będziecie gotowi, to daj znać, napewno wolontariusze pomogą wam znaleść psa który wam będzie odpowiadał :-)

Dokładnie :):)

Posted

teraz nie ma żadnego czynnego, trzy są do rozlicznia: z akcesoriami dla psów, fotosesja i aniołkowy, reszta zakończone i rozliczone na wątkach poszczególnych psów dla których były robione (DOna, Hermes, Gandzia).

Planuje zrobic ubraniowy bazarek, ale niewiem kiedy wystartuje.

Posted

Agatasz z doświadczenia Ci powiem, że mąż ma rację. Niech się maleństwo bezpiecznie urodzi, podrośnie i wtedy atak na schron :) Nie wiem czy to wasze pierwsze dziecko, ale na początku zawsze jest sporo zamieszania i mnóstwo zmęczenia. Lepiej się nie obciążać jeszcze psem. Poza tym będziecie pochłonięci dzieckiem więc piesek nie dostanie tyle uwagi ile trzeba takim zwierzakom po przejściach.

Posted

dziś z sundayrose byłyśmy na chwile w schronie - jagterierek oddany bo sam w domu piszczy i drapie w drzwi. Niedługo zostanie wykastrowany i zachipowany (niepamiętam kiedy.. może Natalia będzie pamiętała dokładnie ;-) )

A tu założyłam http://www.dogomania.pl/threads/219802-GORZÓW-WLKP.........-goldeny-w-potrzebie-dla-staruszka-dt-na-cito?p=18243060#post18243060 wątek gorzowskich goldenów ... zapraszam

Posted

dziewczyny czy macie jakieś fotki huskiego Falko? Dziś ustaliłam z kierownikiem i wetem, że trzeba mu dom szukać... ze schronu to raczej nie ma szans na adopcje, bo ma problemy z trzustką i musi mieć specjalną dietę. Przydałoby mu się kupić karmę wet i porobić ogłoszenia. Może znajdzie dom. Założe mu wątek w wolnej chwili, ale przydałyby się jakieś fotki :-(

Posted

Ja mam jakieś fotki Falka. Potem wstawię, bo teraz poza domem jestem.
Z tego co pamiętam to wykazywał na początku agresję, ale teraz się uspokoił.
Nie dawał się głaskać na spacerze, warczał i kłapał zębami. Ale wiadomo, takie zachowanie ma różne podłoże, więc nie ma co panikować od razu :)

Posted

[quote name='Kajusza']dziś z sundayrose byłyśmy na chwile w schronie - jagterierek oddany bo sam w domu piszczy i drapie w drzwi. Niedługo zostanie wykastrowany i zachipowany (niepamiętam kiedy.. może Natalia będzie pamiętała dokładnie ;-) )

Jagterierek będzie ciachnięty w czwartek. Założę mu wątek dziś.

Posted

Kajusza napisał(a):
Natalia a może ty założysz wątek Falkowi? ja już powoli nie ogarniam tylu wątków ;-) i pozaprasza się miłośników północniaków....

Która Natalia? :D
Bo już nie ogarniam.

Posted

Milka__ napisał(a):
Która Natalia? :D
Bo już nie ogarniam.

sundayrose napisał(a):
Jestem pewna, że to nie do mnie było ;-P :-D

hahahhaha, to sprecyzuje - do Natalii Milki :-)