Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

byłoby bardzo dobrze,gdyby pomyślała o chłopaku :cool3:

fakt, aktualnie w schronisku znoooowu napsienie totalne :-(
psiaki trzeba dosłownie upychać, bo nie ma już miejsc ( właściwie miejsca skończyły się już jakiś czas temu )
tegoroczne wakacje zapowiadają się dla Nas marnie ... :shake:

• Replies 937
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ludzie to są poje............ Tak ja Ci moi sąsiedzi!!!! Wzięli labka i już on gadał o dopuszczeniu!!! Nosz krew się gotuje. Ale gadałam z matką i powiedziała , że ona się nie zgadza. Z tym, że to dość ,,dziwna,, rodzina i myślę, że nie dadzą 300zł za sterylkę. Kurcze a gdyby nasze prawo nakazywało sterylizację psów niehodowlanych- w schroniskach było by o miliony zwierzaków mniej.

Posted

Na pewno kilka by się takich znalazło u nas w schronie :)
Jak będziesz zdecydowana, to daj znać, pomożemy w wyborze .

Wolontariuszki, poznajecie tego pana?

Wczoraj wracam sobie na piechotę z Różanek, słyszę szczekanie, patrzę a tu nasz Rudzik biega! :)
Luiza powinna go pamiętać.
Nie wiem, czy on na wszystkich tak reaguje, czy po prostu mnie poznał, ale cieszył się niesamowicie.

Chciałam też napisać, że mamy w schronie ślicznego 8-miesięcznego pieska w typie rasy Petit Basset Griffon Vendeen.
Jest przepiękny, aż oczu nie można oderwać :)

Posted

no pewnie, że pamiętamy :-) nawet z tym pnaem na spacerze byłam :-) Nie wiem czemu, ale myslałam, że on do Niemiec pojechał??? Widać, że dobrze mu, grubiutki ;-)

A masz fotki kudłacza??

Posted

Nie, on mieszka w Różankach :D
Podwórko ma dość spore, pilnuje terenu jakiejś firmy. Wygląda całkiem dobrze. Przydałoby mu się jakieś czesanko, ale już nie będę się czepiać.
Kiedyś jak będzie więcej czasu, to można podejść, pogadać z ludźmi, wygłaskać psiura. Ale wtedy akurat nie miałam czasu, no i byłam z psem.

Fotek Petitka (a właściwie Pinia - bo tak ma na imię) nie mam.
Ale mam za to foty naszego weścika.

Przed strzyżeniem:

I po:

Posted

ehhh biedny Weścik, musze "przycisnąć" znajomą czy ta jej koleżanka jest zainteresowana nim czy nie... niech się kobita określi.

ps. Natalia - jutro mam teoretycznie wolne :-D to może jakoś się spotkamy z burkami? podrzuciłabym ci od razu ta karme dla Weścika.

Posted

Milka__ napisał(a):
Jutro akurat nie mogę, umówiłam się już na konie :(
Ale jeszcze zdążymy, ja mam przecież wakacje.

Z jego skórą ciągle tak samo...

ok, to jakoś się zdzwonimy ....

Co do Jimbo vel Weścik - może trzeba zrobic zrzutkę na badania? ile ta wetka mówiła o kosztach - kilkadziesiąt złotych (30 - 50zł) bo bez tego to nawet nie ma mowy o jakimkolwiek leczeniu :-( Ja mogę dać 10zł i pojechać do weta :-( już i tak jestem spłukana .... No i może założymy osobny wątek Jimbowi, żeby tu zamieszania nie robić?

Posted

Biedny Jimbo. Trzeba mu załozyć osobny wątek, on powinien szybko znaleźć domek, tylko musi go ktoś wypatrzeć, porobimy ogłoszenia. Ja też dorzucę do badań (20 zł, czy 30 jak będzie trzeba) i też mogę jechać z Tobą Ania do weta, bo chętnie bym go poznała.

Posted

A gdzie chodzicie do weterynarza z nim? Ja póki co nie mam ani grosza, ale już wcześniej pisałam, że mam trochę sztucznej biżuterii i kilka książek do oddania.

Posted

koelka napisał(a):
Biedny Jimbo. Trzeba mu załozyć osobny wątek, on powinien szybko znaleźć domek, tylko musi go ktoś wypatrzeć, porobimy ogłoszenia. Ja też dorzucę do badań (20 zł, czy 30 jak będzie trzeba) i też mogę jechać z Tobą Ania do weta, bo chętnie bym go poznała.

to Ela jakoś się zgramy terminami i podjedziemy, może w sobote rano? pasuje ci?

buuterfly napisał(a):
A gdzie chodzicie do weterynarza z nim? Ja póki co nie mam ani grosza, ale już wcześniej pisałam, że mam trochę sztucznej biżuterii i kilka książek do oddania.

ja chodzę na Kos. Gdyńskich do weta. To może jakiś bazarek byś zrobiła :-) może jeszcze ktoś ma jakieś książki i biżuterie niepotrzebną, to były taki dwutematyczny bazarek. Ja coś poszukam u siebie.

Posted

Ciotki, sorry za zaśmiecanie, ale bardzo potrzebujemy pomocy i w przyszłości też możecie liczyć na naszą pomoc.Potrzebujemy głosów w wewnętrznej ankiecie dogo do Krakvetu. Nasza dogomaniaczka Pipi, nie wspierana przez żadną organizację potrzebuje karmy dla przygarnianych zwierzaków. Każdy głos na wagę złota!!!