czikusiowa Posted May 27, 2011 Posted May 27, 2011 jak wiadomo pieniądze zawsze się przydadzą :p a co do ogłoszeń,to : http://www.dogomania.pl/threads/205403-Gorzowskie-Azorki-do-adopcji-! te psy można spokojnie ogłaszać ;) Quote
maxiowa Posted May 28, 2011 Posted May 28, 2011 Co do delmatyńczyka to: Nazwałam go Skip On boi się w boksie, poza bokem też się troche boi ale jest już lepiej ;D Biega,tarza się , uwielbia kontakt z ludźmi ;) Quote
zuzlikowa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Wybaczcie, ale kopiuję i wrzucam, bo bardzo ważne! [quote name='nescca']OSTRZEŻENIE z FB. "Ostrzeżenie ze schroniska w Gaju, że jeździ po schroniskach facet z zamiarem adopcji szczeniąt. Psy podobno jadą do Niemiec jako przynęta dla amstafów szkolonych do walk !!! Ten facet to Ceglarek Lukasz lub zona Ewa z Krzywinia kolo Gostynia. Może kontaktować się ze schroniskami w całej Polsce.... uprzedź znajome schroniska !" Quote
buuterfly Posted June 19, 2011 Author Posted June 19, 2011 Czy któraś miała by czas na zrobienie bazarku na hotelik dla dwóch huskich suczek odebranych z podejrzeniem o znęcanie? Mam do przekazania trochę książek i może coś jeszcze się znajdzie. O te mi chodzi: http://www.dogomania.pl/threads/208901-Pilnie-potrzebny-dt-dla-dw%C3%B3ch-maltretowanych-huskych-Gorz%C3%B3w!!!!?p=16997186#post16997186 Quote
Milka__ Posted June 27, 2011 Posted June 27, 2011 Wątek Clifforda - naszego schroniskowego mixa amstaffa, który spędził całe życie na łańcuchu - zapraszam: http://www.dogomania.pl/threads/210199-CLIFFORD-mix-amstaffa-2-lata-na-%C5%82a%C5%84cuchu-odebrany-przez-TOZ-teraz-w-SCHRONIE-! Quote
ania z poznania Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Dziewczyny, czy któraś z Was byłaby w stanie pójść na wizytę przed adopcyjną w Dębnie Lubuskim? Quote
sundayrose Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Czy As ze schronu nie jest w typie sznaucera olbrzyma? Może by go zgłosić do "Sznaucerów w potrzebie'? http://www.sznaucery.rix.pl/linki.html Quote
iwcia93 Posted June 28, 2011 Posted June 28, 2011 Sundayrose on bardziej briarda przypomina niz sznaucera ale mozna sprobowac ;) Quote
Milka__ Posted June 29, 2011 Posted June 29, 2011 Dziewczyny, czy żadna z Was nie miałaby jutro około 13:30 chwili czasu na zawiezienie psiaka od nas ze schronu na strzyżenie (salon przy ul. Kosynierów Gdyńskich)? Bo transportu nie mamy, a załatwiłam darmowe strzyżenie dla jakiejś bidy od nas :( Quote
sundayrose Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 [quote name='Milka__']Dziewczyny, czy żadna z Was nie miałaby jutro około 13:30 chwili czasu na zawiezienie psiaka od nas ze schronu na strzyżenie (salon przy ul. Kosynierów Gdyńskich)? Bo transportu nie mamy, a załatwiłam darmowe strzyżenie dla jakiejś bidy od nas :([/QUOTE] Ja niestety w pracy :( Quote
Milka__ Posted June 30, 2011 Posted June 30, 2011 Już po strzyżeniu. Kierownik nas podwiózł. :) a Ania przywiozła ;) Psiak (ID1515) się strasznie bronił przed strzyżeniem, widać było, że się boi, ale jakoś dałyśmy radę i wyszedł z niego kawaler w typie westie :) Niestety po ogoleniu okazało się też, że ma jakąś chorobę skóry, prawdopodobnie albo uczulenie albo świerzba... Ma tez łupież, jakieś pasożyty, ogółem jest bardzo zaniedbany. Charczy też jakoś dziwnie po dłuższym wysiłku, podchodzi mi to pod sprawy z sercem.. Kupiłyśmy mu i dałyśmy Advocate od weta na pasożyty. Teraz wygląda super, potem może wstawię fotkę. Quote
buuterfly Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Dziewczyny może zrobimy jakąś większą zbiórkę dla naszego schroniska? Może najpierw zbiórka fantów , a potem bazar? Z Czikusiową próbujemy zrobić coś w sprawie tego kalekiego labradora ze schronu. Ale bez pieniędzy jak wszędzie drogi pozamykane. Quote
Milka__ Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Ktoś się zastanawiał czy go nie wziąć, miał być wczoraj zabrany, ale czy tak się stało to nie wiem. Jeżeli nie, to będziemy powiadamiać fundację. Quote
buuterfly Posted July 2, 2011 Author Posted July 2, 2011 Na dwóch stronach Cookie-jeśli mowa o tym samym psie już ma wątki. Dziewczyny upominają się o konkretne diagnozy i rokowania dla psa. Quote
Basia1244 Posted July 2, 2011 Posted July 2, 2011 Jeśli potrzeba ogłoszeń -zapraszam na bazarek - dochód przeznaczony na utrzymanie i leczenie oneczki Emki http://www.dogomania.pl/threads/209418-Bazarek-og%C5%82oszeniowy-na-hoteik-dla-Emki-i-leczenie-Livii Quote
koelka Posted July 3, 2011 Posted July 3, 2011 [quote name='Milka__']Ktoś się zastanawiał czy go nie wziąć, miał być wczoraj zabrany, ale czy tak się stało to nie wiem. Jeżeli nie, to będziemy powiadamiać fundację.[/QUOTE] Coś wiadomo o tym psiaku, czy został zabrany? Jeśli nie, wstawcie proszę jego zdjęcie. Quote
buuterfly Posted July 4, 2011 Author Posted July 4, 2011 Nie wiem nic, ale zdjęcia mogę tu wstawić tak czy siak: Quote
koelka Posted July 4, 2011 Posted July 4, 2011 To ten sam piesek w typie westie? Czy tak po fryzjerku wygląda;) Quote
Milka__ Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Na zdjęciach powyżej jest Cookie - nasz labrador. Nie wiem czy został zabrany. Na dwóch stronach Cookie-jeśli mowa o tym samym psie już ma wątki. Gdzie ma wątki? Tak, to na pewno ten sam pies. Jednego mamy biszkopta w schronie, no i imię się zgadza. Dziewczyny upominają się o konkretne diagnozy i rokowania dla psa. Weterynarz oglądał psa i stwierdził, że to są stare zrośnięte już złamania, pies nie czuje żadnego bólu. Nie da się z tym nic zrobić. Łapy mu się plączą, ale mimo wszystko jest strasznie energiczny i nie wygląda na nieszczęśliwego jak biega na spacerku. Ma w sobie tyle wigoru i chęci do życia... ciągnie na smyczy jak szalony :) Potrafi nieraz się przewrócić, ale zaraz leci dalej. Wygląda jak pijany, który ma wielką chęć osiągnięcia celu. mam na komórce filmik z nim. Oprócz tego jest po prostu mocno zaniedbany - wychudzony, brzydka liniejąca sierść, no i ten ślinotok - tak mu się leje, że cała podłoga jest zalana od śliny. Ma tak prawie cały czas. Zdjęcie ode mnie: Quote
sunia2000 Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Zapraszam serdecznie na bazarek dla wrocławskiej suni: http://www.dogomania.pl/threads/210477-Ciuszkowo-r%C3%B3%C5%BCno%C5%9Bciowy-bazarek-dla-Viki-suki-nadzianej-na-druty-do-22.00-20-lipca/page2 Quote
czikusiowa Posted July 5, 2011 Posted July 5, 2011 Cookie ma zostać zabrany przez fundację z Niemiec,która już kiedyś wzięła od Nas niepełnosprawnego psiaka :] aczkolwiek uważam,że zbiórkę można i tak zorganizować, bo pieniędzy jak wiadomo zawsze w schronisku za mało ;p Quote
buuterfly Posted July 5, 2011 Author Posted July 5, 2011 To jeśli będziecie robiły bazar znajdę jakieś bibeloty:) To extra. Czyli napiszę na tamtych wątkach, że prawdopodobnie zostanie zabrany. Quote
Milka__ Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 Kurczę, mamy lekki kryzys w schronie, tyle psów do nas teraz przywożą, że już nie ma gdzie ich wkładać... Dobrze, że szmat nam dowieźli, bo ostatnio nie było czym wyścielić klatek szczeniakom i sukom po sterylkach :( A co do białego pieska w typie westa, to został odebrany właścicielowi pod wpływem alkoholu z meliny.. wet ocenił wiek psa na 2 lata. Jego skóra nie wygląda najlepiej... Ale wczoraj był w tv, może kogoś złapie za serce. Mamy też niewidomego 10-letniego ratlerka z guzem na brzuchu, którego ktoś wywalił pod Tesco ... Ci ludzie nie mają serca ;( Quote
Kajusza Posted July 7, 2011 Posted July 7, 2011 znajoma znajomem widziała Weścika w tv i o nim mysli, ma to dogłębnie przemysleć, wspominalam tez o potencjalnych alergiach .... no cóż, pomysli i zobaczymy co z tego będzie :-) Quote
Recommended Posts