Jump to content
Dogomania

Afro - kudłaty ideał! :-) [Uwaga! - kradnie serca na "dzień dobry ;-)]

Recommended Posts

• Replies 135
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Czarny Kudłacz Polski :)

Ja mam dwa psy rasowe: Czarny Kudłacz Polski i Czarny Kundel Polski ;)

To najlepsze rasy Zerduszko :)

E-S napisał(a):
A bo ja wiem czy Mantis i Dafne tak zależy na pośpiechu ... :D :D :D

Ty już lepiej nie poddawaj takich pomysłów Mantis :cool3: Brzydalowi trzeba szybko domek znaleźć

Posted

no faktycznie jak taki jest mały czyli 44cm (tego nie widac na zdjeciach)to na pewno nie ctr ale siersc bardzo podobna i glowa z malymi wyjatkami;)
Moj Ctr miał identyczna siersc..nawet te falowania..a jak podszerstek sie zbił w kołtuna to ciezko było wyciagnac..
Jesli chodzi o kołtuny u nas sie sprawdzała odzywka na kołtun wetrzec i rozdzielic palcami reszte grzebieniem z szerokim rozstawem wlosek po wlosku wyciagac az caly wyjdzie..

Posted

[quote name='leni356']Ty już lepiej nie poddawaj takich pomysłów Mantis :cool3: Brzydalowi trzeba szybko domek znaleźć
Nie no, Mantis wcale na takie pomysły nie jest podatna, ale... szczekliwe to, z psami nie umie się bawić, no chce, ale jeździ po nich jak na deskorolce. I lejek. I brzydal. I dla pracujących nijak się nie nadaje, bo przecież kolanek w domu nie zostawią.
No nieadopcyjny taki... :evil_lol:

Czarnula, dziękuję za rady :) Wojna z kołtunami trwa :p Większość mniejszych udało się rozczesać, ale ma kilka "perełek". Dobrze, że chętnie się takim zabiegom poddaje :)

Posted

OOpsss, mea culpa ;)

Mantis napisał(a):

Całe mieszkanie mam w białym pyle, bo stosujemy kuracje na kołtuny według przepisu Mshume, a ta wiercipięta wszędzie włazi :mad:

Posted

Oj nie chce, nie chce :eviltong: Strasznie kocham tego dzieciaka. :roll:

A pisząc serio... W tytule wątku nie ma nawet grama przesady, on naprawdę kradnie serce na "dzień dobry" (Prawda, Mru? ;)) Jest po prostu uroczy, ale to wulkan energii, także idealny byłby dla niego aktywny domek ze starszymi dziećmi, które uwielbia, ale w zabawie nie jest zbyt subtelny.
Z psami, kotami nie ma problemu. Fajnie współpracuje przy nauce komend, ale z czystością jeszcze na bakier. On może już iść do domku, ale mądrego, który będzie chciał trochę popracować, bo to taki nieoszlifowany diament jest :loveu:

PS. Mshume, no coś Ty, Afro groziłam, bo to łobuz nad łobuzy :mdleje: A moja podłoga nie takie rzeczy widziała :evil_lol:

Posted

Magda, widziałam zdjęcia Staśka i bardzo mi przykro, ale to nie on. Afro nie ma ułamanego kła, jest czarny jak smoła a wykastrowany był pod koniec października.

Trzymam kciuki za odnalezienie Staśka!

Posted

Muszę sklecić jakiś tekst, ale ostatnio coś z weną krucho.

Oj zadomowili się obydwoje z Myszką. Wszędzie za mną chodzą, ale jak Myszka przy głośniejszych czynnościach usuwa się w cień to Afro uwielbia wszelkie miksery i odkurzacze. Oczywiście cały czas mi "pomaga" :evil_lol:

Posted

Mantis napisał(a):
Muszę sklecić jakiś tekst, ale ostatnio coś z weną krucho.

Oj zadomowili się obydwoje z Myszką. Wszędzie za mną chodzą, ale jak Myszka przy głośniejszych czynnościach usuwa się w cień to Afro uwielbia wszelkie miksery i odkurzacze. Oczywiście cały czas mi "pomaga" :evil_lol:

oj znam ja ten typ "pomocy" :)

Posted

rodzice napisał(a):
wstawię go do nas , moze komuś wpadnie w oko , jezeli chcecie oczywiscie zeby wpadł ?

Dziękuję :) Pewnie, że chcemy, ale trzeba uprzedzić ewentualnych chcących, że tt to przy Afro aniołki :evil_lol:

golf napisał(a):
oj znam ja ten typ "pomocy" :)

Golf, opowiedz trochę o tym typie :) bo nie wiem czy się cieszyć, że nie jest najgorzej czy w depresje wpadać ;)
Dziś próbował pizzę wyjąć z piekarnika, w ostatniej chwili zdążyłam "asystenta" złapać... :mdleje:

Posted

Golf, opowiedz trochę o tym typie :) bo nie wiem czy się cieszyć, że nie jest najgorzej czy w depresje wpadać ;)
Dziś próbował pizzę wyjąć z piekarnika, w ostatniej chwili zdążyłam "asystenta" złapać... :mdleje:[/QUOTE]

moi do piekarnika nie zagladaja, ale moze dlatego ze pizzy nie pieke ;)
Ja mam asystentow przy odkurzaniu,myciu podlogi,czytaniu gazety, pracach ogrodowych i wiazaniu butów.Sa tez chetni do edytowania tekstow napisanych na kompie, czyli rwa sie do klawiatury.
Jednym slowem, Afro jest bardzo spokojny ;)

Posted

Ideał. Tiaa. Łobuz! :diabloti:
Afro jest z tych pozytywnie zakręconych :cool3: ale ile energii posiada, a ma jej dużo, tyle trzeba też jemu poświęcić. Jak za długo nikt się nim nie interesuje to pyskuje albo włazi na kolanka z minką niewiniątka, obejmuje łapkami i wzrokiem pyta "ale kochasz mnie, kochasz?"
Budzi mnie niezwykle subtelnie... tratując :mad: Po czym Szara Myszka szaleje z Dafne, Dafne goni Afro, Afro przebiegając po Mantis próbuje odebrać Szare Myszce pluszaka... i tak sobie "spokojnie" żyjemy :p

• 2 weeks later...
Posted

No jak to? Nikt się nie interesuje losem maltretowanego psa? :eviltong:

O, proszę, oto dowody...

Zagryzany :placz:

[IMG]http://oi55.tinypic.com/2hegfsw.jpg[/IMG]

Ignorowany :shake:

[IMG]http://oi53.tinypic.com/2i88w77.jpg[/IMG]

Sklonowany :mdleje:

[IMG]http://oi51.tinypic.com/9gekav.jpg[/IMG]

Zamrażany [IMG]http://i55.tinypic.com/10ngc9z_th.jpg[/IMG]

[IMG]http://oi54.tinypic.com/wrbdxw.jpg[/IMG]

Czasem tylko ktoś przytuli, na rączkach ponosi :p

[IMG]http://oi54.tinypic.com/9awiu1.jpg[/IMG]

Posted

i nawet Afro jeszcze na DT siedzi? ja myślałam,że on pierwszy w kolejce do nowych domków będzie i że zostawi nasza Szarą Myszkę daleko w tyle, a u proszę, nawet on się zasiedział... i żadnych telefonów?