Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

Posted

anita_happy napisał(a):
napisza kaja wreszcie - MAM LENKE!.....bo fixum derdum...cała POLSKA trzyma za Lenke kciuki

cała Polska musi czekać! Nie ma wyjścia! :) Przecież ja ją widuję raz- dwa razy w tygodniu...
Klatka powinna być w połowie miesiąca.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lenka była i zjadła połowę suchego z rana

a na wprost zamknęli bramę na kłódkę, prowadzącą do "siana"

na piechotę tam zajdę na około, Lenka też da sobie radę, ale autem może być problem

mam nadzieję, że wiecej przejśc nie pozagradzają:roll:

Posted

wczoraj zjadła miskę mokrego i resztę suchego plus szynkę

druga miska makaronu została, trochę za dużo tego dałam, dzisiaj to odmrożę i wystawię, bo będzie odwilż to powinna zjeść a jutro jest święto i nic nie będziemy dokładać

poszłam z p. Adamem załatać tą dziurę, gdzie jest jej legowisko - wszystko tam pozjadane, był tylko jeden kawałek smakołyka, chyba Rodeo Pedigree, słoma wyleżana

no i okazuje się, że tam wcale nie ma dziury w siatce, tylko siatka jest w tym miejscu brudna i pod światło tak widać, więc deskę i kartony użyliśmy, żeby jeszcze jej osłonić tą słomę od wiatru, zostawiłam tam też suche na te wolne dni i wielką prasowaną kość ok. 40 cm, moja Sara ją dostała na gwiazdkę i się wystraszyła, kość leżała i była jedynie raz polizana.

Posted

To Lenka się chyba z kości ucieszy.
Będzie miała co robić.

A jeśli tam nie ma dziury w siatce, to jak ona wtedy tam uciekla jak ją zaskoczyłaś???

Posted

z porzdu jest może z 8 metrów otwarte, a tylko z tyłu jest siatka, więc jak ja przyszłam z jednego boku, a TZ z drugiego, to pomiędzy nami było i tak za dużo miejsca, żeby jej odciąć drogę, i tak by nas wykiwała

dlatego wartoby było częśc odgrodzić, albo nakryć ją z większą ilością ludzi

Posted

a spróbuj co się stanie, gdy będziesz i ją spotkasz, nie dać od razu jedzenia. Nie stawiaj jedzenia tyko spróbuj nawiązać z nią kontakt wzrokowy. Pies pewny, że zostawiasz jedzenie, oczekuje tylko jedzenia. Nie dasz jeść - trzeba sprawdzić dlaczego. W tej chwili jesteś tylko karmicielką, nic od niej nie chcesz, tylko dajesz. Pies powinien poczuć, zrozumieć, że to ty jesteś ważniejsza, że dostanie jeść ale za coś.
W myśl starej zasady - Kto ma żywność, ma władzę.

Posted

wczoraj byłysmy zawieżć jedzenie i Lenki nigdzie nie było, nie było też wszystko zjedzone

ma tam bardzo dużo zostawione, wiec do poniedziałku jej na pewno starczy i nie zamarżnie bo jest ciepło

ja Lenki cały tydzień na oczy nie widziałam, więc nie da się jej oswajać w żaden sposób, jak daję mniej jedzenia, to też się nie pokazuje

nie jedzego zwierza oswoiłam, ale to jest zupełnie inna sytuacja, pies przychodzi np. godzinę po wystawieniu jedzenia

Jak wracałyśmy przez Jedlinę, to zaraz za wiaduktem na serpentynach na wale po prawej stronie była jakaś padlina, lis, sarna lub pies - i drugi pies to jadł - nie dało się patrzeć.

Posted

savahna napisał(a):
Lenka, piekny psie, idźże do domku, marnujesz sie dziwucho!;)
Alez Ty Kaja dbasz o nią:lol:
A co to za psinke masz, co sie kości wystraszyła, niunia jedna:evil_lol:

moja Sara to średniej wielkości kundelek ze schroniska, który nie lubi za twardych kości i jeszcze ciężkich że boi się wziąc do pyska

ale Lenka na razie też tej kości nie ruszyła, pewnie dlatego, że po drugiej stronie kopalni ktoś wyrzucił masę dużych kości wołowych

Posted

kajka, weź ty się ogarnij i ją wreszcie złap
liczę do trzech :mad:;)
bo tu ci widzę trzeba termin jakiś wyznaczyć; inaczej się będziesz tak bujać w nieskończoność, jak rasowy baran :diabloti:

Posted

próbuję na wszystkie sposoby, ale najgorsze jest to, że ja często przez cały tydzień psa na oczy nie widzę :(

to na prawdę nie jest prosta sprawa, w piątek znowu byłyśmy i niegdzie jej nie było :(

ale oczywiście żarcie codziennie zjadane

Posted

muszę dzisiaj ogarnąć sprawy finansowe, z nowych wpłat jest tylko Isiak

no i myślę że od przyszłego miesiąca wstrzymamy wpłaty, bo nie wiadomo kiedy psa złapię - zresztą i tak ludzie przestali płacić

MagdaH - muszę kupić karmę bo się skończyła - to był Bosch Adult Maxi? Nie chcę jej zmieniać.

Posted

savahna napisał(a):
A dzisiaj zjadła? Pojawiła sie?:crazyeye:

tak, małpa łajza Lenka standardowo powywracała miski do góry dnem, zjadła mokre a suche i kiełbasy śląskie dalej leżą :)