Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

Posted

Z sedalinem doustnie jest problem, jesli pies mocno zestresowany to czasem zareaguje dopiero po kilku godzinach. My kiedyś podalismy małej suczynce o 7 rano, a zmogło ja dopiero po 16. Po sedalinie podanym w jedzonku pies może odejsc bardzo daleko, zwłaszcza jak ma jakieś stałe kryjówki.

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

kaja555 napisał(a):
myślę, że Lenka jak nie będzie miała możliwości uciekać, to szybko się przekona do człowieka

tylko jak ją tu wytropić, w sobotę TZ się zaoferował ją wyszpiegować bo mu się po nocach śni że ją łapie :)
więc już nie tylko ja mam obsesję...

fajna ta Sonia, szkoda że się nie odnalazła :( a w jakim mieście trafiła do domu?

Sonia zaginęła w Wesołej pod Warszawą.

Posted

ja już szybciej pisałam,strzał z Palmera też nie powala w ciągu sekundy!! huk to jak klaśnięcie
Kaja jak wytropiłaś gdzie ona sobie "legowisko" zrobiła to może spróbować tam podejść i ją "ustrzelić"
trzymam kciuki za jutrzejszą akcję!

Posted

matahari81 napisał(a):
czyli jutro jest ta akcja z Lenka? o ktorej wstepnie?

o 12 wyjeżdżamy z Tychów, mam nadzieję że dojedziemy bo wczoraj strasznie sypało

Posted

elisse napisał(a):
ja już szybciej pisałam,strzał z Palmera też nie powala w ciągu sekundy!! huk to jak klaśnięcie
Kaja jak wytropiłaś gdzie ona sobie "legowisko" zrobiła to może spróbować tam podejść i ją "ustrzelić"
trzymam kciuki za jutrzejszą akcję!

tak, wiem że nie działa od razu, ale jak się uda ją otoczyć, to nie ucieknie, poza tym ona nie ucieka nigdy szybko, tylko powoli się wycofuje

najważniejsze, żeby ona w ogole byla

Posted

niestety nie udalo się :(

a jest podwójna tragedia bo same prawie nie zamarzłyśmy i jeszcze nawaliło auto które musiałyśmy zostawić na miejscu

Lenka była, pół godziny leżała nieruchomo za torami w zaspie, ale na weta czekałyśmy półtora godziny i wtedy ona się już przemieszczała, robiła kółka żeby nas zgubić i w końcu po 2 godzinach nas zgubiła. Weci z Palmerem biegali z nami po całym terenie, Lenka jednak była sprytniejsza.

Ona ma ze 3-4 legowiska w śniegu, w różnych miejscach kopalni. A tak wogóle, to ona je jeszcze w innym miejscu gdzie karmią koty niekastrowane po dugiej stronie kopalni i ma takie legowisko pod taśmą na węgiel, gdzie jest punkt obserwacyjny na oba miejsca karmienia.

Raczej jej nie spłoszyliśmy dzisiaj, a tak w ogóle to ona sobie całkiem nieżle wygląda.

Weci obiecali pomoc w załatwieniu klatki-łapki, bo inaczej jej chyba nie chwycimy. Klatka ma być duża od leśników.

Posted

Mialam cicha nadzieje, ale...zdawałam sobie tez sprawe,ze nie bedzie to proste.
Super,ze macie wsparcie u wetów. W końcu sie uda a i radość tym większa będzie.
Cos na rozgrzewke sobie weżcie, bo jak sie pochorujecie, to kto będzie łapał Lenke?!:loveu:
To do następnego razu.:razz:

Posted

mam nadzieję, że kiedyś się będziemy z tego śmiać

na razie auto Grażyny zostało na kopalni, jeżeli jutro nie uda się go uruchomić, to jak będzie jeżdzić do pracy w tygodniu

a Lenka małpa w trakcie tropienia to zdążyła jeszcze kiełbase zakosić! i nikt nie widział...

Posted

auta nie da się holowac bo jedno koło się całkowice zablokowało :( musi być cieplej i może zacznie się obracać.

a Lenki mi trochę mniej żal po tym co z nami wczoraj wyprawiała, ona sobie świetnie radzi i wygląda po tym miesiącu karmienia jak duży miś, co nie zmienia faktu że z dzisiejszymi zakwasami w mięśniach mamy ochotę jej nakopać :)