Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Leoś dzisiaj był, ale za dużo nie zjadł bo się spłoszył jak nadchodziła ochrona kopalni z owczarkiem niemieckim.

Zza konstrukcji stalowej się przyglądałam dolnej częsci ciała, ale z 10 metrów ciężko coś zobaczyć w tym futrze i jak jeszcze ogonek podkula. Akurat apart zostawiłam w biurze.

Rozmawiałam z ochroną i pracownikami kolei, żeby go nie płoszyli, bo piesek już "ma dom" tylko mamy problem z odłowieniem, żeby nigdzie go czasem nie zgłaszać, bo sprawa jest w toku. Wszyscy dobrze mu życzą.

Posted

dobrze ze kochany misiek wcina. Widac ze z ewentualnym schronieniem przed deszczem nie ma az tak ciezko, da rade gdzies albo pod cos wejsc zeby nie padalo na niego?

Posted

aha, no i zdecydowanie woli kanapki i wątróbkę i puszki kotów od suchego jedzenia

może to lepszej jakości suche mu posmakuje, ale psina gustuje raczej w miękkkiej formie jedzenia

Posted

nombre napisał(a):
dobrze ze kochany misiek wcina. Widac ze z ewentualnym schronieniem przed deszczem nie ma az tak ciezko, da rade gdzies albo pod cos wejsc zeby nie padalo na niego?

myślę że tak, bo jak padało wczoraj to wcale mokry nie był

Posted

magiraf napisał(a):
Dziendoberek! Kolejna stala deklaracja z fb: "10 lub wiecej zlotych" od Magdy S. i pare jednorazowych zgloszen checi pomocy.

super, już dopisuję, a na PW podałam konto ;)

Posted

Super! Mamy już 150 zł!

kaja555 - 10zł /mies.

monica_26 - 10zł /mies.
magiraf - 50 zl /mies.
nombre - 20zł /mies.
MagdaH - 50zł /mies. + worek karmy 15kg
Magda S (FB) - 10zł / mies. lub więcej

Posted

Zmiana tematu dziewczyny, przepraszam. Może nie wszyscy jeszcze mieli okazję dowiedzieć się, co dzieje się w Dyminach:-(.
Nie zostawiajmy dziewczyn z Kielc samych. Jeżeli ktoś może podpisać petycję, to bardzo proszę o to:

http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierz%C4%84t_w_kielcach_dyminy.html

Zapraszam też w imieniu dziewczyn, 17 listopada do Kielc na manifestację, jeżeli ktoś nie będzie mógł jechać, to może pomoże w jej organizacji ? :
http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestacj%C4%99-przy%C5%82%C4%85cz-si%C4%99-do-nas%21%21%21

Dyminy dziś:-(:-(. Isadora7 powinna mieć za ten film, miejsce w niebie poza kolejnością
[video=youtube;oij7aauWQ-g]http://www.youtube.com/watch?v=oij7aauWQ-g[/video]

Posted

magiraf napisał(a):
Dzieki za namiary na konto! Przeslalam juz je dalej, oczywiscie na priv :) W jednym przypadku jest potrzebny jeszcze numer SWIFT, bo przelew jest zagramaniczny.

nnnoo własnei miałam pisac!!!Kaja masz pełna skrzynie PW

Posted

magiraf....zbieraj od osób z fb, kt chca miesiecznei wpąłcac na Leosia fundusze, E MILE!!!!zeby miec jakis kontakt z nimi...:)
kolejna osoba +10 zł / mc Agnieszka M :)

aha
na nasze konto ze STOW..wpłyneł0 100 zł..na nasze bezdomniaki i Leosia...
wiec sie dzielimy...
problem w tym, ze z konta STOW wypłaty tylko na podstawier achunków...wiec...jak bedzie transport...cokolwiek..to rachunek za paliwo się przyda...
albo jak ktoś bedzie kupował obroze dla psa...
najlepszym rachunkiem jEST RACHUNEK WET!!!!
wiec...kaja napisz...ze + 50zł - szczepienie Leosia /Stow Bezdomniaki Szydłwoieckie/ mozemy wyplacac z tego konta na podstawie rachunku....

Posted

OK, ale zaszalałyście dziewczyny... :)

zaraz to dopisuje, bo normalnie nie nadążam

aha, jestem po rozmowie o odstrzelenie Leośka, jest to do załatwienia, ale trochę potrwa organizacja
póki co karmię i zbieram deklaracje, musze jeszcze dograć miejsce i transport do końca

Posted

Super! Mamy już 160 zł!

kaja555 - 10zł /mies.

monica_26 - 10zł /mies.
magiraf - 50 zl /mies.
nombre - 20zł /mies.
MagdaH - 50zł /mies. + worek karmy 15kg
Magda S (FB) - 10zł / mies. lub więcej
Agnieszka M (FB) - 10 zł /mies.

Stowarzyszenie Bezdomniaki Szydłowieckie - 50 zł (szczepienie Leosia na fakturę WET)