Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 4 weeks later...
Posted

mogę powiedzieć tylko tyle, że ona jest

jedzenie zjadane regularnie codziennie, cały czas znajduję ślady jej łap

dzisiaj było mnóstwo, ślady są w kółko, wokoło "karmnika"

specjalnie pytam ochrony, gdzie i jak chodzą ze swoim psem, w okolicy jedzenia w ogóle nie chodzą, a ich pies nie jest spuszczany ze smyczy

więc to może być tylko ona

dodatkowo, zostawiam kanapki itp w budce, a okruszki znajduję na drugi dzień na budce, więc ten pies ma pysk wysoko - nie może to być lis, ponadto ślady łap są duże

czekam na śnieg, ale nie mogę się doczekać

nie mam pomysłów co robić, klatki nie mam, a pies chodzi w nocy, nic na razie nie mogę robić poza karmieniem

Posted

dziękujemy :)

dostałam zdjecia Froda z DS, tego beżowego w typie ON, który przybłąkał się na Wolę w czasie jak już panowała Lenka

i pomyśleć, że ona już dawno mogłaby też w domu siedzieć

mam tylko nadzieję, że ona cały czas jest, bo czasem ją tracę

Posted

jest małpa jest, dzisiaj znalazłam świeże ślady w błocie jakby była nad ranem

a panowie z drugiej zmiany karmili ją w czwartek i piątek jak był śnieg, było pełno jej łap

wiem skąd przychodzi, w sumie to nie zmieniła rejonu, ale ten teren jest bardzo rozległy, tam są sarny

• 2 weeks later...
Posted

a u Lenki, kolejne ślady do misek w błocie i topniejącym śniegu, szczególnie jest aktywna w weekendy

niestety, poza śladami dużego psa i wyjadanym jedzeniem dalej jej nie widać za dnia

w ostatni weekend 3 dni nikt nie dodawał jedzenia, zjadła nawet stary makaron, mimo że ma worek suchego

suchego nigdy nie lubiła, zjada w ostateczności, po trochu

Posted

MagdaH napisał(a):
co za pipa z tej Lenki :shake: a będziesz próbować znów z palmerem? tylko do kogo strzelać? do śladów w błocie?

no właśnie, nie ma do kogo strzelać, ona za dnia może być kilometr stąd, po rozwalniu klatki jeszcze bardziej zdziczała, nie mam na nią pomysłu

mam ochotę rozliczyć te pozostałe pieniądze, przekazać na inne psy, a ją narazie dokarmiać i zobaczyć co będzie realne

może znowu postawić klatkę, ale najpierw ją trzeba przerobić

• 2 weeks later...
Posted (edited)

jutro wkleję wam ostatnie zdjęcia "Lenki" czyli śladów

dzisiaj, korzystając z tego że śnieg był a w nocy bardzo nie sypało, mogłam prześledzić dość spory kawałek jej trasy, znalazłam w chaszczach ukradziony pojemnik na jedzenie, zniknął już dość dawno, w sumie to wyszło że ona przychodzi z przeciwnego kierunku niż myślałam, zza takiego prowizorycznego wysypiska śmieci

dalej gustuje w bułkach, mimo że ma pełny wachlarz jedzenia do wyboru: suche, makaron z mięsem, kiełbasy, jest też taka wędlina gruba dla psów, kroje to na kawałki

wygląda na to, że ona przychodz w stresie, łapie coś w mordę i z tym ucieka, pewnie dlatego bułka albo cała miska

inne rzeczy leżą czasem dwa dni aż je zje, suche tylko w weekedn, jak nie ma wyjścia

nie mam dalej pomysłu, jedynie możnaby torchę ją potropić, może coś by mi przyszło do głowy, jakbym wiedziała gdzie się zamelinowała

ale ona na pewno jeszcze podjada kotom z drugiej strony, więc mam nadzieję, że nie jest głodna

Edited by kaja555
Posted

jestem, bo co innego ma aż tak duże łapy, ma taki sam gust co do jedzenia i aż tak boi się ludzi?

jakie są szanse, że jest drugi pies, który je to samo co Lenka, wynosi mi pojemniki z jedzeniem tak samo jak Lenka, chowa się przed ludżmi tak samo jak ona i wie gdzie jest jedzenie? Innego psa przynajmniej byłoby widać, a tu nic nie biega

Posted

Dzisiaj rano jak byłam, to zjadła w nocy bardzo dużo: michę makaronu z mięsem, te duże kiełbasy dla psów: dwa kawały, kawałek schabu, bułkę i dwie kanapki z razowego chleba

suchego oczywiście nie

no i znowu były łapy, a najdziwniejsze jest to, że ja wczoraj zaglądałam w kilka miejsc takich z krzakami, czy przez nie nie przełazi - i była taka duża dziura w płocie za budkami, ale wczoraj śladów jej akurat tam nie było - no i dzisiaj patrzę, a już są, ona chodzi i węszy tam gdzie ja chodzę

rok temu w zimie robiła to samo, zaglądałyśmy do pustych budynków czy tam nie ma kryjówki, był śnieg, nie było śladów psa do budynków, ale na drugi dzień ona już węszyła po naszych śladach

w weekend były też jej ślady pod samą firmą

to jest na pewno bardzo dziki pies, dziki w sensie na maxa wystraszony, na razie nie wiem co mogę więcej zrobić oprócz karmienia jej. Ona cały czas je, ponad rok czasu, zdarza się czasem jeden dzień w tygodniu że nie przyjdzie, wtedy całe jedzienie leży, bo moje 3 koty nie chcą nawet na to spojrzeć, nie jedzą makaronu ani chleba, kiełbas też nie ruszają, najbardziej jedzą suche dla kotów i podroby gotowane

Ślad przed opadami śniegu w zeszłym tygodniu:

Posted

Po opadach śniegu, widać ślady jak przyszła i którędy wracała. Wiem w jakim kierunku, ale potem ślady wychodzą na wydeptaną drogę i już nie widać, trzebaby iść i patrzeć czy z niej nie zeszła, ale to trzeba by mieć z 2h czasu.

Posted

łapeczka jak ta lala - Lenka widmo ..., że też niektóre zwierzaki nie potrzebują człowieka, a może potrzebują skoro węszy i chodzi po Waszych śladach ;)

Posted

Jedzenie u mnie ma póki tu pracuję, ale mam nadzieję, że jakoś uda mi się to dzikie zwierzę opanować, w końcu są historie psów mieszkającyh przy drodze po kilka lat

Od czasów założenia wątku Lenki, przybłąkało się na kopalnię kilka psów. Żaden nie szukał jedzenia, nie wiedział nawet że na tych 60 hetkarach jest buda z żarciem:

Takim psem, który nie szukał jedzenia a latał za wszystkimi ludżmi cały dzień po kopalni był Frodo. Pamiętacie go? W zeszłym roku znalazł dom w Orzeszu, dostałam kilka zdjęć na święta:

Posted

Internet tej durnej Lence zainstaluj w budce z żarciem - niech zobaczy uparciuch sakramencki jak fajnie psiaki mogą żyć z ludźmi, w swoich domkach - niech zdjęcia Frodo niedowiarek zobaczy! ;)