Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mimo tej całej telenoweli to w najpóżniej w zimie musi się udać, bo ja jej kilka lat misek nie będę kupować :)

tylko cała akcja jest na tyle skomplikowana, że na prawdę nie chcę tego zepsuć, bo ona jest coraz bardziej cwana za każdym razem, nie wyjdzie z ukrycia póki widzi jakiegoś człowieka na horyzoncie

Posted

strasznie ta sunia wygląda! :(

Lenka odwodniona ani zagłodzona na pewno nie jest, ale jak wygląda teraz, tego nikt nie wie :( zobaczymy pewnie dopiero albo jak się uda z klatką, albo zimą

• 3 weeks later...
Posted

u Lenki po staremu, czyli specyficzny zapaszek śliny na niedojedzonym oblizanym jedzeniu jest

pod koniec sierpnia taki pies był widziany blisko tyskiego schroniska przy torach w Urbanowicach, ona może łazikować i dojść tam lasem, a potem wracać do mnie na jedzenie, choć mógł to być też inny pies

dopiero w zimie będzie się bardziej trzymać miejsca, bo teraz to cięzko ją zobaczyć

• 2 weeks later...
Posted

AlfaLS napisał(a):
I co u Lenki?

trochę narozrabiała, dzisiaj idę ze śniadaniem a tam miski powyciągane z budki i leżą 10 metrów dalej

trochę się nauczyła jeść suchego, ale musze jej dosypywać trochę kociego na wierzch i dać np. trochę pasztetowej

ale nadal jest niewidoczna, największe szanse będą dopiero zimą, bo za dnia to ona może być kilka kilometrów dalej

byłam też dzisiaj po drugiej stronie kopalni - bo tam raz na tydzień tamtym kotom zanosze worek suchego - tam też miski poroznosiła kotom, ona dobrze zna te miejsca karmienia, a miski są duże psie - więc nie ma szans żeby to kot w zęby wziął i wyniósł

więc jak nawet się nie odzywam, to cały czas małpę karmię :)

Posted

nie ma takiej opcji, po prostu na razie ją karmię, w zimę się wszystko okaże, ale przecież nie przestanę jej dawać jeść choćby to jeszcze miało trwać rok lub więcej

• 2 weeks later...
Posted

codziennie ją karmię, miski mam poobgryzane, ślady zębów od przenoszenia po okolicy

w przyszłym tygodniu kocurek z kopalni jedzie do swojego domku, to jest główny dominator kopalni i podjadacz puszek Lenki, kiedyś z wrażenia nieżle się rozkraczył jak ją zobaczył :) nie wiem, czy mierzył siły na zamiary czy na odwrót :)

łapanie lenki będzie jesień/zima, jak będzie regularnie przychodzić, bo teraz zdarza się czasem jakiś dzień że jej nie było, jedzenie wtedy leży

Posted

[quote name='Nutusia']Lenka, u nas na Mazowszu w nocy było 5 stopni mrozu... pora się szykować na łapankę! ;)[/QUOTE]

jej to nie przeszkadza, tylko trochę więcej je, nawet suche zjedzone przez weekend

• 3 weeks later...
Posted

po staremu, tzn. nie widuję jej, w nocy zawsze wyjedzone

szykujemy się na zimę, do odbioru klatki były już dwa podejścia ale na razie nic z tego nie wychodzi

jeżeli okaże się w zimie, że Lenki nie ma, to trzeba będzie postanowić jak podzielić uzbierane pieniądze

ale mam nadzieję, że małpa jest, na razie jeszcze nie biorę pod uwagę najgorszego scenariusza

• 2 weeks later...
Posted

kakadu napisał(a):
cholera..., jeśli dobrze liczę, to już druga zima będzie...?

tak, w listopadzie minął rok

czekam na śnieg, bo to zweryfikuje wszystko

jeżeli Lenka jest, to przychodzi jeść w nocy, jedzenie dalej znika