Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Osobisty kucharz wrócił :) Zastępca zdał relację, że żarcie było zjadane.

Na razie plan jest taki, że sprowadzamy klatkę w celu udoskonalenia, bo w Tychach też jest do złapania bernardynka i inne sposoby zawiodły.
Niestety takich psiaków wszędzie od groma :( Właśnie doczytałam o tym w Sosnowcu, u mnie przynajmniej jest jedzenie i woda.

Posted

moja zastępczyni potwierdziła codzienne ślady dużych łap - jedną łapę w błotku też dzisiaj widziałam wysuszoną, łapa dużego psa

tutaj podobno z drugiej strony są lisy, ale to jest ślad dużo większy

niedżwiedzi na razie nie stwierdzono :) więc odnawiam wątek kryminalstyczny "na tropie Lenki"

Posted

To znowu kciuki zaciskamy.;)
A tak odnośnie klatki...to ona mi sie taka ogólnie za delikatna wydaje. Może to złudzenie. Zdjęcia czasem przkłamują, ale jak pamiętam to same prety za delikatne mi się wydawały....:roll:

Posted

znam ten wątek i nie wiem co doradzić, ale przynajmniej pies jest widywany

bo nie wiadomo czy Lenka jest na 100%, jeżeli jej nie złapię do zimy, to wtedy będzie zmuszona się pokazac :(

Posted

zawsze jak trochę tracę nadzieję, to Lenka zostawia mi "dowody" że jest i mam jej dalej dawać jeść

w poniedziałek przyszłam taka zrezygnowana, myślałam, żeby mniej dawać jedzenia bo może lisy karmię, a tu miski porozrzucane w stylu Lenki, budka drewniana postawiona jednym bokiem na misce z wodą, jakby coś jej wpadło pod budkę i głową podniosła (żaden kot ani lis by tego nie udżwignął), długie włosy beżowe na górnej krawędzi budki, no i dużo śladów w błocie, już zaschniętych ale w weekend padało

Posted

włąśnie idę do Lenki z jedzeniem jak codziennie, ale dzisiaj leje, chyba oberwanie chmury! Muszę iść z parasolem. Oprócz ryżu z mielonym mam słodkie bułeczki i kanapkę, wiem że to nie jest najzdrowsze, ale ona to lubi a koty nie tykają.

Posted

coraz mniej osób tu zagląda bo walka o złapanie Lenki trwa tyle czasu, że wszyscy stracili nadzieję. Nieustająco trzymam kciuki, choć sama nie mam pomysłu jak to ugryżć...:shake:

Posted

kaja555 ciągle coś łapie, leczy, karmi, adoptuje - warto zaglądać mimo wszystko - to kaji niekończąca się historia :evil_lol: - myślę jednak, że sporo ludzi tu zagląda tylko nic nie piszą, czekają .............. tak jak ja :oops:

Posted

ja codziennie noszę jedzenie, przeszkadza mi kocur Zdzichu wytrącając głową łyżkę z ręki, ale jakoś daję rade :) Dzisiaj 3 miski z makaronem, mielonym i sercami plus chrząstki z kurczaka, na górę wywalam trochę kociej puszki bo ten zapach lubi każdy pies

łapska cały czas są, ochroniarze też po zobaczeniu śladów twierdzą że to ona, ale miejsc gdzie sobie w spokoju może leżeć cały dzień i nikt jej w chaszczach nie zauważy jest mnóstwo - niedaleko są tory i las, raz 3 sarny z niego wyskoczyły - tam może leżeć i od tamtej strony nie ma płotu

pod koniec tego tygodnia klatka ma wrócić i będzie wzmacniana, może najpierw posłuży do łapania innego psa w Tychach (bernardyna) a potem ją tutaj przywieziemy

niech 1 pies się do niej złapie i nie ucieknie to wtedy można ją znowu na Lence ćwiczyć :)

Posted

I to cała prawda !!! Zaglądam, nic nie piszę, czekam i trzymam kciuki :evil_lol::evil_lol::evil_lol:.[quote name='JOMA']kaja555 ciągle coś łapie, leczy, karmi, adoptuje - warto zaglądać mimo wszystko - to kaji niekończąca się historia :evil_lol: - myślę jednak, że sporo ludzi tu zagląda tylko nic nie piszą, czekają .............. tak jak ja :oops: