Jump to content
Dogomania

W typie Leonbergera koczuje na kopalni.Jest DT, Lenka dalej niewidoczna...

Recommended Posts

Posted

to straszne mozna oddac do schronu lub wyadoptowac z takimi psami nie ma raczej problemu jest wielu chetnych jesli to ładny rasowy pies nie rozumiem sama mojego adoptowalam i gdyby zdazyla sie znow okazja zrobilabym to samo ;D

powodzenia ....daj sie zlapac malenka";p

• Replies 1.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

na wsiach często nie ma umów z żadnych schroniskiem :(

no a Lenka wczoraj zostawiła trochę makaronu, dopiero miski umyłam i znowu są oblepione po bokach jasną sierścią i znowu capią Lenką :), czy też jej śliną :)

Posted

Biedroneczka napisał(a):
Lenka wyłaź! Ja też umiem dobrze gotować!!! :cool3:

he he, ona nie lubi mięsa mielonego, musi byc kurczak lub podroby, no i nie lubi dziadoskich puszek z marketu

jak nie zje jeden dzień to masę jedzenia leży, koty tego nie ruszają

a wczoraj byłam przy tym legowisku z sianem i są świerze jej ślady na błocie :)

po powrocie myślę o poświęceniu jednego dna na spacer po tym terenie łąkowo leśnym, może znajdziemy jej legowisko i można coś planować z sedalinem

Posted

I ja też.:evil_lol::evil_lol: Obserwuję Wasze podchody i Lenki przebiegłość od dłuższego czasu. Podziwiam i życzę z całego serca, aby Lenka dała się złapać. I czekam razem z Wami aż ten dzień nadejdzie.

anita_happy napisał(a):
eh dziewczyny..jak LENKA sie da zlapać to sie chyba wszyscy kolektywnie na dogo opiją:)

Posted

ja będę "świętować" minimum tydzień! wreszcie będę mogła brać urlopy, bo teraz to muszę planować i wykupywać masę jedzenia żeby komuś to przekazać

karmienie kotów w moim zastępstwie to pestka, ale jeszcze duży pies zmienia postać rzeczy :)

ja już w pracy mam przytulisko zwierząt, na prawdę umiem łapać i koty i psy, dwa psy złapałam własnoręcznie, ale Lenka to inna historia, jej miejscowy hycel też nie dał rady

Posted

wczoraj znowu porozrzucała wszystko, masę jej łap naokoło i trochę kocich :) Żyją w symbiozie:)

Jak ona je z miski, to tą miską jeżdzi po całej okolicy i zostawia ślady

Posted

anita_happy napisał(a):
eh dziewczyny..jak LENKA sie da zlapać to sie chyba wszyscy kolektywnie na dogo opiją:)

wiesz co? chyba naprawde sie trzeba bedzie ubzdryngolic porzadnie na te okolicznosc...
niechby tylko zaistniala...

Posted

wiem, łatwo to od początku z nią nie jest

jak długo działa sedalin? myślałam, żeby wieczorem jej zostawić i rano jej szukać, ale to chyba za długo

w piątek nie dość że zostawiła ślady, to jescze wsadziła łeb w budkę kotów z suchą karmą i rozwaliła dach

Posted

Kaju obawiam się, że sedalim może na Lenke nie podziałać. On prawie nie działa na psy zdziczałe. Jeśli dział zaczyna działać po 30-50 minutach , ale efekt nie jest długi.

Posted

To chyba nie jest ważne czy pies jest zdziczały czy nie....ale tak do końca to nie wiem. Nasz hycel łapał zdaje się na sedalin dwa ogromne psiaki, które nie dały do siebie podejść a weterynarz chciał je uśpić, bo wszyscy twierdzili że są zdziczałe i do adopcji nie pójdą nigdy. Były zestresowane, zakleszczone, nie wychodziły z kojców ( nawet jak były otwarte), nie wiedziały co to obroża i smycz. Początki były bardzo trudne, ale oba pojechały do swoich domków. Biały już kilka tygodni temu a Rudy porę dni temu.

Posted

sedalin nie działa na psy w stresie, ale ja nie mam zamiaru jej gonić zaraz jak zje, tylko iść jej szukać, tam gdzie mogła zasnąć

raz ją przyłapałm jak spała tam przy sianie, jak podeszłam, to wcale się nie obudziła, dopiero po chwili, ale nie miałam nic, żeby ją zapiąć i łapać\

dzisiaj miski były w promieniu 10 metrów od budki drewnianej do której je chowam przed deszczem, ona bardzo regularnie przychodzi jeść, myślę że tak około 19.00 - 20.00 wieczorem

Posted

nie znam takiego :)

nie chcę jej znowu wystraszyć, bo znowu przychodzi bardzo regularnie, łapiska ewidentnie jej w błocie naokoło

niech na razie wcina, a po urlopie zrobimy najpierw jeden dzień "na zwiady" - może znajdziemy miejsca gdzie leży i potem jedna próba na sedalin

a potem, nie wiem, może znowu przywieziemy klatkę, może już zapomniała bo wcina jedzonko w tym samym miejscu