Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

jamor napisał(a):
z dzis.
- temp. w normie
- wyczesałem
- wykapałem, dziewczyna pachnie
- na prawym posladku palcami wyczuwalne jest pod skórą jakis torbiel o miekkiej zawartosci, zaden guz czy kaszak, cos jakby woda pod skórą. bede obserował, moze to po jakims urazie mechanicznym
- futro znacznie sie przerzedziło po czesaniu i kąpaniu, Na klacie widoczne zadrapania .
- samopoczucie bardzo dobre, dziewczyna przylepka
- zna juz swój boks i wie gdzie wracac
- jak inny pies jest na wybiegu i zaglada jej do miski, dziewczyna warczy i próbuje go wystraszyc. Mi pozwala grzebac sobie w misce w trakcie jedzenia, zero agresji

to powinno byc w pierwszym poście !!!bo wazne info

a to to juz nie wspomne!!!!!!!!!!!!11

• Replies 526
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Napisał jamor
z dzis.
- temp. w normie
- wyczesałem
- wykapałem, dziewczyna pachnie
- na prawym posladku palcami wyczuwalne jest pod skórą jakis torbiel o miekkiej zawartosci, zaden guz czy kaszak, cos jakby woda pod skórą. bede obserował, moze to po jakims urazie mechanicznym
- futro znacznie sie przerzedziło po czesaniu i kąpaniu, Na klacie widoczne zadrapania .
- samopoczucie bardzo dobre, dziewczyna przylepka
- zna juz swój boks i wie gdzie wracac
- jak inny pies jest na wybiegu i zaglada jej do miski, dziewczyna warczy i próbuje go wystraszyc. Mi pozwala grzebac sobie w misce w trakcie jedzenia, zero agresji

anita_happy napisał(a):
to powinno byc w pierwszym poście !!!bo wazne info

a to to juz nie wspomne!!!!!!!!!!!!11

To Juz Daaawno jest w pierwszym poscie :P namiary na zdjecia tez sa

Posted

anita_happy napisał(a):
a ja bym DOM sprawdziła...Moni pisałas do dziewczyn z Wołomina!!!
ludzie nie mają swiadomosci o sterlizacji...jak dostaną psa po sterlizacji to kochają!!!!

Hahaha. Pan dziś znów dzwonił i się wściekł. Był drugi telefon ,ale pani ma 3 letnie dziecko, psa i wypuszcza króliki na spacer po podwórku. O psa z tego co Jamor pisał mozemy być spokojne, ale o 3 letnie dziecko i króliki na wybiegu?! Dziwne te domki się trafiają suńce. hahahaha.

Posted

Normalnie hahaha, bo on ją chciał z całym pakietem(szczenną ) i nie okaleczoną . I najlepiej juz dziś .Moje argumenty przyjmował jakbym była leczona psychiatrycznie i nie w pełni świadoma tego co mówie.Psa chce okaleczyć i mu zaszkodzic i takie tam.Wysłuchałam grzecznie i zakończyłam rozmowe.

Posted

I własnie dlatego nie wydaje sie nie wysterylizowanych suk. Mieliśmy kiedys taki przypadek z sunią od p.Ali Orzechowskiej, dom sprawdzony, umowa podpisana, zobowiązanie do sterylizacji, a potem tylko dzięki zaangażowaniu ludzi z wielkopolski udało sie sunie odnaleźć w całkiem innym miejscu, już ze szczekaniakami, przetrzymywaną w strasznych warunkach i odebrać.

Posted

Nie nie dostałam .on wczoraj wyszedł w nocy jak rozmawiałam z Ewunią to mąż właśnie przesyłał. Były problemy z kontem i nie wiem na jakie w koncu wysłali.

Posted

moni12 napisał(a):
Był drugi telefon ,ale pani ma 3 letnie dziecko, psa i wypuszcza króliki na spacer po podwórku. O psa z tego co Jamor pisał mozemy być spokojne, ale o 3 letnie dziecko i króliki na wybiegu?! Dziwne te domki się trafiają suńce. hahahaha.

witam :)
to ja wczoraj dzwonilam i zapomnialam jeszcze zapytac o wiek suni
w ogloszeniu na morusku czytalam ze ma 4lata a tutaj ze rok

mysle sobie o malej i tak sie zastanawiam czy to ze na wybiegu nie interesuje sie innymi psami to nie jest przypadkiem objaw depresji?mysle ze porzucenie na pewno bylo dla niej traumatyczne wiec nie byloby w tym nic dziwnego
czy moze sie zdarzyc tak ze kiedy zapomni o swoich przejsciach zmieni jej sie charakter?
pytam bo nie mam zbyt duzego doswiadczenia w psich sprawach ;)

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Troszkę się pogubiłam... Czy moja wpłata dla suni - 40 zł - dotarła ??? (Przelew zrobiłam 15.11)

Mykadur, Moni12 bedzie miala wydruk z konta w poniedzialek, wiec zaczekamy spokojnie.

Posted

józwa napisał(a):
witam :)
to ja wczoraj dzwonilam i zapomnialam jeszcze zapytac o wiek suni
w ogloszeniu na morusku czytalam ze ma 4lata a tutaj ze rok

mysle sobie o malej i tak sie zastanawiam czy to ze na wybiegu nie interesuje sie innymi psami to nie jest przypadkiem objaw depresji?mysle ze porzucenie na pewno bylo dla niej traumatyczne wiec nie byloby w tym nic dziwnego
czy moze sie zdarzyc tak ze kiedy zapomni o swoich przejsciach zmieni jej sie charakter?
pytam bo nie mam zbyt duzego doswiadczenia w psich sprawach ;)

Wszystkie inforamcje dotyczące suni (historia, wydatki, link do zdjęć, deklaracje) znajdują się na pierwszej stronce. Podaje link, gdzie znajdują się jej zdjęcia. Na nich widać jak biefga, siedzi i jak zaprzyjaźniła się z drugim psiakiem. http://jamor.fotosik.pl/albumy/798501.htmlej
Jak sunia była w kojcu awaryjnym, to nie wykazywała objawów depresji. Cieszyła się na spacerach, wąchała drugiego psiaka. Moze ma objawy damy ? :) Ale to już jamor więcej moze powiedzieć.

Posted

dzieki za odpowiedz :)
widzialamte zdjecia ale moni12 przez telefon powiedziala mi ze jamor stwierdzil ze nie wykazuje zainteresowania innymi psami na wybiegu stad moje pytanie
ale moze cos zle zrozumialam albo zinterpretowalam... :/

Posted

moni12 napisał(a):
Normalnie hahaha, bo on ją chciał z całym pakietem(szczenną ) i nie okaleczoną . I najlepiej juz dziś .Moje argumenty przyjmował jakbym była leczona psychiatrycznie i nie w pełni świadoma tego co mówie.Psa chce okaleczyć i mu zaszkodzic i takie tam.Wysłuchałam grzecznie i zakończyłam rozmowe.

a ja bym ten dom sprawdziła....bo mimo, ze nie wie nic o sterylce..to moze byc dobry...
moni12 napisał(a):
Już wiem przelew poszedł na Szydłowiaki , jak do mnie dotrze wpisze .

napisz to do pudziana!!!!!!!!!!!!!ja mu nie pise..bo mnie zabije!

JÓZWA!!!!!!!!!
jak masz dzieciaczka..to ja proponuje odwiedziny u Michaliny...zobaczysz jak dziecko do psa..a pies do dziecka :)

Posted

ja tu nowiusienka jestem ....kto to michalina? :)
ja mam juz psiaka z adopcji i jest wielkim przyjacielem dziecka a i dziecko go bardzo kocha :) ale wzielam go jako 3mc szczeniaka

Posted

MyrkurDagur napisał(a):
Troszkę się pogubiłam... Czy moja wpłata dla suni - 40 zł - dotarła ??? (Przelew zrobiłam 15.11)

MyrkurDagur ja nie mam konta internerowego a wykaz z konta przysługuje mi raz na miesięć. Poprosiłam panie i będą dawać mi biling raz na tydzień,więc proszę o cierpliwość.

Posted

józwa napisał(a):
dzieki za odpowiedz :)
widzialamte zdjecia ale moni12 przez telefon powiedziala mi ze jamor stwierdzil ze nie wykazuje zainteresowania innymi psami na wybiegu stad moje pytanie
ale moze cos zle zrozumialam albo zinterpretowalam... :/

Super ,ze pani tu trafiła , jest info na bieżąco .Tak troszkę mnie pani zle zinterpretowała bo Miśka nie wykazuje agresywnego zachowania wobec innych psów.Pomysł Anity o odwiedzeniu Miśki z dzieckiem wydaje mi się całkiem niegłupi.

Anita nie wiem po co mam dzwonić do pudziana?? A domku sprawdzać nie będę bo pan wyraznie powiedział. ze sunią po sterylizacji nie jest zainteresowany i REZYGNUJE

Posted

Anita odpuśćmy tamten dom bo widac facet jest niezrównoważony i tyle.
Józwa serdecznie witamy na wątku i bardzo się cieszymy że jest Pani nadal zainteresowana Miśką (vel Michaliną:)) Anita ma rację czy miałaby Pani możliwość przyjechac do Warki z dzieciaczkiem i poznać sunię bo nie wiemy skąd Pani jest? A jeśli to zbyt daleko to trzeba Monia poprosić Jamora zeby postaral sie sprawdzić reakcję Miśki na malutkie dzieci jesli to możliwe.

Posted

józwa napisał(a):
ja tu nowiusienka jestem ....kto to michalina? :)

dopiero teraz przeczytalam temat tego watku i dotarlo do mnie ze miska to rowniez michalina :D

Posted

moni12 napisał(a):
Pomysł Anity o odwiedzeniu Miśki z dzieckiem wydaje mi się całkiem niegłupi.

tula napisał(a):

Józwa serdecznie witamy na wątku i bardzo się cieszymy że jest Pani nadal zainteresowana Miśką (vel Michaliną:)) Anita ma rację czy miałaby Pani możliwość przyjechac do Warki z dzieciaczkiem i poznać sunię bo nie wiemy skąd Pani jest? A jeśli to zbyt daleko to trzeba Monia poprosić Jamora zeby postaral sie sprawdzić reakcję Miśki na malutkie dzieci jesli to możliwe.

tez o tym myslalam ale nie mam samochodu a mieszkam w legionowie wiec to spora wyprawa dla mnie z dzieckiem :(
sprobuje cos wykombinowac jeszcze