jamor Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 byłem w vecie : - pchły swoją drogą ale te wygryzienia na łapach i skóra to raczej problem alergiczny, ktos widocznie jej dał z litosci cos co jej organizm nie toleruje. - odpuszczamy dzis kąpanie ( cholera, nagrzałem w bali 150 litrów wody, sam zaraz tam sie wykapie, moze któras z ciotek plecy by mi wyszorowała ?) MIska ma teraz 39,6 stopni , dostała betamox pod skórnie + drugi zastrzyk na zwalenie gorączki, w niedziele dostanie drugi zastrzyk - usg - suka na pewno nie miała sterylki, nie miała tez nigdy szczeniaków , cipka jest prawdopodobnie po dymanku wiec trzeba dopilnowac aby nie została matką. dzis jak biegała z Borysem ( wykastrowany) to koles sie nia interesował seksualnie, ale ona mu powiedziała " koles , spózniłes sie conajmniej tydzien" - kupiłem i załozyłem jej obroze przeciwpchelną i przeciwkleszczwą. vet twierdził , ze moj wczorajszy zabieg wystarczy , ale do konca nie wierze w kropelki, kropliłem Miśka maratonczyka ( szukac na dogo: Prawo, okrucieństwa. ile moze wytrzymac pies) a on za tydzien znów miał kleszcze. - wczorajsze wydatki : odrobaczenie 15, krople 20 , dzisiejsze: badanie,zabiegi, leki i obroza - 120 - zmiencie 1 post bo nie pasuje do calosci , poprawic wiek na 4 lata ( minimun) - na watkun hotelowym podałem inf. co do cen sterylki http://www.dogomania.pl/threads/138231-Hotel-dla-ps%C3%B3w-JAMOR/page390 , zastanowic sie i ustalic dalszy plan, czy jest sens wiezienia tam gdzie jest darmo a w zamian dostanie od innych jakiegos syfa. narka - Quote
dusje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Piekna, piekna, piekna :loveu: Jeszcze smutna, niepewna, niesmiala, ale pod opieka Jamora dojdzie do siebie w mig :multi: Moni, nic nie napisalas, poznala Cie? ;) Co z ta butelka? Moze kiedys aportowala puste plastikowe flaszki? Jamor, piekne foty :loveu: Dziewczyna z gracja i ze swiadomoscia swojej urody ;) :lol: Quote
moni12 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Sliczna i fotogeniczna.Poznała . Wylizała mnie za cały ten czas co się nie widziałyśmy. Michalina mądra dziewczyna , bo pić sie jej bardzo chciało ( co zobaczyliśmy u Jamora ,gdzie wypiła ogrom wody) więc w butelki wody mineralnej łapką waliła. Kochane wypowiadajcie sie odnośnie sterylki.Kurcze a po co ta podwyższona temperatura?! Martwi mnie to. Quote
dusje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 No to mialas satysfakcje, Moni:lol: Moge cos podpowiedziec? Zmien tytul watku na bardziej aktualny ;) :lol: Jednorazowo na razie dokladam 10 euro dla malej, pogadam sobie z Tula, zapytam, czy pomoze mi w realizacji przelewu :lol: Bazarek wkrotce sie skleci i daj Dogomanio, coby pozyskac pare zlotych na sieroty :lol: Quote
moni12 Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 Dusje to Anhata musi zmienic . Juz pisałam do Niej ,ale ma skrzynkę zapchaną. Quote
dusje Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Wroci i zmieni :lol: Zaczekamy :lol: Jamor, w Warce takie wysokie ceny za sterylki? :crazyeye: Moze z braku klientow? Quote
jamor Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 dusje napisał(a):Wroci i zmieni :lol: Zaczekamy :lol: Jamor, w Warce takie wysokie ceny za sterylki? :crazyeye: Moze z braku klientow? nie wiem jakie sa ceny w polsce, wiem jakie w rej. warszawy. tam gdzie wczesniej woziłem normalnie to od białego człowieka za kastracje liczyli cok ok 400 a sterylke ok500, w zaleznosci od wielkosci. ja miałem znizke jako hutrownik . tam kawałek ziemi po kilka set złotych, wszystko drogie wiec i pewnie dlatego wszystko szło w koszta. Quote
anita_happy Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 PIĘKNA moni12 i anhata - PROŚBA DO MODA o przeniesienie watku na moni12!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! anhata - zgoda???moni dasz rade - na gg Ci pomoge!!!OK> FOTY OD JAMORA zapisac na dysku!!!!zeby nie przepały jak te nasze od ATOSA!!!Cywila!!Bo sie komuś nie chciało fotosika zabulić..nie bede tykać palcyma! :P i foty - PARE - najladniejsze na pierwszy post...z opisem SYTUACJI NA DZIN DZISIEJSZY! TEKST DO OGŁOSZEN moni - polataj po psach z Szydłwoca - udostepniam Ci teksty - coś dobierz.... a jak nie - to napisz...to proste - jak wypracowanie w pierwszej klasie! potem ocene Ci damy..a jak ine to psami poszczujemy ok JA za sterylkę we Fiukówce płaciąłm od owczarka nibyColie - ok 25kg masy/ stery aborcyjna - 250zł plus betamox później 30zł/2x15zł/ Quote
anita_happy Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 OGŁOSZENIA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! wpiszcie w tytule.... potrzebne SKROMNE deklaracje i OGŁOSZENIA Quote
jamor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 te foty na razie sa do bani. za kilka dni sunia bedzie inaczej wygladała i inaczej pachniała. jak bedzie słonce to i beda dobre zdjecia. prosze załatwic słonce. jesli chodzi o serwer fotosika to mam opłacony Quote
anhata Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Jamor, co to znaczy badanie, zabiegi ? nie rozumiem tego. konkretnie co miala zrobione ? a obrozka ile kosztowala ? kurcze moi rodzice jej zalozyli obroze skozrana czerwona. Moni12 z kojca awaryjnego wyjezdzala bez obrozy juz ? moze tam sie zapodziala ? Quote
anhata Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 pIERWSZA strona uzupełniona. Moni12 sprawdz mnie jeszcze, czy wsztstko dobrze policzylam Quote
MyrkurDagur Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Nie było mnie kilka dni i troszkę się pogubiłam... Czyżby psiak (a właściwie, jak rozumiem, sunia), jest już bezpieczny? U Jamora? :) Obiecałam dorzucić trochę pieniążków i chciałabym prosić o numer konta. Quote
anhata Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 MyrkurDagur napisał(a):Nie było mnie kilka dni i troszkę się pogubiłam... Czyżby psiak (a właściwie, jak rozumiem, sunia), jest już bezpieczny? U Jamora? :) Obiecałam dorzucić trochę pieniążków i chciałabym prosić o numer konta. Wszystko znajduje sie na pierwszej stronie. Dzięki wielkie. Nr konta poda Ci Moni12 na PW. Quote
jamor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 anhata napisał(a):Jamor, co to znaczy badanie, zabiegi ? nie rozumiem tego. konkretnie co miala zrobione ? a obrozka ile kosztowala ? kurcze moi rodzice jej zalozyli obroze skozrana czerwona. Moni12 z kojca awaryjnego wyjezdzala bez obrozy juz ? moze tam sie zapodziala ? wszelkie sprawy zwiazane z opieką i wydatkami jak tez dot vetu wczesniej ustalam z Moni12, bo to chyba ona jest prowadząca psa , jesli jestem w błedzie to prosze mnie poprawic. nie bede pisał kazdemu z osobna co to jest badanie, co to jest zabieg, co to jest usg, betamox czy obroza przeciwpchelna itd Quote
jamor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 z dzis. - temp. w normie - wyczesałem - wykapałem, dziewczyna pachnie - na prawym posladku palcami wyczuwalne jest pod skórą jakis torbiel o miekkiej zawartosci, zaden guz czy kaszak, cos jakby woda pod skórą. bede obserował, moze to po jakims urazie mechanicznym - futro znacznie sie przerzedziło po czesaniu i kąpaniu, Na klacie widoczne zadrapania . - samopoczucie bardzo dobre, dziewczyna przylepka - zna juz swój boks i wie gdzie wracac - jak inny pies jest na wybiegu i zaglada jej do miski, dziewczyna warczy i próbuje go wystraszyc. Mi pozwala grzebac sobie w misce w trakcie jedzenia, zero agresji Quote
moni12 Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Jamor wielkie dzięki za dobre wieści o Miśce. Niepokojący ten torbiel, ale miejmy nadzieję, ze to nic groznego. Quote
jamor Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 jest srednicy ok 2,5 cm. bez wycieku, bez stanu zapalnego, bez znaków bolesci. raczej nic groznego. Quote
anita_happy Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 anhata jamorowe opisy mozemy do pierrwszego...drugiego watka dawać?co Quote
anhata Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 anita_happy napisał(a):anhata jamorowe opisy mozemy do pierrwszego...drugiego watka dawać?co nie czaje... te opisy do historii dodac ? dodaje...chyba, ze o cos innego chodzi Quote
anhata Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 jamor napisał(a):wszelkie sprawy zwiazane z opieką i wydatkami jak tez dot vetu wczesniej ustalam z Moni12, bo to chyba ona jest prowadząca psa , jesli jestem w błedzie to prosze mnie poprawic. nie bede pisał kazdemu z osobna co to jest badanie, co to jest zabieg, co to jest usg, betamox czy obroza przeciwpchelna itd Tak, Moni12 decyduje o suni. Tylko jesli piszę rozliczenie, to muszę dokładnie napisać na pierwszej stronie, co za co. Nie napisałes jaką obrożę kupiłeś. Dlatego mnie to zdziwiło, gdyż tę czerwoną, skórzaną obrozę Michalina ma ode mnie. I myślałam, ze ja zgubiła. Nie skojarzyłam, ze to akurat o przeciwpchelną chodzi. Quote
jamor Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 anhata napisał(a):Tak, Moni12 decyduje o suni. Tylko jesli piszę rozliczenie, to muszę dokładnie napisać na pierwszej stronie, co za co. Nie napisałes jaką obrożę kupiłeś. Dlatego mnie to zdziwiło, gdyż tę czerwoną, skórzaną obrozę Michalina ma ode mnie. I myślałam, ze ja zgubiła. Nie skojarzyłam, ze to akurat o przeciwpchelną chodzi. pisałem, post 224,,, Quote
jamor Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 no i macie swójąlisiczke Miske. Mówiłem ze zrobie z niej laske. do albumu wrzucam ok 30 zdjec, macie w czym wybierac Quote
anhata Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 No, no pieerwsze zdjęcie super. Rodzicom pokazywałam wczoraj zdjęcia ! :) Quote
Recommended Posts