Jump to content
Dogomania

Sznaucer albo pudlo-sznaucer -MA DOM!!!!!!! :))))

Recommended Posts

Posted

Na początku wiadomo był stres i było to po nim widać
Po ok dwu miesiącach przyzwyczaił się ale wizyty u lekarza znosi na zasadzie "ja już sobie pójdę"
Na fotkach jest po obcięciu
Obcinam nożyczkami na raty w stanie najlepiej sennym (psa nie moim)
wcześniej akurat fotek nie było bo zarósł tak szybko ze każdy mówił ze pies jest gruby (a tyle kudełków miał)
teraz na tapecie jest zachowanie wagi bo teraz jest 13,5kg wiec troszkę już za dużo
zgodnie z zaleceniami malawaszki nie porzuciliśmy jego przyzwyczajenia do zostawania samemu w domu - znosi to bardzo dobrze po prostu czeka na Nas
luminalu nie stosujemy poza atakami żeby nie obciążać jego wątroby - na początku był na stałej dawce ale ataki miał tak samo (raz/miesiąc) wiec stwierdziliśmy ze sensu za dużego to nie ma
jesteśmy pod ogromnym wrażeniem jego zachowania (żadnych szkód czy sikania w domu - totalnie nic) doszliśmy do wniosku ze sami nie wychowalibyśmy go tak od szczeniaka

ogólnie masa radości :)
Pozdrawiam

• Replies 518
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

greatmadwomen napisał(a):
super zdjęcia :) ale podzielcie je bo w poście może być tylko 5 zdjęć a jak nie to mogą zbanować

Ooo a ja myslałam, że tylko na linki zmieniaja;/

Posted

Saththa napisał(a):
Ooo a ja myslałam, że tylko na linki zmieniaja;/

nie wiem jak jest dokładnie, ale wiem że ja raz dostałam punkty karne za wstawianie zbyt dużych zdjęć...

Posted

[quote name='greatmadwomen']nie wiem jak jest dokładnie, ale wiem że ja raz dostałam punkty karne za wstawianie zbyt dużych zdjęć...

Ok doczytałam w regulaminie.

6. ZDJĘCIA

a) Maksymalny rozmiar zdjęcia/grafiki to 640x640 pikseli. Większe wstawiamy w formie linka. Mimo zainstalowanego skryptu zmniejszającego zdjęcia moderatorzy będą zamieniać na linki te, które przekraczają regulaminowy rozmiar.

b) Nie cytuj już zamieszczonej fotki. Jeśli jednak jest to niezbędne, to cytowane zdjęcie zamieniaj na link.

c) W jednym poście może znajdować się maksymalnie 5 zdjęć.

d) Pomiędzy zdjęciami zrób odstęp, aby fotografie nie zlewały się ze sobą.
Fotki, które łamią regulamin będą usuwane lub zamieniane na linki.
Jeśli masz problem z określeniem wielkości obrazka – mod pomoże.

• 5 months later...
Posted

Coś nowego - wspaniałego :loveu: iii tfu tfu tfu żeby nie zapeszyć!!!! Dziś rozmawiałam z Panią Kleksikową (dziękuję za telefon :Rose: ) - Panią Anią - powiem Wam wcale nie w tajemnicy, że TEN dom i TA Pani Ania to najwspanialsze co Kleks dostał od życia! Po tym co przeszedł, jest kochany, szczęśliwy i .... ustały ataki padaczki!!! Miewał je około 2 razy miesięcznie, w pewnym momencie miał problem z łapkami - niedowład, wet, badania i wyszło, że to jakiś stary uraz i ucisk na kręgosłupie - Kleksik był masowany, rozgrzewany, zaopiekowany i jak wyszedł z tego to przestały się pojawiać ataki padaczki!!! Oby już nigdy, przenigdy nie wróciły!!!!!!! :kciuki:

a niedługo roczek jak Kleksik w nowym domku!!!! Pani Aniu prosimy o fotki z okazji roczku :loveu: Dziękuję Pani za wszystko co Pani dla Kleksa zrobiła, za tą miłość piękną i bezwarunkową!!!!

aż się wzruszyłam :splat: idę spać :oops:

Posted

[quote name='malawaszka']Coś nowego - wspaniałego :loveu: iii tfu tfu tfu żeby nie zapeszyć!!!! Dziś rozmawiałam z Panią Kleksikową (dziękuję za telefon :Rose: ) - Panią Anią - powiem Wam wcale nie w tajemnicy, że TEN dom i TA Pani Ania to najwspanialsze co Kleks dostał od życia! Po tym co przeszedł, jest kochany, szczęśliwy i .... ustały ataki padaczki!!! Miewał je około 2 razy miesięcznie, w pewnym momencie miał problem z łapkami - niedowład, wet, badania i wyszło, że to jakiś stary uraz i ucisk na kręgosłupie - Kleksik był masowany, rozgrzewany, zaopiekowany i jak wyszedł z tego to przestały się pojawiać ataki padaczki!!! Oby już nigdy, przenigdy nie wróciły!!!!!!! :kciuki:

a niedługo roczek jak Kleksik w nowym domku!!!! Pani Aniu prosimy o fotki z okazji roczku :loveu: Dziękuję Pani za wszystko co Pani dla Kleksa zrobiła, za tą miłość piękną i bezwarunkową!!!!

aż się wzruszyłam :splat: idę spać :oops:[/QUOTE]
Kleksik cudny:loveu:
Dołączam się i ja do podziekowań dla tak wspaniałej Rodzinki Kleksika:loveu:
A wszystkim bezdomniakom i psom w potrzebie życzę takiego domu i takiej miłości!

Posted

Witam ponownie wszystkich użytkowników forum

Naszemu Kleksowi leczymy psychikę, żeby nie bał się wszystkiego. W Sylwestra przeżywałam koszmar, bo nie wiedziałam jak zniesie sztuczne ognie i petardy. Profilaktycznie dostał Luminal, a o 24.00 leżałam z nim na podłodze i wszystko dobrze się skończyło.
W grudniu Kleksio przestał chodzić po schodach. Lekarz stwierdził, że może to zwyrodnienie kręgosłupa ale po 3ech dniach (masaże, wygrzewanie, środki przeciwzapalne) przeszło.
W połowie marca będzie 3 miesiące jak nasz Kleks nie ma ataków padaczki. :)
Pani Vet stwierdziła, że może to od stanu kręgosłupa zależy to wszystko.
Ostatnio byliśmy na szczepieniu i Vet stwierdziła ze pies trochę się rozkręcił (troszkę rozpuszczony jest) - psychika wraca do normy. Na stół lekarski ani mu w głowie wejść - badanie przeprowadzamy na podłodze :)
8 marca 2012 - rocznica pobytu Kleksa u nas.
Szykuje się czerwona kokarda :)

Pozdrawiam
Anka

Posted

[quote name='malawaszka']Buziaki dla troszkę rozpuszczonego Kleksa!!! Należy mu się! Czekam na zdjęcia z kokardą ;)[/QUOTE]

I ode mnie buziaki:lol:a pewnie, że się rozpuszczenie należy:lol:
I ja czekam na zdjęcia Kleksiorka:loveu: