n073 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Witam, Przy okazji wizytacji ws niufa zauważyłam cocker spaniela na kwarantannie. Czy ktoś z częstszych bywalców tego schronu może mi powiedzieć, czy ta przemiła starsza Pani zawsze ma takie pro-ludzkie i pro-zwierzęce nastawienie? Naprawdę jestem porażona. Dowiedziałam się, że na kwarantannie jest od 24.10 i za kilka dni idzie na sterylkę. Quote
agnieszka32 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Niestety, ale wszyscy pracownicy szczecińskiego schroniska są tacy pro-ludzcy i pro-zwierzęcy :roll: :shake: Quote
n073 Posted November 4, 2010 Author Posted November 4, 2010 Następnym razem będę musiała uzbroić się w cierpliwość zanim zadam jeszcze jakieś trudne i niewygodne pytanie... Obsługa gorsza niż na poczcie polskiej. Współczuję wszystkim, którzy próbują wziąć psa ze schroniska i wypytać o cokolwiek. Zastanawiam się też, ile razy dziennie ta Pani wychodzi z biura... - pies jest w boksie k6 - a przepraszam, gdzie jest boks k6? - niech się Pani rozejrzy... hmmm... a może zapytam o zachowanie psów na kwarantannie.... - cisza.....- coś się im dzieje? - co się ma im dziać?! sa na kwarantannie Polecam jeszcze zestaw pytań o to jak akcepetują dzieci i koty... jestem ciekawa jaki budżet ma to schronisko...właśnie na coś takiego idą moje podatki.... Quote
ageralion Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 [quote name='n073']Następnym razem będę musiała uzbroić się w cierpliwość zanim zadam jeszcze jakieś trudne i niewygodne pytanie... Obsługa gorsza niż na poczcie polskiej. Współczuję wszystkim, którzy próbują wziąć psa ze schroniska i wypytać o cokolwiek. Zastanawiam się też, ile razy dziennie ta Pani wychodzi z biura... - pies jest w boksie k6 - a przepraszam, gdzie jest boks k6? - niech się Pani rozejrzy... hmmm... a może zapytam o zachowanie psów na kwarantannie.... - cisza.....- coś się im dzieje? - co się ma im dziać?! sa na kwarantannie Polecam jeszcze zestaw pytań o to jak akcepetują dzieci i koty... jestem ciekawa jaki budżet ma to schronisko...właśnie na coś takiego idą moje podatki....[/QUOTE] Chodze do schroniska od...hmmmm... to juz ze dwa lata bedzie... i nie dosc ze czlowiek dostaje po psychice samym widokiem tych biednych smutnych psich oczu, placzu zza krat, blagania o pieszczoty itp, to jeszcze pracownicy schroniska maja mi za zle, ze pomagam psom (truje dupe, zawracam gitare itp itd). Oni nie znaja tych zwierzat, nie chodza po terenie, odwala co do nich nalezy i tyle... Co do starszej pani, to ona mnie z czasem zaakceptowala, tak samo jak druga taka czarna. Reszta pracownikow traktuje nas jak zlo konieczne, ktore kreci sie i sieje zamet. Jedna z weterynarek niecierpi nas wszystkich, ze wzajemnoscia zreszta. Dr Smierc za duzo ma eutanazji, niewinnych i w pelni zdrowych fizycznie i psychicznie zwierzat, na swoim sumieniu, zebym mogla jej chociazby skinac glowa na powitanie. Zreszta jesli masz ochote poczytac o naszych przejsciach ze schroniskiem i mordowaniem amstaffow i innych pisiakow, zapraszam na watek TTB Szczeci (w moim podpisie) czasem z bezsilnosci mialam ochote kupic sobie porzadny kij bejzbolowy albo dwururke... Quote
n073 Posted November 6, 2010 Author Posted November 6, 2010 Byłam dziś ponownie w schronisku - zrobiłam zdjęcia spaniela i jego towarzyszy z boksu. Czy bardziej doświadczone dogomaniaczki mogą mi pomóc w rozreklamowaniu psów u miłośników ras? w boksie jest w typie teriera i jeden mały mikrusek wydaje mi się, że z agresją lękową Quote
olalolaa Posted November 6, 2010 Posted November 6, 2010 zapisuje sobie, czy cokolwiek wiadomo na temat foksa? Quote
Ss Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 WItajcie.. oferuje zrobienie ogłoszen psiaczkowi... prócz allegro ale to ktoś na pewno pomoże... Quote
ageralion Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Spanielka widzialam dzisiaj w pojedynczym boksie (kwarantanna), chyba ze to nie byl ten sam. Fox jest w boksie zbiorowym z innymi malymi psiakami, z ktorymi sie ladnie dogaduje. Jest do adopcji... Quote
olalolaa Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Jest jakas opcja zeby sie dowiedziec w jakim są mniej więcej wieku? Czy po kastracji, albo czy schronisko wykastruje? Quote
ageralion Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Tutaj jest foks http://szczecin.schronisko.net/adopcja-id-59751.html tutaj spanielka http://szczecin.schronisko.net/kwarantanna-id-59596.html schronisko sterylizuje wszystkie suki przed adopcja, psow niestety nie kastruja, chyba ze ktos poporsi o to przed adopcja Quote
Ss Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Ogłosiłam 2 psiaki. Na stronie znalazłam jeszcze jednego spanielka .. Nemo i też ma swoje ogłoszenia.. OGLOSZENIA robione sa na: -adopcje.org -petworld.pl -darmobranie.pl -alegratka.pl -eoferty.com.pl -cafeanimal.pl -gumtree.pl -adopcjapsa.pl -kupsprzedaj.pl Quote
szczecinianka Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Musimy jak najszybciej zabrać go stamtąd, bo atakuje inne psy z boksu nr 1 i sieje ogromny zamęt w stadzie. :shake: Foksterier również... Quote
emilia2280 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 witam mój rodzinny Szczecin. to spanielka ma dt? kiedy wychodzi? ktos já oglasza? apropos mojej ostatniej wizyty w schronie (po latach)- znalazlam golébia ze zlamaná lapká i weterynarz mnie odeslal z nim do schronu. mily pan podszedl do bramy zamkniétej dla odwiedzajácych (to byla chyba niedziela) i powiedzial ze majá juz jednego ptaka ze zlamanym skrzydlem, potem bédzie mysliwy ;oooo co o ni robiá z ptakami po wypadku? wet wyslal mnie tam myslác ze jest jakis ptasi azyl we wspolpracy ze schronem. Quote
Ss Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 mam odzew w sprawie spanielków!! na kogo podać kontakt? bo w ogłoszeniu dałam na schronisko ale ludzie odezwali się przez ogłoszenie... Quote
szczecinianka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Podaj proszę kontakt do mnie: tozszczecin@op.pl lub 607-701-117 Na sukę ktoś jest zapisany, do adopcji jest 3letni pies. Quote
Elka_Ka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 [SIZE="3"]Zapraszamy na manifestację w sprawie mordowni w Dyminach. Przyłączcie się, pokażmy kieleckim urzędasom, ilu nas jest! http://www.dogomania.pl/threads/196014-Walka-o-schron-kielce-dyminy-organizujemy-manifestację-przyłącz-się-do-nas!!! [SIZE="2"]Wspomóż nas podpisując petycję http://www.petycje.pl/petycja/5853/petycja_w_sprawie_schroniska_dla_bezdomnych_zwierzĄt_w_kielcach_dyminy.html Quote
Ss Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 widze ze oba psiaki w nowych domach.. super! Quote
Recommended Posts