lilk_a Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 tak będzie wyglądać allegro suni zamówione na bazarku przez ela40 piszcie co zmienić , co poprawić :) Quote
__Lara Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Sunia, której ukradziono szczęście. Jest piękna. Delikatna i wrażliwa, otwarta na czułość i ciepły dotyk. Z oczu płynie nutka psiej radości, która zagubiła się gdzieś po drodze. Błyszczą oczy jak paciorki, spragnione kontaktu z człowiekiem. Niewielka sunia, do tego młodziutka, a przeszła już tak wiele. Potraktowana gorzej niż śmieć, który trafia do odpowiedniego pojemnika. Wyrzucona na bezdroża, bezbronna, bez pomocy. Teraz jest w schronisku, ale to nie miejsce dla tej spokojnej, łagodnej istoty. Sunia potrzebuje bliskości i przytulenia, a nie zimna schroniskowego boksu. Myślę, że jej historia przyćmiewa radość dnia, burzy szczęście, gdy pomyślisz, że ta drobna istotka musi walczyć o przetrwanie w schroniskowym boksie. Czy Twoje serce jest gotowe wyjść naprzeciw i otulić sunię płaszczem miłości? Czy nie pozostaniesz obojętny? Quote
Brysio Posted November 8, 2010 Author Posted November 8, 2010 Piękne allegro!!!! dziękujemy bardzo!!!!;);););) Lara dzięki za tekst;) postaram się porobic jeszcze ogłoszenia z nim;) Quote
fizia Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 Biedna maleńka, oby jak najszybciej mogła opuścić schronisko Quote
wojtuś Posted November 8, 2010 Posted November 8, 2010 I ja o Suni myśle, a jak sie czuje, trochę się juz przyzwyczaiła? Quote
Shania Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 ona była tak przerażona, że szok...bidulka płakac mi się chciało jak ją widziałam, dla psa to tragedia jak od kochanej Pani idzie za kraty..Boshe, ile jeszcze tego nieszczęścia???:(:(:( Quote
Olga7 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Kurcze,żeby tak ktos wziąl na domowy dt tani albo prywatnie -poki nie znajdzie domu ... Quote
dara9 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Dziewczyny, Odmiśki pisze mi, że w okolicach Katowic-Piotrowic błąka się jakaś zabiedzona sunia (okolice cmentarza)...wiem, że tutaj jest to maleństwo do ratowania...ale może ktoś jest w stanie jakoś pomóc? Nie wiem gdzie jest cmentarz w Piotrowicach, może dałabym radę się przejechać i choć rzucić jej coś do jedzenia ale dopiero w czwartek. Quote
Piromanka Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 Allegro sliczne, ale czy wyróznione...? Jak bedziemy dalej tak konsekwentne w oglaszaniu, to sunia na pewno znajdzie swoja rodzine. Tylko nie mozemy poprzestać.. Quote
Olga7 Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 dara9 napisał(a):Dziewczyny, Odmiśki pisze mi, że w okolicach Katowic-Piotrowic błąka się jakaś zabiedzona sunia (okolice cmentarza)...wiem, że tutaj jest to maleństwo do ratowania...ale może ktoś jest w stanie jakoś pomóc? Nie wiem gdzie jest cmentarz w Piotrowicach, może dałabym radę się przejechać i choć rzucić jej coś do jedzenia ale dopiero w czwartek. To może _Lara będzie wiedzieć coś blizej ,gdzie to jest i kto może tu pomóc? Quote
__Lara Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 olga7 napisał(a):To może _Lara będzie wiedzieć coś blizej ,gdzie to jest i kto może tu pomóc? Zgłoście się do saphiry18, jest z Katowic-Piotrowic. Jakby co to mam nr telefonu. Quote
dara9 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 __Lara napisał(a):Zgłoście się do saphiry18, jest z Katowic-Piotrowic. Jakby co to mam nr telefonu. Dzięki Lara! Napiszę do odmiśki! Tyle tych bidulek, jak wszystkie uratować:(? Quote
Shania Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 nie ma schematu nie ma nic...szczególnie na ten wysyp..co teraz jest:(:(:( Quote
__Lara Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Co tam u suni? był ktoś u niej? jak się trzyma? Quote
izabela1234 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 dara9 napisał(a):Dziewczyny, Odmiśki pisze mi, że w okolicach Katowic-Piotrowic błąka się jakaś zabiedzona sunia (okolice cmentarza)...wiem, że tutaj jest to maleństwo do ratowania...ale może ktoś jest w stanie jakoś pomóc? Nie wiem gdzie jest cmentarz w Piotrowicach, może dałabym radę się przejechać i choć rzucić jej coś do jedzenia ale dopiero w czwartek. Sorki że dopiero teraz doczytuje co z tą sunią. Czy ktoś ma jej zdjęcia?? czy podchodzi do czlowieka? Quote
izabela1234 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 [quote name='lilk_a'][FONT=Georgia]allegro Suni[/FONT] dziekujemy :) Quote
izabela1234 Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 __Lara napisał(a):Co tam u suni? był ktoś u niej? jak się trzyma? _Lara bedzieny u suni w sobotę - napisze -biedne maleństwo... Quote
__Lara Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Oki....kurcze, nikt nie dzwonił? Wygłaszczcie ją od nas. Quote
Recommended Posts