andegawenka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 bico napisał(a):do mnie też Greven pisała na maila w sprawie tej wizyty i odpisałam jej, że pojadę sprawdzić ten dom, ale ze względu na pracę, wyjazdy poza Lublin, w moim przypadku, wchodzą w grę tylko w niedzielę, wiec jeśli to nadal aktualne, to daj znać co i jak zostało ustalone. ...już zrobiłam... Panbazyl, nie ma sprawy...bo konie poznikały z gospodarstw.... Quote
andegawenka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 MaDi napisał(a):Jak to poznikały? .....ciągniki zastąpiły, pani u której byłam, mówiła że w okolicy są tylko trzy konie...zresztą widać na polach... Quote
MaDi Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 andegawenka napisał(a):.....ciągniki zastąpiły, pani u której byłam, mówiła że w okolicy są tylko trzy konie...zresztą widać na polach... W tym sensie, bałam się,że ktoś ukradł jakieś konkretne konie. Quote
bico Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 andegawenka napisał(a):...już zrobiłam... Panbazyl, nie ma sprawy...bo konie poznikały z gospodarstw.... to fajnie, że zrobiłaś:) i jak? dom się dla koni nadaje? ...a w gospodarstwach rolniczych rzadko który rolnik pozwalał dożyć spokojnej starości koniowi, który wcześniej służył do robót polowych i i innych...stary, nie nadający się już do pracy koń zazwyczaj trafiał/trafia do rzeźni...:-(:-(:-( to tylko tak poza tematem. Quote
andegawenka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 bico napisał(a):to fajnie, że zrobiłaś:) i jak? dom się dla koni nadaje? ...a w gospodarstwach rolniczych rzadko który rolnik pozwalał dożyć spokojnej starości koniowi, który wcześniej służył do robót polowych i i innych...stary, nie nadający się już do pracy koń zazwyczaj trafiał/trafia do rzeźni...:-(:-(:-( to tylko tak poza tematem. Warunki metrażowe i polowe są, ale kompletnie nie przygotowane do posiadania koni. Trzeba jeszcze dużo pracy włożyć by zaadoptować na padok i stajnię. Pewnie kupi na targu... Quote
panbazyl Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 andegawenka napisał(a):...już zrobiłam... Panbazyl, nie ma sprawy...bo konie poznikały z gospodarstw.... wiem, wiem. Ja musże zrobic total porządek i remont w stajni. Moze na wiosnę uda mi sie ściągnąć kilka dobrych duszyczek do siebie - do pomocy przy sprzątnięciu tego wszystkiego co zostało się nam w spadku (a bo to na wsi się przyda). Nocleg i jedzenie gwarantuje (kiepska kucharka jestem, ale jakoś damy radę). Jak równiez potem jazdy na quniach też. Tylko na razie skladam ręce do wszystkich świętych aby udalo się z jednym wnioskiem przejść, bo tam na kilka lat jest praca dla jednego z nas w domu!!!! Czyli na żarlo dla quni rownież. Ale zaśmiecamy topik quniami. jak już wszystkie zakręcone się odkręcą to dajcie znać kiedy ten program. Wiem, ze Malina juz ok, już ze szpitala wypisana i zdrowa!!!! Bardzo się ciesze! Quote
andegawenka Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 panbazyl napisał(a):wiem, wiem. Ja musże zrobic total porządek i remont w stajni. Moze na wiosnę uda mi sie ściągnąć kilka dobrych duszyczek do siebie - do pomocy przy sprzątnięciu tego wszystkiego co zostało się nam w spadku (a bo to na wsi się przyda). Nocleg i jedzenie gwarantuje (kiepska kucharka jestem, ale jakoś damy radę). Jak równiez potem jazdy na quniach też. Tylko na razie skladam ręce do wszystkich świętych aby udalo się z jednym wnioskiem przejść, bo tam na kilka lat jest praca dla jednego z nas w domu!!!! Czyli na żarlo dla quni rownież. Ale zaśmiecamy topik quniami. jak już wszystkie zakręcone się odkręcą to dajcie znać kiedy ten program. Wiem, ze Malina juz ok, już ze szpitala wypisana i zdrowa!!!! Bardzo się ciesze! ..siły już nie te, ale chyba dam radę, zawsze coś tam pomogę....moje dziady z Ostrowa L. i Głębokiego:lol: Quote
panbazyl Posted November 18, 2010 Posted November 18, 2010 super! To wiosną pewnie u mnie jakieś zgromadzenie narodowe się zapowiada (z resztą u mnie goście non stop, ale niekoniecznie tacy do pomocy, więc zaczynam uciekać z domu jak się pojawiają takie nieroby). a moje dziady z Lublina, tylko ja taki wyrodek ;) Quote
E-S Posted November 20, 2010 Posted November 20, 2010 Program ma być we wtorek - nie wiem o której i w jakim TV. Jutro może coś bliżej będę wiedzieć. Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Wg. sąsiada za bardzo dbał o linię. http://www.dogomania.pl/threads/196815-Za-bardzo-dba%C5%82-o-lini%C4%99.... Quote
E-S Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 Już zaglądam ... ze strachem :( A program ma być we wtorek o 18.05 w TV Lublin. Quote
MaDi Posted November 21, 2010 Posted November 21, 2010 E-S napisał(a):Już zaglądam ... ze strachem :( A program ma być we wtorek o 18.05 w TV Lublin. To ja we wtorek obejrzę ze strachem;) Quote
evel Posted November 22, 2010 Author Posted November 22, 2010 O masz... a będzie można gdzieś jeszcze to obejrzeć? Bo kończę zajęcia o 18 :placz: Quote
panbazyl Posted November 22, 2010 Posted November 22, 2010 jest taka tradycja w TV, że ci co występują w programie powinni dostać dvd z nagraniem - oczywiście trzeba o to prosić i się przypominać. Kiedyś byly to kasety vhs (trzeba bylo swoją dostarczyć) i nagrywali - tylko podawało się datę i godzinę emisji programu. mam nadzieję, ze nadal tak jest. (moje kontakty z TV byly jeszcze w czasach kaset vhs) Quote
muzzy Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 http://www.tvp.pl/publicystyka/magazyny-reporterskie/celownik/wideo/23112010/3222288 - dzisiejszy 'Celownik' z reportażem. Quote
Aziza Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Link do artykułów: http://www.sfora.pl/Ktos-zabija-psy-i-koty-Wykrwawiaja-sie-na-oczach-wlascicieli-a26526 http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20101123/PRZEGLADPRASY/518338351 Quote
Energy Posted November 23, 2010 Posted November 23, 2010 Oglądałam, super wyszło, gratulacje:lol: Quote
bico Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Artykuł w Kurierze na temat trucia psów: http://www.kurierlubelski.pl/interwencje/336181,lublin-przypadki-trucia-psow-juz-w-calym-miescie,id,t.html Quote
AngelikaXD Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 Dziewczyny, nie chce mi sie czytac całego wątku. W jakich okolicach na Mełgiewskiej były trutki? To moje dawne okolice. Quote
panbazyl Posted November 24, 2010 Posted November 24, 2010 [quote name='bico']Artykuł w Kurierze na temat trucia psów: http://www.kurierlubelski.pl/interwencje/336181,lublin-przypadki-trucia-psow-juz-w-calym-miescie,id,t.html no i dobrze, niech idzie w świat informacja. szkoda tylko, że nie napisali, że dzieciom może też szkodzić. To bardzo ważne jest! Quote
bico Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 ...a wczoraj o 16.15 na TVP3 była powtórka reportażu, w którym na temat trutek i psiaków wypowiadały się E-S i MaDi. Quote
MaDi Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 panbazyl napisał(a):no i dobrze, niech idzie w świat informacja. szkoda tylko, że nie napisali, że dzieciom może też szkodzić. To bardzo ważne jest! Napisali tylko,że zmienili sens mojej wypowiedzi. Quote
panbazyl Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 MaDi napisał(a):Napisali tylko,że zmienili sens mojej wypowiedzi. to ja nie wyłapałam tego.... Quote
Recommended Posts