Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

bico napisał(a):
do mnie też Greven pisała na maila w sprawie tej wizyty i odpisałam jej, że pojadę sprawdzić ten dom, ale ze względu na pracę, wyjazdy poza Lublin, w moim przypadku, wchodzą w grę tylko w niedzielę, wiec jeśli to nadal aktualne, to daj znać co i jak zostało ustalone.

...już zrobiłam...

Panbazyl, nie ma sprawy...bo konie poznikały z gospodarstw....

• Replies 215
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

andegawenka napisał(a):
.....ciągniki zastąpiły, pani u której byłam, mówiła że w okolicy są tylko trzy konie...zresztą widać na polach...

W tym sensie, bałam się,że ktoś ukradł jakieś konkretne konie.

Posted

andegawenka napisał(a):
...już zrobiłam...

to fajnie, że zrobiłaś:) i jak? dom się dla koni nadaje?

...a w gospodarstwach rolniczych rzadko który rolnik pozwalał dożyć spokojnej starości koniowi, który wcześniej służył do robót polowych i i innych...stary, nie nadający się już do pracy koń zazwyczaj trafiał/trafia do rzeźni...:-(:-(:-( to tylko tak poza tematem.

Posted

bico napisał(a):
to fajnie, że zrobiłaś:) i jak? dom się dla koni nadaje?

...a w gospodarstwach rolniczych rzadko który rolnik pozwalał dożyć spokojnej starości koniowi, który wcześniej służył do robót polowych i i innych...stary, nie nadający się już do pracy koń zazwyczaj trafiał/trafia do rzeźni...:-(:-(:-( to tylko tak poza tematem.

Warunki metrażowe i polowe są, ale kompletnie nie przygotowane do posiadania koni. Trzeba jeszcze dużo pracy włożyć by zaadoptować na padok i stajnię. Pewnie kupi na targu...

Posted

andegawenka napisał(a):
...już zrobiłam...

wiem, wiem. Ja musże zrobic total porządek i remont w stajni. Moze na wiosnę uda mi sie ściągnąć kilka dobrych duszyczek do siebie - do pomocy przy sprzątnięciu tego wszystkiego co zostało się nam w spadku (a bo to na wsi się przyda). Nocleg i jedzenie gwarantuje (kiepska kucharka jestem, ale jakoś damy radę). Jak równiez potem jazdy na quniach też. Tylko na razie skladam ręce do wszystkich świętych aby udalo się z jednym wnioskiem przejść, bo tam na kilka lat jest praca dla jednego z nas w domu!!!! Czyli na żarlo dla quni rownież.

Ale zaśmiecamy topik quniami.

jak już wszystkie zakręcone się odkręcą to dajcie znać kiedy ten program.

Wiem, ze Malina juz ok, już ze szpitala wypisana i zdrowa!!!! Bardzo się ciesze!

Posted

panbazyl napisał(a):
wiem, wiem. Ja musże zrobic total porządek i remont w stajni. Moze na wiosnę uda mi sie ściągnąć kilka dobrych duszyczek do siebie - do pomocy przy sprzątnięciu tego wszystkiego co zostało się nam w spadku (a bo to na wsi się przyda). Nocleg i jedzenie gwarantuje (kiepska kucharka jestem, ale jakoś damy radę). Jak równiez potem jazdy na quniach też. Tylko na razie skladam ręce do wszystkich świętych aby udalo się z jednym wnioskiem przejść, bo tam na kilka lat jest praca dla jednego z nas w domu!!!! Czyli na żarlo dla quni rownież.

Ale zaśmiecamy topik quniami.

jak już wszystkie zakręcone się odkręcą to dajcie znać kiedy ten program.

Wiem, ze Malina juz ok, już ze szpitala wypisana i zdrowa!!!! Bardzo się ciesze!

..siły już nie te, ale chyba dam radę, zawsze coś tam pomogę....moje dziady z Ostrowa L. i Głębokiego:lol:

Posted

super! To wiosną pewnie u mnie jakieś zgromadzenie narodowe się zapowiada (z resztą u mnie goście non stop, ale niekoniecznie tacy do pomocy, więc zaczynam uciekać z domu jak się pojawiają takie nieroby). a moje dziady z Lublina, tylko ja taki wyrodek ;)

Posted

jest taka tradycja w TV, że ci co występują w programie powinni dostać dvd z nagraniem - oczywiście trzeba o to prosić i się przypominać. Kiedyś byly to kasety vhs (trzeba bylo swoją dostarczyć) i nagrywali - tylko podawało się datę i godzinę emisji programu. mam nadzieję, ze nadal tak jest. (moje kontakty z TV byly jeszcze w czasach kaset vhs)

Posted

panbazyl napisał(a):
no i dobrze, niech idzie w świat informacja. szkoda tylko, że nie napisali, że dzieciom może też szkodzić. To bardzo ważne jest!

Napisali tylko,że zmienili sens mojej wypowiedzi.