Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

dominikabankert napisał(a):
Roxy to ofiara pseudohodowli.Oto wypowiedz hodowcy:Albo ja ,,bierzeta" albo do schroniska ja zawioze bo ostatnia mi została z miotu". Jest i strasznie rozpieszczona , ale może ugryźć.Nie cierpi facetów.Na mojego brata warczy jak go tylko zobaczyła i tak już jej zostało.Może jej ten hodowca przyłożył jak była mała nie wiem....

nasza Fiśka pochodzi też z takiego miejsca , to była prawie wojna o to żeby ją zabrać , mały zastraszony szczeniaczek , chudziutkie toto było , z wielkim brzucholem , zastraszone , z rankami po poparzeniach , słaniające się na nogach ,przerażone tak że wtuliła się w moją córkę jak druga skóra i ani drgnęła przez całą drogę do domu , a spała tylko na kolanach , a w zasadzie wtulona w człowieka jak niemowlę z głową na ramieniu , ciężko było , ale tym bardziej cieszy że jest prawie normalnym psem , bo niestety nawiedzają ją nieraz upiory przeszłości .... panicznie boi się też starszych wąsatych mężczyzn ... może taki był ten myśliwy ... widzieliśmy tylko " właścicielkę" która krzyczała za nami ... " nie karmta jej dzisiaj , już się nażarła ":shake:

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale są jeszcze dobrzy ludzie jak ty Lilka:loveu: i ja:evil_lol: i wyżłowate dzieci wzieliśmy pod swoje skrzydła.Nasza najgorszy problem miała z zarobaczeniem strasznym.Trzymam kciuki za Mantę i Oksę -tego slicznego szczeniorka, aby szybko znalazły domki

Posted

dominikabankert napisał(a):
Ale są jeszcze dobrzy ludzie jak ty Lilka:loveu: i ja:evil_lol: i wyżłowate dzieci wzieliśmy pod swoje skrzydła.Nasza najgorszy problem miała z zarobaczeniem strasznym.Trzymam kciuki za Mantę i Oksę -tego slicznego szczeniorka, aby szybko znalazły domki

w Oksie zakochałam się od pierwszego wejrzenia , jest śliczna , i na pewno szybko się pozbiera , znajdzie dom , taki najlepszy na jaki zasługuje
mając świadomość ile pracy a przede wszystkim miłości trzeba dać takiemu psiakowi , którego skrzywdzili ludzie , tym bardziej podziwiam Was za to że jesteście na każdy sygnał , że odbieracie , pomagacie , leczycie , organizujecie to wszystko tak, żeby pomoc była jak najbardziej fachowa i skuteczna

Posted

Oksa już się pozbierała , ona była głodzona i zaniedbana strasznie , ale chyba bita nie była , teraz to ja mam czasem ochotę ją zlać na kwaśne jabłko , ostatnio na przykład włączyła gaz pod garnkiem z rosołem i sobie grzała , później próbowała go zjeść , ale chyba się o płomień z palnika oparzyła i cała zawartość garnka została rozniesiona po kuchni , straty : spalony garnek i łyżka , nie wspomnę już o ilości drobniejszych występków:mad::mad:

Posted

dziewczyny, dawno nie bylam na Waszym watku, a nie mam czasu calego czytac, czy mozecie mi w kilku zdaniach strescic sytuacje Manty i wyzelkowatego rodzenstwa?

fantastyczna jest opowiesc o Oksie podgrzewajacej sobie na gazie rosolek,:evil_lol: a co, zimne miala jesc?:diabloti:

Posted

Anja2201 napisał(a):
Manta nadal w hoteliku , szukamy domku . Oksa ma szansę na domek , szukam kogoś kto zrobi wizytę 15 km od Ostrowca Świętokrzyskiego . Szczeniak który został ma się dobrze , moja mam była u niego , zawiozła witaminki , obejrzała i ustaliła z facetem ,że po nowym roku ją wysterylizuje . Przepraszam ,że ostatnio mnie nie ma , ale mam troszkę własnych problemów i nie mam kiedy zajrzeć na dogo.

Tu jest napisane co u psików

Posted

Manta ma się świetnie.
Stała się kierowniczką podwórka ;)
Ale uwaga, to akrobatka .. należy domek wybierać ze szczególną uwagą, bo Ona potrafi przechodzić przez ogrodzenia przez które innym psom nigdy wcześniej ta sztuka się nie udała. Przedostała się z korytarza w linii kojców na otwarte podwórze. Szczerze mówiąc wprawiła wszystkich w osłupienie, bo ogrodzenie jest zrobione ze specjalnej konstrukcji, na której psom trudno łapkami się zawieszać a wysokie na blisko 2m.

Jest już tak przywiązana do obecnego miejsca, że na szczęście nie przyszło Jej do głowy szukać czegoś poza posesją i bawiła się w śniegu na podwórku wkurzając pozostałych patrzących zazdrośnie przez siatkę ;)

• 2 weeks later...
Posted

Już wypełniam nieco ciszę .. odwiedzałam Mantolinę w jej hoteliku.
Laska wypiękniała, nabrała ciałka i puchatego futra.
Zrobiła się otwarta i wesoła. Jest przy tym bardzo towarzyska i uczynna.
Z podwórka puka nosem w szyby i zagląda przez okno do domu ..
zaś gdy opiekunowie idą po kosz węgla, to manta obowiązkowo z nimi,
zna już wszystkie podwórkowe ścieżki i zwyczaje,
oni nabierają węgiel w kosz, a Manta niesie swój klocek węgla w pysku!! :)
To psina wybitnie dla młodych, dynamicznych ludzi ..
jest energiczna, żywiołowa, ładnie pilnuje swojego podwórka.
Szybko się uczy, jest bardzo inteligentna.

Nie jest już w ogóle lękliwa, z zahukanej suni jaką pamiętam z pierwszego spotkania,
stała się piękną owczarkową dumną przywódczynią podwórza.

Posted

Aniu, jak tam finanse Manty??
czy są jeszcze środki na zapłatę hoteliku?
Pewnie jest spory deficyt ..

może znajdą się cioteczki, które wesprą dziewczynę póki czeka na odzew z ogłoszeń ..

W imieniu Manty gorąco prosimy o wsparcie!!

Posted

Brakuje 50 zł , ja niestety już nie mam skąd dołożyć

Rozliczenie

Wpływy na Listopad :
Beta I Czat - 100 zł
Linssi - 100 zł
Lazy - 20 zł
Iv_ - 20 zł
AIMEZ_MOI - 15 zł
marzenkap - 30 zł
Havanka - 15 zł
MARINKAA 15 zł
Saphira - 50 zł
bazarek - 23 zł + 12 zł + 5,20 zł +11,70 +12 zł + 8 zł
Szarotka - 10 zł
Dominika B. - 30 zł
LUCYSXY - 100 zł
MMD - 50 zł
magenka1 - 10 zł
Razem :636,20zł

Wpływy na grudzień :
MARUDA666 SONEK666 - 50 zł
Havanka - 15 zł
marzenkap - 20 zł
Bazrek - 40 zł
Lazy - 20 zł

Wydatki :
Opłata za DT od 13.11 do 13.12 - 450 zł
razem : 331 zł

Wpływy na styczeń:
marzenkap - 20 zł
anja2201 - 49 zł
Razem : 400 zł

Posted

Kochani, Manta w kryzysie!!

Potrzebne wsparcie chociaż jednorazówkami, bazarkami itp ..
Naszej małej dziewczynce brakuje na opłatę hoteliku ..

Prosimy o pomoc!!