Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nutusia napisał(a):
Cholercia, aż dziwne, bo do mnie sama dzwoniła ze 3 razy... Może na tę drugą wieś pojechała...

no ale chyba bez względu na to, gdzie teraz przebywa, telefonia jest powszechna i połączenia może odbierać .. takie uniki to dość niepoważne zachowanie.
Jeśli się rozmyśliła, to wypadałoby poinformować, a jeśli nie i problem leży gdzie indziej, to chociaż oddzwonić krótko i wyjaśnić, że chwilowo jest "kryzys" i skontaktuje się w innym terminie ..

Osobiście uważam, że domek jest skreślony, nie tylko z tego powodu.

• Replies 340
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Manta pozdrawia z hoteliku :cool1:
Ma się już dość dobrze. Blizna się goi. Nic się nie sączy. Jutro ostatnie zastrzyki.
Kupka nieco luźniejsza, ale to z powodu Metacamu, który dostaje.
Humor też Jej się poprawił, hasa jak dawniej. Stróżuje. Miewa jednak fochy. Bo to chyba kapryśna kobietka.
Była w centrum zainteresowania wszystkich gości na imprezie rodzinnej :p
Miejscowe ONki nie cieszyły się takim zainteresowaniem :razz:

Posted

Obserwuj pilnie te kupencje. Nasza podopieczna po Metacamie dostała krwotocznego zapalenia przewodu pokarmowego, a następnie się okazało, że zostały uszkodzone nerki. W ubiegły piątek powędrowała za TM :( Ona była już starsza i mocno schorowana, ale Metacam to baaaardzo silny lek o wielu działaniach ubocznych, z serii tych, co na jedno pomagają, na pięć innych szkodzą.

Posted

Nutusia napisał(a):
Obserwuj pilnie te kupencje. Nasza podopieczna po Metacamie dostała krwotocznego zapalenia przewodu pokarmowego, a następnie się okazało, że zostały uszkodzone nerki. W ubiegły piątek powędrowała za TM :( Ona była już starsza i mocno schorowana, ale Metacam to baaaardzo silny lek o wielu działaniach ubocznych, z serii tych, co na jedno pomagają, na pięć innych szkodzą.

Dokładnie tak jak piszesz. Metacam niszczy wątrobę i ogólnie niekorzystnie wpływa na wiele organów wewnętrznych.
Na szczęście dziś był ostatni zastrzyk i takie krótkotrwałe podawanie tego leku u tak silnej, młodej suni nie powinno odbić się na Jej zdrowiu.
Jestem w kontakcie z hotelikiem. Wszystko idzie ku lepszemu.
A dziś nawet napisał do mnie wet, który wykonał zabieg, zatroskany o Mantę.

Posted

Jakieś dziś szaleństwa dogo wyczynia, strony przeskakują, odpowiadać można tylko z cytatem...
A Potwór Śnieżny cudny! Ech, domowe psiaki tak się śniegiem cieszą, a ta cała reszta drży z zimna:shake:

Posted

Wrzuciłam na Watek Klubu miłośników czarnych psów na FB:

[URL="http://www.facebook.com/editgroup.php?gid=146726378710186#%21/home.php?sk=group_146726378710186"]http://www.facebook.com/editgroup.php?gid=146726378710186#!/home.php?sk=group_146726378710186[/URL]

• 2 weeks later...
Posted

Nutusia napisał(a):
A co z Mantą i drugim szczeniorem?...

Manta nadal w hoteliku , szukamy domku . Oksa ma szansę na domek , szukam kogoś kto zrobi wizytę 15 km od Ostrowca Świętokrzyskiego . Szczeniak który został ma się dobrze , moja mam była u niego , zawiozła witaminki , obejrzała i ustaliła z facetem ,że po nowym roku ją wysterylizuje . Przepraszam ,że ostatnio mnie nie ma , ale mam troszkę własnych problemów i nie mam kiedy zajrzeć na dogo.

Posted

dominikabankert napisał(a):
ale ślicznota chyba czarna:)

ma czarną glowę , reszta dereszowata w czarne łaty :) a Twój to wypisz wymaluj z pyska mój stary wyżeł szorstkowłosy :)

Posted

moja Roxy (pieszczotliwie
Roksanka) tak wyszła na szorstkowosą na zdjęciu.Tak naprawde to to mix bo mama jej jest krótkowłosa a tata szorstek.No i szczeniorki mieszane wyszły.W każdym razie nie wiem czemu ale z Roxy jest mały agresor.A reszta rodzeństwa spokojna.Ona najbardziej z miotu jest szorstka za tatusiem no ale nie tak do końca:evil_lol:

Posted

taki mały off topik na wychodzi :):) Roxy bródkę ma z szorściaka ale głowa już gładsza , mój też był właśnie taki , ale to było lata temu , to może mniej szorstkie były , choć i wśród teraźniejszych szorstkowłosych są różnice , jedne bardziej rozczochrane , drugie mniej ;) , moja choć ma wszystkie cechy wyżła , nie jest wyżłem rasowym , odebrana jako szczeniak od myśliwego , a myśliwi , jak to myśliwi , niekoniecznie mają psy z rodowodem :)
ale jak to agresor ? gryzie , czy tylko niegrzeczna - czytaj - rozpieszczona ? ;)

Posted

Roxy to ofiara pseudohodowli.Oto wypowiedz hodowcy:Albo ja ,,bierzeta" albo do schroniska ja zawioze bo ostatnia mi została z miotu". Jest i strasznie rozpieszczona , ale może ugryźć.Nie cierpi facetów.Na mojego brata warczy jak go tylko zobaczyła i tak już jej zostało.Może jej ten hodowca przyłożył jak była mała nie wiem....