Zofia.Sasza Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 Anja2201 napisał(a):Szykuje nam się domek dla Oksy , trzymamy kciuki :cool3::cool3: To dla którego to? Dla Oksy? A jakieś info o niej? Quote
Tymonka Posted January 18, 2011 Author Posted January 18, 2011 dla Oksy - 7 miesięcy , mix wyżła niemieckiego , podejrzewam ,że facet chciał pseudo rozkręcać . Ma mnóstwo energii , więc potrzebuje dużo ruchu , mieszkanie w bloku ok , ale z długimi i wyczerpującymi spacerami , jak się nudzi podczas nie obecności właścicieli potrafi niszczyć , u mnie na czas naszej nieobecności przebywa w klatce , to samo na noc , raczej utrzymuje czystość w domu , ale wiadomo to jeszcze dzieciak więc może się zdarzyć . Zresztą pani miała wyżła ( odszedł ze starości , miał 156 lat ) więc temperament zna. Quote
dominikabankert Posted January 18, 2011 Posted January 18, 2011 No to niech szczeniorka ucieka do domku czym predzej:) trzymam kciuki:) Quote
ilon_n Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 [quote name='Anja2201']dla Oksy - 7 miesięcy , mix wyżła niemieckiego , podejrzewam ,że facet chciał pseudo rozkręcać . Ma mnóstwo energii , więc potrzebuje dużo ruchu , mieszkanie w bloku ok , ale z długimi i wyczerpującymi spacerami , jak się nudzi podczas nie obecności właścicieli potrafi niszczyć , u mnie na czas naszej nieobecności przebywa w klatce , to samo na noc , raczej utrzymuje czystość w domu , ale wiadomo to jeszcze dzieciak więc może się zdarzyć . Zresztą pani miała wyżła ( odszedł ze starości , miał 156 lat ) więc temperament zna. Aniu, masz na myśli byłego właściciela? Czy potencjalny domek, bo się zgubiłam .. edit Aniu wysłałam Tobie kontakt tel do ludzi w sprawie Manty .. napisz proszę czy coś z tego wynikło .. Quote
Tymonka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 ilon_n napisał(a):Aniu, masz na myśli byłego właściciela? Czy potencjalny domek, bo się zgubiłam .. edit Aniu wysłałam Tobie kontakt tel do ludzi w sprawie Manty .. napisz proszę czy coś z tego wynikło .. Mam na myśli byłego właściciela , a dzwonić będę za jakieś 2 godziny bo nic na karcie nie mam Quote
Marinka Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 Czy moja grudniowo/ styczniowa deklaracja dotarła? Quote
Tymonka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 Wpływy na styczeń: marzenkap - 20 zł anja2201 - 49 zł Lazy - 20 zł Marinka - 30 zł Quote
dominikabankert Posted January 19, 2011 Posted January 19, 2011 wysłałaś mi paczke????[quote name='Anja2201']Wpływy na styczeń: marzenkap - 20 zł anja2201 - 49 zł Lazy - 20 zł Marinka - 30 zł Quote
Tymonka Posted January 19, 2011 Author Posted January 19, 2011 dominikabankert napisał(a):wysłałaś mi paczke???? Tak ...... Quote
ilon_n Posted January 24, 2011 Posted January 24, 2011 Zrobiliśmy kilka dni temu Mancie ogłoszenia gazetowe w toruńskich Nowościach i wczoraj zadzwoniła do mnie miła pani z mężem .. zakochali się w Mancie .. bardzo zależy im na tej właśnie suni .. w środę najprawdopodobniej zrobię tam wizytę przedadopcyjną i zobaczymy czy zasługują na Mantę :) wczoraj byłam u niej w hoteliku, dziewczyna jest piękna!! wkleję fotki na dniach :) Quote
Tymonka Posted January 24, 2011 Author Posted January 24, 2011 To trzymamy kciuki z całych sił :) Quote
ilon_n Posted January 30, 2011 Posted January 30, 2011 obiecane focie: jutro znów do niej jadę :) Quote
ilon_n Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 a co tu taka martwota?!?!? nikt się nie zachwyca?? nikt nie ogląda pięknej Mantuli?? a ona od tygodnia w nowym domu w Toruniu!!! Zawiozłam ją w zeszłą niedzielę do sprawdzonego wcześniej domu. Państwo poczciwi, może nie pierwszej młodości, ale najważniejsze, że serce dla zwierząt mają. Manta ma się u nich bardzo dobrze, wszędzie towarzyszy swojemu panu, który m.in. zabiera ją ze sobą do pracy. Dziewczyna jeździ autobusem i tramwajem .. wczoraj nawet pociągiem pojechała do krewnych, żeby się pokazać :) W domu ładnie się zachowuje, lubi oglądać tv i siebie w lustrze ;) wskakuje na kanapę .. chociaż państwo woleliby, żeby korzystała z legowiska. Jest jeszcze do uregulowania opłata za hotelik za okres od 13 stycznia do 30 stycznia .. no i transport .. hotelik: 18x15zł = 270zł łączny transport po kosztach: 140zł Aniu, założyłam dla Manty w chwili kryzysu 50 zł, ale z tego 30zł odlicz na moje deklaracje za listopad, grudzień i styczeń. Zatem 20zł doliczymy do rozliczenia za transport, co daje 160zł a na FB znalazłam drugą taką sunię jak Manta, niewiarygonie podobną .. w opisie było 'mix ONka i Collie' .. i to jest to, co cały czas miałam na myśli patrząc na Mantę :) piękna krzyżówka Quote
dominikabankert Posted February 6, 2011 Posted February 6, 2011 bardzo sie ciesze na Mante!!!!! ja obiecywałam Anji ze jej przeleje 20zł ale niestety przeliczyłąm sie :( ale obiecuje ze jak tylko dojde do pieniedzy to wpłące na nia pare groszy........A Anja niech reaktywuje ten bazarek co był na Kore to teraz może by był na Mante????? Quote
Tymonka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 Rozliczenie : Hotel : 270 zł Transport ( Tomaszów – Toruń , Transport na sterylkę ) – 140 zł Razem : 410 zł Czyli potrzebujemy : 336 , 50 zł Quote
Tymonka Posted February 6, 2011 Author Posted February 6, 2011 bazarek dla Manty : "wszystko dla psa" : http://www.dogomania.pl/threads/201752-Wszystko-dla-psa-do-10.02-do-22-00-na-d%C5%82ugi-Manty-.ZAPRASZAMY-!!?p=16264638#post16264638 Quote
Kociabanda2 Posted February 7, 2011 Posted February 7, 2011 mogę tylko podnieść... a Mancie życzę wszystkiego dobrego w nowym domku :) Quote
Tymonka Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Do 10 musimy opłacić hotel Manty , brakuje 200 zł , nie mam pojęcia skąd to wziąć , jeśli założę sama to moje psy nie będą miały co jeść , błagam pomóżcie mi opłacić Mantę !!!!!!!! Quote
Karilka Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Anja2201 ja nie mogę pomóc... Moja kasa prywatna kuleje a u Shili podobnie.. Ciotki kto pomoże? Manta to teoretyczna mama Shilki, tak? Quote
Tymonka Posted February 8, 2011 Author Posted February 8, 2011 Teoretycznie , ale raczej nie , są tylko z tego samego gospodarstwa . Może masz chwilę , żeby porozsyłać prośbę o pomoc , ja nie daje rady już . Quote
winter7 Posted February 8, 2011 Posted February 8, 2011 Podaj konto, to jutro postaram się przesłać 50 zł. Quote
dominikabankert Posted February 10, 2011 Posted February 10, 2011 ja tak jak powiedzialam w przyszlym tyg sie wyklaruje czy zdolam pomoc , moze popros jeszcze na bazarku na Mante.....tam ktos nowy licytuje.... Quote
Tymonka Posted February 10, 2011 Author Posted February 10, 2011 brakuje nam jeszcze 92 zł , ktoś dołoży ???? Dzisiaj powinnam zrobić przelew, a nie ma z czego :( Quote
Recommended Posts