Jump to content
Dogomania

6-letni bernardyn z rodowodem szuka domu - okolice Poznania. Ma dom.

Recommended Posts

• Replies 194
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

ufff, juz myslalam, ze wiesz o nim cos okropnego ;)

to wiemy o nim tyle samo - mysle, ze facet jest ok. Pies i tak bedzie kastrowany, spokojnie :) Przeciez powiedzialam mu, ze jest kastratem :)

No i dzis znow dzwonil z pytaniem czy o nim pamietam bo mialam sie odezwac na nastepny dzien, a juz trzy dni minely. Przy okazji przeprowadzilismy mala dyspute o myslistwie. Pan Krzysztof probowal mnie do tej pasji przekonac, ale oznajmilam mu, ze przyjaciolmi nigdy nie zostaniemy ;)

Posted

Gonia buda 90 na 70 cm może okazać się za mała jeśli to faktycznie duży benek
ja dla afganki mam legowisko własnie w tych wymiarach i jak sie wyciągnie to czasem jej łapa wystaje ;)

jeżeli ten benek ma rodowód to dobrze by było,żeby właścicielka sprawdziła,czy w umowie kupna psa nie ma klauzuli,że w razie jakichś wypadków losowych pies ma wrócić do hodowli lub hodowca ma prawo do pierwokupu wtedy
wielu odpowiedzialnych hodowców umieszcza właśnie takie klauzule

Posted

Mam nadzieje, ze Pani Danusia tu zagladnie i to przeczyta. Ja mam coraz mniej czasu na zalatwianie spraw benka bo ciagle wyciagam nowe psy z przytuliska.

Co do wizyty, nie udalo mi sie porozumiec z Korodnia, ale a.piurek pojedzie, miala dzis dzwonic do Pana Krzysztofa.

Posted

Wspaniala Ania byla dzis na wizycie, moze napisze cos wiecej wieczorem, ja padam na twarz po dzisiejszej zbiorce i ide spac. Domek przeszedl test choc nie na szostke, na piec minus ;)
Dodam, ze mam kolejny domek, brzmi swietnie, dom jest pod Steszewem, trzeba go sprawdzic - szukam chetnych.

Posted

Stęszew jest pod Poznaniem, ale to jeszcze kawalek ponoc za Stęszewem. Panstwo maja juz 2 benki, sterylizowane. Czekaja na info kto podjedzie na wizyte, moga codziennie, ale po 18 lub w weekend.

Posted

Strasznie mętny ten wątek.
Czyli tak dom myśliwego sprawdzony a Ania napiszę co i jak wypadło
Druga rzecz psa trzeba przez zawiezieniem tam zrobić kastrację ( jej koszty pokryje pani Danuta) i od razu po kastracji pies ew jedzie do myśliwego?

Posted

Atomowka napisał(a):
Strasznie mętny ten wątek.
Czyli tak dom myśliwego sprawdzony a Ania napiszę co i jak wypadło
Druga rzecz psa trzeba przez zawiezieniem tam zrobić kastrację ( jej koszty pokryje pani Danuta) i od razu po kastracji pies ew jedzie do myśliwego?

Jednak nie poszlam spac wiec odpisze.

Wizyta pod malborkiem przeprowadzona przez Anie. Domek niezly, Panstwo rzeczowi i konkretni, ale bez doswiadczenia. Ania dala im 2 tygodnie na przygotowanie odpowiedniej budy dla benia (ta co jest jest za mala) i kolejne 2 na przygotowanie ogrodzenia. Jest zadowolona z wizyty i mysli, ze Panstwo sa dobrymi kandydatami na fajny dom, ale musza sie odpowiednio przygotowac, co potrwa miesiac.

Dlatego chcialabym sprawdzic jeszcze jeden dom, pod Stęszewem, ktory ma juz dwa benki, doswiadczenie i wiedze.

Jesli nasz benek trafilby do Steszewa, to i tak bedziemy miec fajny domek dla innego benka pod Malborkiem :)

Posted

Akrum napisał(a):
A ten domek co w Nowym Stawie był chętny, to już miał wizytę robioną?
Bo się pogubiłam już z lekka... :oops:

tak, mial robiona :) napisalam wyzej, Panstwo dostali ood Ani warunki i czas na ich spelnienie. Trzeba czekac.

Szukam pilnie kogos na przeprowadzenie wizyty za Stęszewem, po Poznaniem, jutro najlepiej po 19:00. Ten domek wydaje sie byc lepszy, ale w razie czego, jesi ten w Nowym Stawie spelni warunki (co do budy i ogrodzenia) to bedziemy miec dwa domy.

Co do kastracji - nie wiem. Zapytam jutro Pania Danke.

Posted

conceited napisał(a):
tak, mial robiona :) napisalam wyzej, Panstwo dostali ood Ani warunki i czas na ich spelnienie. Trzeba czekac.

Szukam pilnie kogos na przeprowadzenie wizyty za Stęszewem, po Poznaniem, jutro najlepiej po 19:00. Ten domek wydaje sie byc lepszy, ale w razie czego, jesi ten w Nowym Stawie spelni warunki (co do budy i ogrodzenia) to bedziemy miec dwa domy.

Co do kastracji - nie wiem. Zapytam jutro Pania Danke.

a... to mi się pokręciło, bo równo z Nowym Stawem jeszcze jakiś domek się tutaj kręcił, dlatego myślałam, że mowa jest o tamtym drugim.

Posted

Jesli nasz dogada sie z rezydentami, to odstepujemy Wam kontakt z domkiem z Nowego Stawu. Panstwo dostali warunki do spelnienia i jesli je spelnia (co sprawdzi a.piurek), tez beda super domem :)