Jump to content
Dogomania

Połamane, wycieńczone psie dziecko - ma ADHD i zostaje u mnie, O!

Recommended Posts

Posted

Dzięki, dzięki...cudna jest. I łobuziak...a misiu to ciągle ten sam,czy juz dziesięć zjadła...?:eviltong: No, popatrz to moze tą łapinke się uratuje...?:roll:
Jak Ci czasem źle Soema to sobie na nia popatrz...Zmieniłaś jej świat....A w ogóle to dałaś jej szansę,że moze ten swiat oglądać:loveu::crazyeye::loveu:

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Jednym się daj, drugim odbiera.. ale ciągle sobie tłumaczę, że dzięki "akcji sterylizacji", akcji "psu na budę" i pomocy w sterylkach tu na miejscu, z czasem będzie lepiej..

Wracamy w weekend do Krakowa, pójdziemy tam do weta, niech i oni ją zobaczą. Nie wiem, czy tam jest aż tak specjalistyczny sprzęt.. jak w Warszawie.
Ale próbujemy, walczymy. I wierzymy, że będzie ok :)

Posted

savahna napisał(a):
Fajnie by było,zeby sie udało...:loveu: Ale, co ma byćto bedzie. Niemniej jednaj, fajnie by było,....

Pewnie... postęp jest bo ona jej zaczyna używać i widać, że chce. A to duży plus.
Nie wzięłam aparatu na poranne siku :splat: żeby Wam to pokazać.

Posted

milka74 napisał(a):
No ja wiedziałam, że to prawdziwy waryjat:loveu:

Oj tak. Wczoraj byłyśmy w gościach w hotelu u Emilii, Emi ma dwa szczeniaki chwilowo u siebie. Na początku Molly była agresywna, bała się maluszków..
A to co wyprawiała później... Istne szaleństwo! Szczekała, skakała, zaczepiała, biegała po całym pokoju. Bardzo była szczęśliwa :)
się socjalizujemy. ;)
wezmę dziś aparat.

Posted

[quote name='savahna']Soema, ale Ty to strasznie dzielna kobitka jesteś...:evil_lol:
A ona to sobie staje na tą lapinkę...:p
Ano staje, czasem podskakuje ;)

Posted

[quote name='weszka']Jak fajnie widzieć Molly na trawce! Na spacerku! No i nawet już w gości chadza!
Kiedy nas odwiedzisz? Chwilowo jesteśmy w Krakowie....

Posted

savahna napisał(a):
o, w Krakowie...A byłyście jeszcze u jakichś doktorów?:roll:
Super fotki. Jak ja ja kocham....:loveu:Słodka jest.:p

Wczoraj z samego rana przyjechałyśmy, umawiamy się na tygodniu.

Posted

Jeden ze szczeniaczków Emili wygląda jak synuś naszej Buskowianki ze schroniska, która niestety wróciła wczoraj z adopcji,bo przeskakiwała ogrodzenie...:roll:
To powodzenia u doktorów...:loveu:

Posted

Tragedia... cholerna woda :(
ja też mam niedobre wieści...
kopiuję siebie, bo nie mam siły myśleć...

Napisałam na watku maluchów, napiszę i tu... Kolejne maluchy przegrały :-( (*)

:-( :-( :-( (*)

brak mi sił i nie tylko mnie.... wirus tak przemutował na tym miocie, że to jest jakiś koszmar :-(
jestem przerażona.... nienawidzę tego miejsca... nienawidzę tych ludzi, którzy nie szczepią psów i rozmnażają jak leci..
Nienawidzę :-(
jestem przerażona.. bo idzie wiosna. Zaczną się przerzucania na teren przytuliska.

Kochani.. ja dziś opadłam z sił, ale proszę pomóżcie podpowiedzcie.. Szukamy lampy bakteriobójczej, to koszt ponad 1000zł, sprowadzamy surowice - z Czech i Słowacji, to kolejne kilka tys. zł. Mamy ciężką sytuację... leczenia, sterylizację, szczepienia pochłonęły już ponad 18tys. zł, gdzie miasto nam daje na jedzenie i leczenie 15tys zł na rok i tyle.... :-( robi się ciężko.
Miasto chce nas .. wystawić, będziemy walczyli o środki na prywatny teren, będziemy szukali terenu, sponsorów, wsparcia wszędzie, gdzie to możliwe.
Kochamy te psiaki, robimy to za darmo z miłości dla psiaków, prowadzimy prztulisko wolontariacko i mamy dość tak podłego poczucia bezsilności.

Chcemy porządnego schroniska, przyjaznego psiakom, kotom i wolontariuszom. Chcemy schroniska w normalnym miejscu, gdzie będzie można wyjść z psem na spokojny spacer, chcemy schroniska ze sterylnymi warunkami, z bieżącą wodą i prądem, tak by w budynku woda nie zamarzła, by możliwe było zapewnieniem tym psiakom bezpieczeństwa.
Proszę pomóżcie nam stworzyć miejsce, które będzie można pokazywać innym na wzór.
Pomóżcie dojść do firm i osób, które mogą nam pomóc, które coś zasponsorują, wesprą, zejdą z ceny.. nie dla nas, a dla nich...
Bezsilność jest najgorsza, w tym momencie jest mi tak źle... :-(
http://www.dogomania.pl/threads/194061-Psy-z-SANDOMIERZA-parwo-zabija-%28-pom%C3%B3%C5%BCcie-nam-wybudowa%C4%87-nowy-schron!-Prosz%C4%99../page13

o Molly napiszę jutro.. leży obok mnie na kołdrze kołami do góry. Dobrze, że ją teraz mam blisko. Wariatka..

Posted

To wszystko straszne. Straszne,że ludzie,pewnie mała grupka dają swój czas, pieniądze,zaangażowanie a jakieś ciulowate urzędasy nie dość,ze nie pomoga to utrudniają.:shake:Dla mnie to jest niepojęte!:angryy:
Soema, moze nie mam prawa tego pisać, bo nie mam swojego udziału w tym co się działo wokół schroniska w Kielcach (pewnie nie jestem typem wojownika,), ale ...może zacznijcie sie bardziej stanowczo dopominać tego co się Wam a właściwie psom należy?!
W każdym miejscu w Naszym kraju powinno być przyzwoite schronisko! I chyba nie są to aż tak oogromne pieniądze, bo nasz prezio,przyciśnięty do muru powiedział:"To nie jest tak,ze nas na wybudowanie schroniska nie stać.":cool3: Własnie,pewnie Waszych też stać, tylko problem w tym,ze oni problemu nie widzą. Psy jak śmieci,zutulizować i po sprawie...:angryy:

Posted

O naszej władzy nie chcę mi się rozmawiać...:shake:

Dla rozluźnienia siebie i innych wstawię kilka fot Molly :)
rozkochuje wszystkich wokół, wie gdzie mieszka już, śmiga na spacerach, w znajomym sklepie i salonie Perros jest już znana i rozpieszczana :) śmieją się, że przychodzi tam się dokarmić i wypieścić:razz:

kilka fot pościelowych.... :)

:evil_lol::evil_lol: