Jump to content
Dogomania

Połamane, wycieńczone psie dziecko - ma ADHD i zostaje u mnie, O!

Recommended Posts

Posted

Mówiłam Wam, że żeby spożytkować jakoś energię Molly (i żeby mi na chwilę dała spokój ;) ) przywiązałam jej do łóżka reklamówkę eko - którą nadgryzła :)
Wrzucam jej tam zabawki i się zaczyna bawka ;)

uhahany łobuz :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Soema']Wysłałam Molly do zainteresowanego domu (zdjęcia opis) a Molla ma cieczkę :mdleje:[/QUOTE]
Nnno i nie wiadomo kiedy dorosła nam dziewczyna...:roll:

Posted

[quote name='savahna']Nnno i nie wiadomo kiedy dorosła nam dziewczyna...:roll:[/QUOTE]
Ehh... się teraz zacznie... w bloku mnóstwo starych, nieciachanych samców.. do Perrosa też przychodzą westy, yorki... aaa. Nie mogę jej zablokować, bo to pierwsza cieczka... nie wydam jej też przecież teraz w cieczce :shake:

Posted

Pewna rodzina się lekko obruszyła jak powiedziałam, że wolałabym oddac Mollę (o ile w ogóle im) jak się skończy cieczka, bo to teraz byłby zbyt duży stres na raz i poza tym się boję. To znajomi jednej z klientek Perrosa, więc też nie do końca rozumieli, o co w procedurze adopcji chodzi....
Ehh... może jestem i przewrażliwiona, ale boję się, że nie znajdę normalnego domu dla Mollki, które nie weźmie jej bo się ulituje, 'jaka słodka, jaka biedna', tylko normalnie podejdzie do sprawy.....

Molly cieczka komplikuje jeszcze bardziej moje życie... ehh do końca kursu trochę zostało i nie wiem, czy go nie będę musiała zawiesic, bo Molly zaraz zacznie intensywniej 'pachnieć',...

Mollcia po całym dniu w Perrosie i na spacerach..

Posted

jeny !

zakochałam się po raz kolejny :loveu:
przecież taka 'ślodka,ślićna szunia' nie mozie łobuzować :p

jak tam łapinka? bo ja nie chcę się narzucać,ale chciałabym zobaczyć drugie Molly'owe kolanko :p

Posted

Nie mogę zrobić zdjęcia RTG... muszę chyba okno umyć :grins:
taki kolorowy zawrót głowy mam, że nie wiem co mam robić... Cieczka Mollci nie ułatwia mi, a bardzo komplikuje, bo już nawet kursu robić spokojnie nie mogę :(

Posted

jeszcze trochę i będzie pora na wiosenne porządki :p
póki co mogę zaczekać :)

Molly wyczuła sytuację i się zbuntowała...
a masz możliwość zostawiać ją w domu na czas kursu czy nie za bardzo?

Posted

No nie, bo to jest straszliwe wycie.. a współlokatorzy się burzą. Zresztą, ostatnio sąsiadka z dołu przyszła, żeby pies się nie bawił piłką w domu. :p dobrze, dobrze ;)
Konsultowałam się z behawiorystami, niestety smaki, klatka nie zdają egzaminu bo lament jest przez cały czas jak mnie nie ma.

Posted

Wiem... przepraszam... mam niestety masę problemów, mega doła.. Jesteśmy chwilę w Sandomierzu - pełnia szczęścia.. szaleństwa po domu, na podwórku, w sadzie.
Będę prosiła o piękne allegro dla Mollki, będe też chciała ją pokazać w Gazecie Krakowskiej jak wrócę do Krk. Zdjęć jej mam masę, więc się coś wybierze.

łobuz... rolka od papieru też fajna ;) i tania :grins:

Posted

rolka papieru - Molly widać nie ma szczególnych wymagań :p
trzymaj się Soema bo wszystko na pewno się ułoży - a ja trzymam kciuki żeby jak najszybciej
pozdrowienia i mizianie :loveu:

Posted

weszka napisał(a):
Przecudny ten łobuziak! Cieczkę trzeba przeżyć, jakoś zleci.
W sprawie zrobienia allegro to się zgłaszam - daj tylko sygnał kiedy.

Dziękuję! Noo daje nam cieczka popalić, strasznie marudna jest. Myślę, że jak za tydzień wrócę, to trzeba będzie ją zacząć ogłaszać. Bo to tak od razu nie pójdzie.

Posted

Jak to już pisałam... mam cholernie niepoukładane życie :(
dostałam ostatnio taki łomot, że jestem już w 100% pewna, że Molly muszę oddać.

Idealny będzie dla niej dom z ogrodem i innym psem, bo ona kocha się bawić z psiakami. rozpiera ją energia i normalnie ją tu nosi, przynosi zabawki, zaczepia, marudzi.

Dom musi być wyjątkowy i bardzo cierpliwy, bo przez długi czas Molly będzie beze mnie nieznośna. Jak mnie nie ma w domu, ona nie chce się z nikim bawić. Dostaje głupawki jak wracam i wtedy szaleje.

15-18 kwiecień muszę wyjechać, potem ok. 26 na 1,5tygodnia.. teraz też muszę wiele zmienić w swoim życiu..
Uwierzcie, że jest mi cholernie ciężko, bo mnie nigdy nic się nie układa. Nigdy.
A planować mogę co najwyżej, co zjem na kolację.

Posted

Dawno mnie nie było, a tu takie zmiany... Jak tu się nie zakochać w takiej modeleczce? https://lh4.googleusercontent.com/_IWPSfgJ1xzk/TX6dKM-x8bI/AAAAAAAAGzI/iOIA_dfhcFQ/P1010533.JPG

Soema, my to się chyba nie nadajemy na tymczasowanie :oops: Jak sobie przypomnę, jak ryczałam za małą białą Niną (a ona za mną po drugiej stronie drzwi!) to mi wstyd jak cholera :roll: ale na tamtą chwilę nie mogłam jej zagwarantować normalnego domu, a wiem, że żyje jak księżniczka w swoim DS - i takiego właśnie domku życzę Molce.

Swoją szosą - czy scenie ma wydarzenie na FB? Ja to jestem zielona jak szczypiorek, jeśli chodzi o ten portal, ale ponoć czasem taka forma promocji pomaga znaleźć dom.

Posted

Mollka chodzi ze mną teraz do przytuliska.. nie chcę jej zostawiać mamie na głowie, a ja się cholernie stęskniłam za psiakami ze schronu. Zresztą... są jak terapia dla mnie. Molly wieczorem pada, nawet nie mogę jej wyciągnąć na spacer. Nie boi się dużych psów, biegała dzisiaj z 7 innymi, wszystkie suki większe od niej i wszystko było ok, u nas psiaki reagują na swoje imiona, więc jak coś trzeba było jedno pouczenie i spokój :) kopała dołki, podkradała kostki, gryzaki, zaczepiała, obszczekiwała ;)

jak wrócimy do Krk umówieni jesteśmy na niezobowiązujący spacer....