Jump to content
Dogomania

Połamane, wycieńczone psie dziecko - ma ADHD i zostaje u mnie, O!

Recommended Posts

Posted

Mój aparat jest łaskawy, pozwala mi zrobić JEDNO zdjęcie i się wyłącza...:shake:

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_IWPSfgJ1xzk/TPvLH7xzhnI/AAAAAAAAEJ8/6L-CPtPe0SE/Molly%20232.jpg[/IMG]

Tak wygląda ta łapka.
[IMG]http://lh4.ggpht.com/_IWPSfgJ1xzk/TPvLJCQ8IyI/AAAAAAAAEKE/bCZ9BT9kjAc/Molly%20234.jpg[/IMG]

a tak Molly, która ma dość zdjęć,
[IMG]http://lh5.ggpht.com/_IWPSfgJ1xzk/TPvLLE71eZI/AAAAAAAAEKQ/rLSdC3lOFXw/Molly%20237.jpg[/IMG]

[IMG]http://lh6.ggpht.com/_IWPSfgJ1xzk/TPvLKWzB8vI/AAAAAAAAEKM/tgZw1icsRaY/Molly%20236.jpg[/IMG]
ma dość zdjęć ;)

a tu....:loveu:
[IMG]http://lh6.ggpht.com/_IWPSfgJ1xzk/TPvLJ5CvzhI/AAAAAAAAEKI/TGRf0cNdn44/Molly%20235.jpg[/IMG]

pcha się na kolana bardzo. Mnie rozbraja, jak ona tupie :)

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[video=youtube;EV8E6YejBiY]http://www.youtube.com/watch?v=EV8E6YejBiY[/video]

[video=youtube;3sezPeWGleE]http://www.youtube.com/watch?v=3sezPeWGleE[/video]

niestety robione komórką.

Posted

Dopiero teraz zajrzałam na wątek Niuni i widzę,że wieści są niedobre...
Łapka wyraźnie malutkiej przeszkadza,pewnie ją boli,biedulkę...
Soema- martwić się trzeba ,pomocy szukać gdzie się da-również,jednak-masz rację-jeśli nie ma innego wyjścia,trzeba rozważyć amputację.
Paradoksalne,ale to może jej pomóc i wreszcie pozwoli jej żyć bez bólu.

Posted

Filmiki urocze widać że Molly radosna i szczęśliwa a chyba jak dla niej to najważniejsze:) Co ma byc to będzie jak już ktoś napisał , wiec z całego serducha życzę aby łapka sie super zagoiła :)buziaki dla sunieczki:*:*:*:*:*:*:*:*:

Posted

Właśnie jakaś taka duża wychodzi na tych zdjęciach. A może jest duża :hmmmm:

a ja przeżyłam mały zawał... Tato przyszedł, no i oczywiście standardowo do Molly w odwiedziny nie do mnie ;)
bawią się bawią, nagle Molly zaczyna się oblizywać, total szaleństwo, zaczyna się ślinić i zaczęła pluć... krwią.
Ja lekka panika, tato nie wie co się dzieje, zachowałam resztki przytomności, złapałam Gamonia, zaglądam w pysk.. i co?
Kiełek dolny się rusza :mdleje:

Posted

Mogę sobie tylko wyobrażać, co czułaś.. :shake: Tuptuś gubi pomału zęby, dojrzewa Dziewczynka :grins:
łapka zaczyna jej przeszkadzać, kręci się, nie może się dobrze ułożyć, a czasem to po prostu się wykłada, żeby zwrócić na nia uwagę. Dokucza, zaczyna dokazywać. Nitki lecą z dywanika, rolkę papieru też się fajnie drze. ;)
Kooopkę robi jak wychodzę z pokoju, mam wrażenie, że ona jak najdalej "od siebie" chce się załatwiać.
Pierw w kątach klatki, potem poza klatką, a teraz coraz dalej. Wczoraj poszła nasikać.. do sypialni mamy :splat: ale o tym ciiiiiii...
W mieszkaniu w Krk mam malutki pokój, nie będzie tak latać pewnie.
No i mam wrażenie, że jeszcze trochę i ona na tych 3 łapkach, będzie na łóżko wskakiwała:mdleje:
i chyba jednak rooośnie się jej trochę :hmmmm:

aaa chcę ukraść sąsiadom szczeniaka, tam jest total patologia, taki psiak pod kolano, młodziutki czarny, puchaty. BOSKI. Dziś by myślałam, że mnie zaliże, a pierwszy raz go widziałam, stanęłam wysypać mu karmy, prawie się nią udławił. Nie chce ktoś na DT?:razz:
trochę się boję tej rodziny, ale za dużo psów tam straciło życie:shake:

Posted

[quote name='Soema']

bawią się bawią, nagle Molly zaczyna się oblizywać, total szaleństwo, zaczyna się ślinić i zaczęła pluć... krwią.
Ja lekka panika, tato nie wie co się dzieje, zachowałam resztki przytomności, złapałam Gamonia, zaglądam w pysk.. i co?
Kiełek dolny się rusza :mdleje:[/QUOTE]
Jejku...a co ja przezyłam zanim doczytałam do konca....:roll: No, ale to krotko było....:evil_lol:

Posted

[quote name='savahna']Jejku...a co ja przezyłam zanim doczytałam do konca....:roll: No, ale to krotko było....:evil_lol:[/QUOTE]
Ha... mogłam wydłuuuużyć historię:eviltong:
Udało się sprowadzić antybiotyk. Teraz najmniej przyjemna część działania :(
zastrzyki domięśniowe dwa razy dziennie.

Posted

Ale Souema zachowaj sobie kielka na pamiátké. Ja na mojej suni kla polowalam a te milimetrowe przednie okruszki, ba, sama jej jednego wyciágnélam jak wisial. A na kla to normalnie urzádzilam polowanie! I zlapalam w poré. Tylne zéby juz nie byly takie slodkie wiéc mam caly garnitur przednich mleczaków i 1 kla sprzed 6 lat ;pp Ale jej krew nie leciala nigdy przy zábkowaniu a bylam z niá wtedy 24h na dobé.

A kto te domiésniowe jej pakuje w tylek?

Posted

No to jak o ząbkach to powiem,ze scenie z mojej rodziny, które zgarnęłam kiedyś z przedsionka schroniska miało podwojne kły. Zauważyliśmy przez przypadek, bo jakoś do pysia nie zaglądaliśmy za często . Myśleliśmy,że tak zostanie, bo troche to trwało. Miałam nawet konsultować z wetem, ale zeszło, bo piesek wsiowy mieszkaniec, więc trochę daleko do gabinetu... Mleczaki jednak wypadły... Ale jak ona wyglądała w podwójnym uzbrojeniu:evil_lol:
Molly, jak tam dywaniki, jest jeszcze co ogryzać....:eviltong:

Posted

Ale jej popiernicza ogonek na filmikach :cool3:
Soema, masz kiełka? A co Wróżka Zębuszka dała Molly w zamian? :eviltong:

Posted

[quote name='ambird']Ale jej popiernicza ogonek na filmikach :cool3:
Soema, masz kiełka? A co Wróżka Zębuszka dała Molly w zamian? :eviltong:[/QUOTE]
Gryzaka :grins: co by się pozbyła kolejnych:eviltong:

nie mogę reanimować aparatu :placz: ale wieczorem spróbuję jeszcze raz.
Z dywanika lecą nitki...:roll:
aaa Molly kategorycznie odmawia przyjmowania jakichkolwiek leków :mad: znaczy tabletek.
Pluje, ucieka i ma mnie gdzieś. No to zamieniłam to na pasty:lol:
jedziem do weta naszego się pokazać, bo coś się łapka sączy.

Posted

Już wiem.. sama jeździć z nią nie powinnam. Bym wczoraj w dupę facetowi wjechała :splat: skacze toto po całym samochodzie, łazi wierci się.
A tak jej mięciutko pościeliłam przed fotelem pasażera.
Wieczorem już pojechała ze znajomym. Dzielna jest bardzo przy zastrzykach.

no.... a teraz mniej fajnie.
Pojechałam dzisiaj rano na zakupy, wracam, Molly się cieszy, kręci dupką, miziam ją... i coś mnie ukłuło..
Miziam, miziam i patrzę..... gwóźdź z łapy przebił jej skórę i sobie wystaje :mdleje:
moment się mi spać odechciało.
Obdzwoniłam wetów - zdarza się.
Jadę na razie do swoich wetów, trzeba go mocno wepchnąć. Ehh.. jak się nie uda trzeba go skrócić.
Mam dość wrażeń :shake:

Posted

[quote name='zerduszko']Aż mi się słabo zrobiło :mdleje:[/QUOTE]
Uwierz, że mi też.
Do weta jechała u mnie na kolanach:oops: ale do domu już ją wzięłam na posłaniu w bagażniku.
Gwóźdź poprawiliśmy trochę.. ale on i tak będzie wychodził.
Nie chcę jej na razie brać na kolejne RTG, zabieg itd, bo przecież w sobotę była znieczulana. Teraz bierze antybiotyki, za dużo jak na taki mały organizm. A gwóźdź tak czy siak, wychodzi będzie co jakiś czas..........:mdleje:
Za to Molla... ehh szaleństwo, w gabinecie śmiga sobie jak u siebie, tupta za mną. Podoba się jej, bo się nie ślizga ;)

Posted

[quote name='Kapsel']Soema :calus:Trzymajcie się :shake:[/QUOTE]
Ona to się zdaje, że ma w nosie co się dzieje. Jest bardzo dzielna, zawsze. Dziś trochę marudziła, jak wpychaliśmy gwóźdź.
Ja się muszę trzymać... pionu. Żeby przy następnej okazji nie fiknąć:oops:
i tak jestem z siebie dumna, że udaje się mi zachować resztki zdrowego rozsądku i nie panikować..

Posted

[quote name='diana79']Soema obie z małą jesteście bardzo dzielne :multi:
ja bym chyba zemdlała...
kurcze ale że ją to nie boli skoro uwagi na to nie zwraca?[/QUOTE]
No nic absolutnie.... kręci chuda dupinką, tupta sobie, zwiedza, wierci się, woła. Gwóźdź lekko wystaje.
Nie miał nikt takiego przypadku.....? Weci mówią, żeby zostawić na razie, niezależni od siebie weci.