weszka Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 Oj tam, oj tam rozpieszczony ;) Na dyscyplinę przyjdzie jeszcze czas, a teraz niech sobie będzie księżniczką :) Quote
Soema Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 chita napisał(a):Slonce a konga macie? Nie macie - nie dorobiliście się jeszcze :) weszka napisał(a):Oj tam, oj tam rozpieszczony ;) Na dyscyplinę przyjdzie jeszcze czas, a teraz niech sobie będzie księżniczką :) Oczywiście... szkoda mi jej, bo tą klatkę jak taki swój azyl traktuje i boi się być poza... wiem, że to dobrze, ale czasem przykro na to patrzeć. Pliszka napisał(a):Piękna księżniczka! :) Dziękujemy :):) dry bed od Weszki jej służy :) Cajus JB napisał(a):Zapisuję sobie do przeczytania. :) Quote
chita Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 [quote name='Soema']Nie macie - nie dorobiliście się jeszcze :) a taki 10cm moze byc:razz: [SIZE="1"]bede dzis pozno w domu ale sie gie gie odezwe;) Quote
Chikinchan Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Biedne kochane maleństwo... :-( Te oczy, nie można ich zapomnieć! Mam nadzieję, że nie będzie musiała cierpieć długo :shake: Quote
jostel5 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Przyszłam do Księżniczki "po bannerku"...Malutka jest...no...brak słów!:) Podsyłam Molly parę groszy i "poczęstuję się " bannerkiem ,jeśli można...;) Soema - :calus::Rose: Quote
Soema Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 Dziękuję JOSTEL!! Proszę się częstować. :) Dry bed od Cioci Weszki ma wadę.. hmm :hmmmm: zaletę. Jest miękki. :grins: no więc, Księżniczka lubi się w nim kiziać i zwija podkład, bo co będzie na nim leżała :mad: no i dziś kooopka była poza. Ale jego się sympatycznie sprząta, a Molly się wszystko wybacza :) Quote
Soema Posted November 13, 2010 Author Posted November 13, 2010 A tu kilka fot z serii... O co ci chodzi głupia babo? - czyli soema wydaje dziwne dźwięki:diabloti: :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
Edi100 Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ukłony za uratowanie Maleńkiej i zdrówka!! Quote
ageralion Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ale ona slodko ta gloweczke przechyla i uszka nadstawia :) Quote
Dzika_Figa Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 zapisuje sobie Twoją słodką kluchę Quote
savahna Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Można sie zakochać patrząc na zdjęcia i czytając, a co dopiero jak sie ma taka mądralę w realu...:loveu: Trzymam kciuki,zeby szybciutko doszła do siebie.:roll: Quote
Kapsel Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Wygląda jak maskotka :) śliczna i delikatna :) Quote
Agnezia Posted November 13, 2010 Posted November 13, 2010 Ale tu się wielbicieli pojawiło :) To chyba z ds w przyszłości problemu nie będzie. Ups o ile Soema ją odda ;) Quote
Soema Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 [quote name='Agnezia']Ale tu się wielbicieli pojawiło :) To chyba z ds w przyszłości problemu nie będzie. Ups o ile Soema ją odda ;) Piękna modelka to i wielbicieli wielu :) jak będzie sprawna i dom się znajdzie ze złotymi klamkami... to wiesz ;) póki co, Maleństwo ma zacząć chodzić. A to jeszcze 3 tygodnie. Potem rehabilitacja.. uczenie się świata, bo boi się jak jest poza klatką... Ale damy radę, prawda?:) Dzięki, że jesteście. Założę dziś wątek innej naszej suczce, która nie będzie miała operacji, dopóki się nie znajdzie DT...:( Quote
viola005 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Soema, coz mam powiedziec... wszystko juz zostalo powiedziane psie dziecko przepieknej urody, zreszta ta druga tez pieknosc wysle Ci jednorazowo 50zl, bo mam za duzo stalych deklaracji, ok? Quote
Soema Posted November 14, 2010 Author Posted November 14, 2010 viola005 napisał(a):Soema, coz mam powiedziec... wszystko juz zostalo powiedziane psie dziecko przepieknej urody, zreszta ta druga tez pieknosc wysle Ci jednorazowo 50zl, bo mam za duzo stalych deklaracji, ok? Witaj Violu :) bardzo dziękujemy. Wszystko w pierwszym poście. Mała już zaczyna podgryzać, jest radosna i dopomina się pieszczot. A ziewa głośniej ode mnie :grins: Quote
savahna Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Oby czas szybko mijał. Duuuużo zdrówka maleńka. Słodka jest. Ten drugi psiaczek też fajny:loveu:, no ale maleństwo wyjątkowo- wyjątkowe:evil_lol: Quote
Asior Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Błagam dziewczyny zagladnijcie: Pod koniec października straż miejska wraz z pracownikiem schroniska w wyniku interwencji zabrała suczkę w stanie skrajnego odwodnienia. Suczka była uwięziona na łańcuchu!!! Ważyła około 1,5 kg - była w takim stanie, że nawet nie chodziła. Policję zawiadomili sąsiedzi. A policja straż miejską. Sunia trafiła do weterynarza, który zdiagnozował, że mała ma niezrośniętą czaszkę i coś uciska na mózg. Dostała zastrzyki, płyny wzmacniające. Przez pierwsze dni miała ataki padaczkowe. Pracownik schronu nie odpuścił. Karmi suczkę co 2h ze strzykawki - mała nie je sama - chociaż stara się zlizywać z miseczki - może mieć problem z przełykiem. Dziś mała waży już 2kg. Staje na własnych łapkach. Mała żyje w swoim świecie ale jej stan się poprawił. Teraz potrzebna jej specjalistyczna diagnoza. Co z jej główką - czy da się to zoperować? Tu kończą się możliwości tego dobrego człowieka. Nie jest w stanie zdiagnozować, leczyć ani opiekować się nią. Poprosił mnie o pomoc - tak przy okazji bo przyjechałam przetransportować innego mikrusa do DT. No i wpadłam. Wydawało mi się, że zwierzak, którego nie znam nie potrafi mnie doprowadzić do łez. Szukam fundacji - albo dobrego człowieka, który pomoże. Trzeba zabrać ją do dobrej kliniki. Wydać kupę kasy na leczenie. Od tego będzie zależało co z nią dalej - czy da się znaleźć jej dom, wyleczyć ją? Może mieć około 3 lat. Przeżyła tyle - warto jej dać szansę. BŁAGAM ZAJRZYJCIE NA WATEK MAŁEJ!!!! http://www.dogomania.pl/threads/196448-Niezrośnięta-czaszka-1-5-kg-suczka-na-łańcuchu-nawet-nie-była-w-stanie-chodzić trzeba ją pilnie zdiagnozować!!! Quote
Soema Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 savahna napisał(a):Oby czas szybko mijał. Duuuużo zdrówka maleńka. Słodka jest. Ten drugi psiaczek też fajny:loveu:, no ale maleństwo wyjątkowo- wyjątkowe:evil_lol: A i owszem :) Asiorku... ehh ja czasowo nie wyrobię, no i w Sando nie ma aż tak dobrych lecznic. Quote
Soema Posted November 15, 2010 Author Posted November 15, 2010 Byłyśmy na zdjęciu szwów... mała się wierciła i zrobiła piękną koooopę ;) niestety, chyba trzeba będzie powtórzyć RTG :( możliwe, że kość się źle zrasta.... Quote
Recommended Posts