Soema Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Boska jest naprawdę. Tylko miziać i całować. Postaram się kiedyś nagrać filmik, ale ona się wstydzi aparatu :) Bardzo proszę o głosy na nasze przytulisko w ankiecie Krakvetu http://www.dogomania.pl/threads/196104-KRAKVET-ankieta-listopadowa Quote
AniaB Posted November 9, 2010 Posted November 9, 2010 jaki słodki okruszek:) te oczy z pierwszej fotki sa zniewalajace:) Soemo, jeśli potzrebowałabyś sudokrem, to ja mam spore napoczęte pudełeczko - moge wysłać.. Wiem, ze na chwile obecną nie wolno, ale przyszłosciiowo.. Quote
Soema Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Ona w ogóle jest zniewalająca :) muszę dopytać, czy ten Sudocrem będzie konieczny, bo może się obejdzie. Ale będę pamiętała - dziękuję! Znalazłam tanie podkłady, chyba taniej nie da się kupić? Są 2zł tańsze niż jak kupuje w aptece.. http://allegro.pl/podklady-higieniczne-seni-soft-60x60-5szt-tanio-i1296866564.html a idzie mi dziennie 3-4 podkłady.. Quote
Soema Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 Maleństwo :loveu: coś się skrzywiła :hmmmm: Quote
Soema Posted November 9, 2010 Author Posted November 9, 2010 to nieostre - ale widać łapinkę Tu widać jak brzydko potrafi się sączyć czasem.. Quote
Katja Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Witajcie- kibicuje Niuni od początku i chciałabym jakoś pomóc. Soema w dalszym ciągu potrzebujesz podkładów Seni 60X60? Quote
emilia2280 Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 jaka ona jest biedna grzeczna w tej klateczce. Quote
Soema Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Katja napisał(a):Witajcie- kibicuje Niuni od początku i chciałabym jakoś pomóc. Soema w dalszym ciągu potrzebujesz podkładów Seni 60X60? Tak, mam zamiar zamówić te na allegro, bo jest dużo taniej niż w aptece, co 2,5 paczki gratis:eviltong: Doszła przesyłka od Weszki :Rose: Teraz Molly będzie już w ogóle jak Księżniczka leżała :) dziękujemy!! I doszła wpłata od Emi - 100zł :Rose: dziękuję! Quote
Katja Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 To nie zamawiaj :P Molly dostanie ode mnie za te śliczne oczęta ;) Tylko jakbym mogła adres na priv prosić i ilość jaką potrzebujecie :) Quote
Soema Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Katja napisał(a):To nie zamawiaj :P Molly dostanie ode mnie za te śliczne oczęta ;) Tylko jakbym mogła adres na priv prosić i ilość jaką potrzebujecie :) O kurczę - dziękuję! Każda ilość bardzo pomoże. Bo idą nam dziennie 3 podkłady. Ale i tak wydaje mi się, że mała długo trzyma siusiu, bo szczeniaki z reguły sikają częściej. A ona chyba rozumie i widzę, że wcale nie jest jej miło robić po siebie :( Quote
evel Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Ślicznotka, taka malusia i taka biedna... :-( Soemko, jeśli miałabyś problem z dostaniem kurzych łapek, to super galareta wychodzi jeszcze z kurzych skrzydeł - gotuje to się w małej ilości wody, na małym ogniu i pod przykryciem ze trzy godziny, bez żadnych dodatków. Jakby uciekła większość wody to można trochę podlać, ale nie za dużo, im mniej wody tym bardziej "ścisła" będzie galaretka. Najlepiej przed gotowaniem rozciąć skrzydła w stawach, jeśli są bardzo tłuste, można obciąć część skóry z nich. Po ugotowaniu można wybrać kości i zostawić tylko chrząstki z mięsem. Płyn, po przecedzeniu przed durszlak albo sito, trzeba odstawić w chłodne miejsce, żeby ostygł (u mnie stoi na parapecie) a później można go umieścić w lodówce, po nocy powinno się już ładnie ściąć; u mnie, jeśli uda mi się zrobić własnie taką gęstą galaretę, wytrzymuje spokojnie 3 dni w lodówce i nic się nie dzieje z tym ;) Później biorę po kilka łyżek tej galarety do psiej miski, zalewam gorącą wodą, mieszam i pies to wypija ze smakiem. Jestem na bieżąco, bo przecież ta moja cholera sobie kolano uszkodziła :mad: Quote
Soema Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Czytałam Evl. :shake: ten watek o znęcaniu :diabloti: Właśnie takie kleiki jej gotujemy, dodaje marchewki trochę ryżu, poza tym dostaje suchą Profilum czasem do pochrupania. To są wszystko małe ilości, żeby jej nie zaszkodzić. Dzięki że jesteś. Quote
malawaszka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 o chyba zrobię wg sposobu evl dla mojej staruszki jednej z drugą.... i trzecią :mdleje: może im sie łapcie usprawnią Quote
evel Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 [quote name='Soema']Czytałam Evl. :shake: ten watek o znęcaniu :diabloti: Właśnie takie kleiki jej gotujemy, dodaje marchewki trochę ryżu, poza tym dostaje suchą Profilum czasem do pochrupania. To są wszystko małe ilości, żeby jej nie zaszkodzić. Dzięki że jesteś. No ja się znęcam, ale to ona wpadła w kretowisko, jak biegła za piłką... może soczewki jej kupić? :niewiem: :evil_lol: A dajesz jej jeszcze jakieś witaminy albo inne preparaty na stawy czy kości? Ja chyba będę wprowadzać (po wypłacie :roll:) to: http://allegro.pl/dolfos-arthrofos-forte-700-gram-pies-zdrowe-stawy-i1204824302.html [quote name='malawaszka']o chyba zrobię wg sposobu evl dla mojej staruszki jednej z drugą.... i trzecią :mdleje: może im sie łapcie usprawnią Chyba pomaga, przynajmniej moja zołza tak twierdzi ;) A że w pięknym wojewódzkim mieście Lublinie nie mogłam nigdzie dostać kurzych łap, to za radą filodendron spróbowałam ze skrzydeł, parę razy mi nie wyszło, ale już ogarnęłam :grins: Quote
Soema Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 A ja tak patrzę na moją Gwiazdkę i wydaje mi się, że za 3 tygodnie to ta klatka za mała na pewno będzie :niewiem: już jak się chce rozłożyć to leży na ukos. Z jednej strony to dobrze, ale ona bardzo szybko rośnie :hmmmm: albo się mi wydaje :) a zupki to mała wtranżala aż miło :loveu: ale już nei jest wygłodzona, bo potrafi zostawić sobie coś na później. Quote
weszka Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Jak ma teraz taką dobrą opiekę to pewnie nadrabia zaległości w rośnięciu ;) Żeby ci tylko psiaczek a la dog nie wyrósł z małej Molly hihi Dobrze wiedzieć jakby co że ze skrzydeł tez można gotować galaretkę, ja zawsze tylko z nóżek robiłam (z ogromnym obrzydzeniem zresztą). Quote
Buster Posted November 10, 2010 Posted November 10, 2010 Zaglądam do malutkiej . . . Proszę o podpowiedź - mam sporo podkładów (90 x 60) czy takie też są przydatne? Mogę podesłać :) Quote
Soema Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 Buster napisał(a):Zaglądam do malutkiej . . . Proszę o podpowiedź - mam sporo podkładów (90 x 60) czy takie też są przydatne? Mogę podesłać :) Oczywiście, że są. Bardzo dziękuję. Po każdym siusiu ona sygnalizuje, że trzeba wymienić podkład :) Teraz leży jak księżniczka na dry bedku od Weszki :) nawet chwile poskubała włosie..;) Quote
Soema Posted November 10, 2010 Author Posted November 10, 2010 W piątek chyba pojedziemy do weta, żeby podał jej surowicę.. Jeszcze skonsultuję to z innym wetem, ale ja się cholernie boję parwo. :shake: Quote
Kapsel Posted November 11, 2010 Posted November 11, 2010 Soema, ale tutaj Cie wszyscy kochają, aż zazdroszczę :smile: Maleństwo prześliczne, prawie jak boksio :-D Quote
Soema Posted November 11, 2010 Author Posted November 11, 2010 Kapsel napisał(a):Soema, ale tutaj Cie wszyscy kochają, aż zazdroszczę :smile: Maleństwo prześliczne, prawie jak boksio :-D Prawie... ale radości i siły ma jak prawdziwy boksio i te oczka.. :) fajnie Alinko, że jesteś :) Quote
diana79 Posted November 12, 2010 Posted November 12, 2010 malutka trzymaj się dzielnie :-) obyś jak najszybciej z tego wyszła i biegała już Soemie po mieszkaniu ;) Quote
Soema Posted November 12, 2010 Author Posted November 12, 2010 diana79 napisał(a):malutka trzymaj się dzielnie :-) obyś jak najszybciej z tego wyszła i biegała już Soemie po mieszkaniu ;) Tak! Niech biega, niszczy i w ogóle :) Mamie się dziś śniło, że ona biegała i krzyczała żebyśmy przyszli zobaczyć. Oby to był proroczy sen. Swoją drogą... ten pies będzie baaardzo rozpieszczony :niewiem: Quote
Recommended Posts