Jump to content
Dogomania

Połamane, wycieńczone psie dziecko - ma ADHD i zostaje u mnie, O!

Recommended Posts

Posted

Ale mi się miło zrobiło.. dzięki Wam! Chyba mi tego potrzeba było, po tym wszystkim co się działo ostatnio.
Jesteśmy w Sandomierzu, mam 3 olbrzymie podkłady jeszcze z holenderskiego transportu, dziś kupiłam na zaś jeszcze paczkę 60x90 w aptece.

Póki co, Molly jest genialna, wręcz idealna. Nie pcha się żeby wychodzić z klatki, za to rozkłada łapki żeby miziać brzuszek albo nadstawia główkę.
Dałam jej gryzaki prasowane, żeby się nie przejadła miększymi gryzakami, apetyt ma nieziemski, ale nie ma co się dziwić bo jest bardzo wygłodzona. Ale nie gryzie z palcami ;) jest delikatna i nie natrętna. Na pewno zmęczona, ale ogonek jakby mógł to by odleciał :loveu:

Martwię się, bo za tydzień/dwa pewnie się poczuje lepiej i będzie się jej nudziło, jak i czym jej umilić czas?
Dziś gotowałam wielką kość i obrałam dla małej chrząstki, resztę dostanie moją Nuśka.

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Soema - dla takiego psiaka świetnie nadają się też konga - wszystko co można wypchać żarciem jest dobre :) Tylko uważaj, żeby mała nie pękła z przejedzenia :D
Ja Tonicowi dawałam kongo wypchane pasztetem dla szczeniąt. On to umiał wylizać do ostatniego okruszka.

Agnezia - miło czytać :D

Posted

mój Idrysek w wieku 8m-c miał robione TPO jest to zabieg polegający na przecięciu miednicy w trzech różnych miejscach i zespolenie jej przy użyciu specjalnie profilowanej płytki , jak patrzę na te Wasze zdjęcia to jak bym widziała mojego wariata

przez mięsiac wychodziłam z nim tylko na krótkie sioo i koo,zresztą przez 1-2 tyg. to on sam nie chciał za bardzo się ruszać bo go bolało ,ostatni tydzień był najgorszy bo poczuł się lepiej i chciał już wariować ale daliśmy rade i Ty też dasz
zobaczysz bedzie dobrze........jutro postaram się coś przelać

Posted

Soem, jak potrzeba jej jakiejs sceniécej karmy na stawy czy kosci to rzuc nazwá- kupié jej na allegro bo pewnie na krakvecie nie bédzie, odkád nie mogá sprzedawac specjalistycznych karm w sklepach.

Posted

[quote name='malawaszka']co tam u Was :) musisz pilnować tak jak weszka pisała - żeby nie robiły się odlezyny
Odleżyny ona ma na łokciach przednich łapek... straszne :shake: wczoraj ją oglądałam..
[quote name='ageralion']Czy dalej mozna wstawiac tylko dwa zdjecia do podpisu? Nie wiem jakiej wielkosci zrobic baner...

Edit: chyba jedna wciaz moga byc tylko dwa banerki...

Cuuuudny baner! Dziękuję!
[quote name='Asior']Karinko, cudna mała skarba :loveu:
Daj znać jak trzeba Ci będzie jakiejś pomocy od nas (karma)
Rad mi potrzeba najbardziej, karmę specjalistyczną i witaminy mam od nas. Podkłady na kilka dni też mam..
[quote name='emilia2280']Soem, jak potrzeba jej jakiejs sceniécej karmy na stawy czy kosci to rzuc nazwá- kupié jej na allegro bo pewnie na krakvecie nie bédzie, odkád nie mogá sprzedawac specjalistycznych karm w sklepach.
Na razie nie wiem co będzie dalej... na razie to mam nadzieję, że wytrzymam to psychicznie, bo czasem to mam ochotę się rozpłakać nad cholerną niesprawiedliwością na tym świecie :(
ona jest boska..
Puściły ją leki te z kroplówek i dziś na gwałt ścigałam Marcina, żeby mi przywiózł przeciwbólowe dla niej. Dostaje antybiotyk 2x dziennie i pół tabletki p/bólowej.

Posted

Kurcze, podałaś Weszce wymiary? Myślę, że na drybedzie może nie będą się robić odleżyny - długa droga przed nią jeszcze, jak zrobią się dziury a będzie miała dalej leżeć, to będzie lipa :-/ Jeśli nie drybed, to można jej uszyć woreczek z grochem i na nim kłaść...

Posted

Jeśli mogę kilka rad - sama jestem po przejściach z moim Busterem (obustronna daroplastyka jak miał 8 miesięcy). Psinka jest malutka ale tu bardzo trzeba uważać na odleżyny :( u nas nie było ale wiem że najlepszy jest Sudocrem. Smarować najlepiej cienką "mgiełką" ale często. Po drugie wiem jak ciężko utrzymać w "bezruchu" szczeniora - ja załatwiałam to kongiem wypchanym smakołykami i zabawą z klikerem - tak żeby psinka nie musiała wstawać - my trenowaliśmy "zostaw" na leżąco - psa można zmęczyć psychicznie - nie ma ochoty na spacery. Ćwiczyliśmy też przekładanie miseczek od najmniejszej do największej. Są też specjalne gry edukacyjne ale to niestety spory wydatek. Wiem też, że trudno patrzeć jak psinka załatwia się "pod siebie" - u nas ruch miał być maksymalnie ograniczony ale doktor NIedzielski zasugerował by psiaka na rękach wynosić przed dom i przed położeniem na trawie podkładać pod brzuszek ręcznik. W ten sposób asekurujemy psa i uniemożliwiamy swobodne poruszanie się. Piesek lekko "podwieszony" robi siku i kupkę w miejscu. Gdybym mogła w czymś pomóc - pytajcie, mam "niestety" doświadczenie w opiece nad leżącym psem. Aaaa i banał - pewnie wszyscy słyszeli o galarecie z kurzych łap... Bardzo dobrze robi na wszelkie kostne sprawy.

Posted

[quote name='gameta']Kurcze, podałaś Weszce wymiary? [/QUOTE]

No właśnie czekam pod gwizdkiem na info żeby od razu uciąć i wysłać ;) I na adres do wysyłki na PW.

Posted

[quote name='weszka']No właśnie czekam pod gwizdkiem na info żeby od razu uciąć i wysłać ;) I na adres do wysyłki na PW.
80x60, te podkłady z apteki są za duże.
Dzięki wielkie.
Póki co Molly jest słaba, więc szybko się męczy, np. zabawą z gryzakiem.
Jak robi kupkę, to stara się w kącie klatki i szybko czołga się w drugi kąt, często się obsmarowuje, ale to akurat najmniejszy problem.

Buster dzięki za rady, pomyślę nad kongiem, może uda się pożyczyć od kogoś, jak nie to jej kupię malutki.

Ona mnie rozkłada na łopatki.. jest rozkoszna, kochana, śliczna, delikatna..
Czeka nas dłuuuga noc, ja na każdy jej ruch się budzę i sprawdzam, czy wszystko ok. Jak płacze, to miziam ją i się uspokaja.
Tak chciałabym żeby już "za miesiąc"..

Posted

weszka napisał(a):
Jak minęła noc i kolejny dzień?

Poluzowały się małej szwy... niefajnie to dziś wyglądało. Ale sytuacja opanowana.

Sudokremu używać nie można na otwarte rany, odleżyny przemywam Rivanolem i dostałam od naszej wetki spray.(nazwy nie pamiętam)