Jump to content
Dogomania

Połamane, wycieńczone psie dziecko - ma ADHD i zostaje u mnie, O!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Taaa 3 psy to jakaś pomyłka:diabloti:
wczoraj miałam młyn w pracy, więc wszytskie zostawiłam w domu... miałam włamanie do szafki i zjadła mi małpa a spółę z małymi 3 batony, no i polewa rozmazana..
No i zjadła mi mój nowy cudny stanik..:-(
buuu...

ehh muszę chyba zejść do jednego psa, bo obecna sytuacja dla wielu jest chora ;)

Molluch pozdrawia spod łóżka :) śpi z Nafką.

Posted

[quote name='Soema']Taaa 3 psy to jakaś pomyłka:diabloti:
ehh muszę chyba zejść do jednego psa, bo obecna sytuacja dla wielu jest chora ;)
Molluch pozdrawia spod łóżka :) śpi z Nafką.
Ciekawe do którego....?!:evil_lol:
Głaski dla ferajny.;)

• 3 weeks later...
Posted

Podpis pod zdjęcieciem powinien brzmieć: Mollucha Soemy pozdrawia.:p
To na pewno ona? Jakas taka spokojna sie wydaje, jak nie Molly....:diabloti:
Soema, ja jej czasem jeszcze odświeżam ogłoszenia, które dawno temu robiłam, ale chyba to już nie ma sensu, co?:razz:

Posted

savahna napisał(a):
Podpis pod zdjęcieciem powinien brzmieć: Mollucha Soemy pozdrawia.:p
To na pewno ona? Jakas taka spokojna sie wydaje, jak nie Molly....:diabloti:
Soema, ja jej czasem jeszcze odświeżam ogłoszenia, które dawno temu robiłam, ale chyba to już nie ma sensu, co?:razz:

Molla akurat sępiła.. znaczy ona zazwyczaj sępi ;)
jak czasem jest ze mną w pracy i zna niektórych klientów, to bezczelnie robi popisy. Siada, kładzie się, przewraca.. no bo ciacha kupili dla swoich to by mogli jedno rzucić ;)
hmm nie odświeżaj. Bele gdzie nie oddam :grins:

właśnie się tłucze z Nafi... jak one się biją..........:shake: ekhm - aktualnie krępują się nawzajem sznurem.. szkoda że nie mam aparatu.

Posted

tyllle czasu już minęło i w końcu pada jakaś poważniejsza deklaracja :p

wiemy,że chcesz dla Molly jak najlepiej i chcesz zadbać o jej równowagę życiową ale może to właśnie takie szalone życie odpowiada Molce najbardziej ?

;)

Posted

czikusiowa napisał(a):
tyllle czasu już minęło i w końcu pada jakaś poważniejsza deklaracja :p

wiemy,że chcesz dla Molly jak najlepiej i chcesz zadbać o jej równowagę życiową ale może to właśnie takie szalone życie odpowiada Molce najbardziej ?

;)

No na pewno jej nie przeszkadza..
3 listopada minie rok.
Przyznaje się bez bicia, że ostatnio Molla jest zaniedbana, jeśli chodzi o poświęcony jej mój czas. Mam problemy z Nafi, której nie planowałam.
Myślałam, że kolejny tymczas będzie dopiero wtedy gdy z Molly złapiemy równowagę, tzn. że będzie umiała więcej, niż podstawowe komendy, że będzie bardziej wyciszona i będziemy ze sobą więcej pracowały. Stało się inaczej, bo Nafi się pojawiła w ogóle nieplanowana, a przy niej głośniejszy krzyk, czy gwałtowniejszy ruch to panika.. szukam dla niej miejsca... póki co bezskutecznie i zaczyna mnie to przerażać. Nika chwilowo jest w hotelu u kolegi, z bokserem zabranym z tarnowskiej pseudo, wszyscy ją tam niańczą, rozpieszczają. Dom chyba będzie miała w Puławach.

Molly jest bardzo, bardzo mądrym psem. Ma ogromne ADHD, ona siada w biegu ;) ale byłaby idealna do sportów, czy jakiejkolwiek pracy. Dlatego "zwykłe" domy odpadały.. za to znalazły w nich miejsce fajne psiaki.
Jeśli bym miała się wyprowadzać, wyjeżdżać czy cokolwiek to pewnie Molly ze mną... i tak wszędzie ze mną jeżdżą.

BTW. ostatnio dostałam od pewnej pani opieprz, że głodzę psy :p no bo Niki z łańcucha głodzona i Molly też przecież chuda ;)

• 2 weeks later...
Posted

Soema napisał(a):
Wicie co? Wiecie co?
A wczoraj to minął rok, o.

Gratki Soema :loveu: Wiem, że marzyłaś o rodowodowym bokserze. Patrzę na Molly i nie wiem, czy dostałaś bokserkę w ciele kundla, czy zrobiłaś z kundla bokserkę :evil_lol:
Pozdrowienia do Miśka, który przyjechał do mnie na bardzo awaryjne DT, z wyglądu jest 2% jamnikiem, a z charakteru 102% /jamnik to po rasach agresywnych to następna w kolejności, której nie chciałabym mieć/, siedzi u mnie na tym ABDT już 3-ci rok, szczeka na gości, rzuca się na mojego szwagra, kłóci się z moim TŻ-em, wetów wali kagańcem po nogach, na spacerach muszę mieć oczy dookoła głowy, a pomimo to kocham drania i będzie ze mną "dopóki śmierć nas nie rozłączy".
Pocieszyłam Cię?:razz:

Posted

Ojejku....Rok? To znowu o rok młodsi jestesmy....:evil_lol: Soema, czas chyba tytuł watku zmienic.:diabloti:
A dla Molluchy, która przez rok nas wzruszała, smuciła, rozsmieszała...

Posted

Dzię-ku-je-my! :)

Grażynko! Dawno Cię nie widziałam. Fajnie, że jesteś :) no ona ma ADHD jak boksio, ale nie jest taka gamoniowata :grins: Pamiętam Twojego awaryjnego Miśka i te opowieści.......:lol:
a wiesz, że ja mam jeszcze jedną sunie Nafi i właśnie bokserkę z łańcucha. Cudna. Ale 3 psy to nie dla mnie. Niki ma strasznego pecha, bo ludzi przeraża jej żarłoczność (w końcu pies głodzony..) i znowu mam komplet.
Mam nadzieję, że jej się poszczęści w końcu tak naprawdę. Dla Nafi też muszę zacząć czegoś szukać. Z Mollą super duet tworzą.. ale ja wiem, że Molly ma niesamowity potencjał i ja go po części marnuje. A przy takim stadzie nie ma czasu na indywidualną pracę i ćwiczenia.

Dziękuję Wam, że mimo roku, ciszy na wątku, moich wzlotów i upadków jesteście ze mną! Z nami!
Że zawsze fajnie tu wejść jak mi źle i poprawić sobie humor. :Rose:
Dzięki temu Połamańcowi poznałam wielu fantastycznych ludzi, wiele bezinteresownej pomocy i na nową wierzę i mam nadzieję, że może być dobrze :Rose:

DZIĘKUJĘ!
Molla pewnie też, choć myślę, że jak jestem z Niki w pracy to ona właśnie z Nafi urządza zapasy w moim łóżku....:roll:

Posted

A moge sobie spamnąc? mam nadzieję,że zostanie mi wybaczone z okazji tego niecodziennego święta.

[FONT=Book Antiqua]PAPIEROWY SKLEPIK RUDZI ZAPRASZA KLIK[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]SZTUĆCE GERLACH klik
[/FONT]
[/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua] MISZ MASZ DLA KIELC KILK[/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua]M[/FONT][FONT=&quot]IKOŁAJOWO [/FONT][/FONT]
[FONT=&quot][FONT=Book Antiqua][FONT=&quot]"]SZNAUCEROWE ZAKŁADKI [/FONT] [/FONT]
Właściwie to ja Wam tez powinnam dziękować...Ile razy sie tu usmiałam do łez....:evil_lol:
No czasem się tez martwiłam...jak Molly mleczak wyleciał.:cool3:
Trzymajcie sie dziewczyny.;)

Posted

najważniejsze,że jest o niebo lepiej niż rok temu
Soema - przeżyłyście z Molly wiele mega trudnych chwil,załamań,łez ale teraz jak popatrzeć w te brojące oczka to się zapomina o tym co było i żyje się tym co jest
tak więc oby jak najwięcej dobrych momentów w Waszym życiu i samych właściwych decyzji :loveu:

Posted

Po cichu podczytywałam. Jak zobaczyłam zmianę tematu.... :multi:
Ona nie mogła znaleźć lepszego domu! Soema, jesteś aniołem za to co robisz, żałuję, że nie mogę pomagać wszystkim.
Molly jest cudna, filmik z biegającą wariatką wokół drzewa mój TŻ był zmuszony oglądać naście razy. Szukałaś jej najlepszego domu. I taki dostała.