Jump to content
Dogomania

Połamane, wycieńczone psie dziecko - ma ADHD i zostaje u mnie, O!

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

zerduszko napisał(a):
Co tam u Was?

Wesoło.... mamy drugiego tymczasa, półtoraroczną Nafi. 4,5kilo strachu... no i królika :P ze schroniska
Molla była ze mną w Brodnicy w hotelu Ani, zresztą wszędzie jeździmy razem. Żałuję, że nie mam aparatu ale może pożyczę i nadrobię ;)

Posted

savahna napisał(a):
No, jakis zapomniany watek mi sie odezwał...;)

Wiem... wstyd i hańba... Duuuużo się działo.
Była panika, bo Molly podczas zabawy mocno stłukła połamaną łapę, trochę strachu i na szczęście się nic poważnego nie stało.
Dzięki Molly znalazłam i złapałam z Budryskiem Nafi w Żywcu.. etc. etc :)

Posted

savahna napisał(a):
Ale chyba tego tu nie pisałas , co? Czy ja juz niepitomna jestem....:razz:

Nic nie pisałam..... od daaawna. Nijak nie mam weny, za dużo się dzieje :shake:

Posted

zerduszko napisał(a):
A szukasz?? ;)

Szukam... w obrębie Krakowa.. mamy sporo klientów u nas.
Znowu była ta rodzina, która ma u siebie kota rzucanego przez to dziecko z filmiku YT. Ale oni na dom czekają..
Eh. Inaczej już nie oddam, bo z ogłoszeń dzwonią dzieci lub debile.
"bo skoro zależy mi tak na tym psie, to go przecież POWINNAM zawieźć pod Poznań, bo oni by ją wzięli....."

Posted

Soema napisał(a):
Szukam... w obrębie Krakowa.. mamy sporo klientów u nas.
Znowu była ta rodzina, która ma u siebie kota rzucanego przez to dziecko z filmiku YT. Ale oni na dom czekają..
Eh. Inaczej już nie oddam, bo z ogłoszeń dzwonią dzieci lub debile.
"bo skoro zależy mi tak na tym psie, to go przecież POWINNAM zawieźć pod Poznań, bo oni by ją wzięli....."

i jeszcze dać wyprawke a może pare groszy na karmę ? :angryy: Uważam za błąd wydawanie zwierząt do adopcji za darmo i z wyprawkami. Za te psiaki, kociaki, ktoś płacił ; jedzenie, opieka weterynaryjna, leki, szczepienia to z z nieba nie spadło. A w schronach zostają inne tez chca jeśc, miec opieke itd. Głupota, bezmyślność ludzka granic nie ma. Ewa

Posted

Soema napisał(a):

Molla była ze mną w Brodnicy w hotelu Ani, zresztą wszędzie jeździmy razem.

Zapomnialas dodac ze przez to ze wszedzie z Toba jezdzi zachowuje sie tak jak Ty:loveu: czytaj: ma adhd:evil_lol:

Mollka z moją ariną

Posted

Molla wczoraj miała sterylkę. Ciężką noc mamy za sobą, ale dziś już jest wszystko dobrze :)
oczywiście wenflon sama zaczęła wyjmować, więc musiałam wyciągnąć do końca ;)
Nafi o nią dba.

Fotki wczorajsze, przed zabiegiem robione.

hihi:evil_lol:

Posted

savahna napisał(a):
Och, ten czas posterylkowy to faktycznie do łatwych najczęściej nie należy.....:roll:

Już jest ok :) dochodzi do siebie, oszczędza się ale i humor i apetyt jest :)
ufff mamy za sobą.

Posted

Ja sterylizowałam dwie suczki, jedna swoja a druga rodzinki. I przyznam ,że przy swoje mniej panikowałam, ale moja w ogóle nie okazywała ,że po zabiegu jest i szwami sie nie interesowała....
A druga.....obłęd.....Zupełnie inaczej przechodziła okres rekonwalescencji a ze ją miałam u siebie to ja razem z nią....:shake:
To dobrze,ze już dobrze.;)

Posted

Dawno tu nie zaglądałam a tu takie świetne wieści. Mollusia piękna, błyszcząca i szczęsliwa z daleka. Wcale się nie dziwie, że Soema o oddaniu za bardzo nie myślo. Z psiego dziecka wyrosła urocza panienka i jestem pewna, że zakochana w swojej pani po czubek noseczka! Fajnie przed snem takie wątki poczytac. Dziękuję:)

Posted

malizna78 napisał(a):
Dawno tu nie zaglądałam a tu takie świetne wieści. Mollusia piękna, błyszcząca i szczęsliwa z daleka. Wcale się nie dziwie, że Soema o oddaniu za bardzo nie myślo. Z psiego dziecka wyrosła urocza panienka i jestem pewna, że zakochana w swojej pani po czubek noseczka! Fajnie przed snem takie wątki poczytac. Dziękuję:)

A proszę. :)
Nie ukrywam, że mega trudno.. i nie wiem jakby to było. Nie wiem tylko, czy jej takie akurat życie odpowiada na 100%. Podczas jazdy bardzo się stresuje (ja uważam, że bardzo choć inne psy dużo bardziej;)) ale my jeździmy sporo. Do żywca szukać Nafi też ze mną jeździła, ale potem za to ganiała po polach. Jest coraz mądrzejsza, usłuchana. No, dorośleje ;)
Trochę kiepsko znosi tą sterylkę. No ale oby najgorsze za nami. Oszczędza się, stopuje Nafi, która wyjątkowo się przy niej otwiera ;)

A wiecie, że mam królika? No, ze schroniska. Oczywiście on wielkości 3/4 Nafi :):) Ale one siedzą przed klatką jak w transie i komicznie to wygląda :)

Posted

[quote name='Soema']
A wiecie, że mam królika? No, ze schroniska. Oczywiście on wielkości 3/4 Nafi :):) Ale one siedzą przed klatką jak w transie i komicznie to wygląda :)
My chcemy foooootek, a najlepiej fiiiiilmu.:cool3::cool3::cool3: