Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam. Znalazłam setera szkockiego gordona. Ma tatuaż. Suka, lat 9, szkolona, przesympatyczna. Czekam na odzew z byłej hodowli. Może ktoś coś wie, może ktoś jej szuka? Dodam, że jest wychudzona, sierść była w kiepskim stanie. Chyba długo się tułała. Ale najważniejsze, ze humor i apetyt jej dopisują. Sunia jest bezpieczna, ma na razie gdzie mieszkać, była u weterynarza. Podejrzewam, że mogła komuś uciec bo ma cieczkę. Dawalismy komunikat przez lokalne radio, wie o niej Straż Miejska, Wydział Ochrony Srodowiska, ma papierowe ogłoszenia.

Posted

nie mam pojęcia, dzodzo. Hodowla już nie istnieje, hodowczyni podobno wyjechała za granicę. Jutro dzwonie go Legionowa, może w tamtejszym oddziale coś wiedzą. Urodziła się we Wrocławiu. Jest tez na seterach w potrzebie. I cisza.

Posted

Witaj Agusiu Droga! Odkąd założyliśmy Stowarzyszenie prawie mnie nie ma na dogo.
Nie mogę edytować pierwszego postu, zatem tu sprostowanie, sunia ma 7 lat nie 9. Początkowo błędnie odczytaliśmy tatuaż i stąd zamieszanie. A na odzew z byłej hodowli nie czekam, bo nie mam jak. Będę szukała kogoś o tym nazwisku przez facebook i napiszę zwykły list, może mieszka tam ktoś z rodziny...

Posted

Yes! Yes! Yes! Dziś rano seterka wróciła do swojego domu. Dzwoniłam do oddziału w Warszawie i dali mi telefon. Przyjechała po nią właścicielka, były piski, łzy szczęścia i wzruszenia. Saba, bo tak się nazywa, uciekła pod nieobecność opiekunów. Szukali jej tylko u siebie, czyli w sąsiednim mieście, w Milanówku. Mam nadzieję, że ją zachipują.
Dziękuję wszystkim za pomoc i zainteresowanie