Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No i jesteśmy.. z małym opóźnieniem, ale jesteśmy.

Wyjazd w podsumowaniu okazał się baaardzo udany, jednak już w piątek wieczorem naszemu psiątku zaczęło coś dolegać. "Zbity pies", smutne oczy, nieobecna.. Potwornie się czymś zatruła. Wymiotowała przez dwa dni. Dużo spała. No i trzeciego dnia o pustym brzuszku poszła z nami na Śnieżnik. I jak zwykle - my szliśmy sobie zwykłym marszem, a ona latała w tę i z powrotem za piłką, ratując świat (bo jak inaczej?). A jak Państwo ciut zamarudzili z piłką ("Piesku, musisz TROCHĘ odpocząć.."), domagała się ruchu już na głośno ;).
"]

I za nic byśmy nie pomyśleli, że z tym pustym od dwóch dni brzuszkiem będzie miała tyyyyyyle pary w sobie.
I jakie było nasze zaskoczenie, gdy zeszliśmy na dół, a ona znów przy aucie wymiotowała.. Jak dała radę tym pięciu godzinom ganiania za piłką, cały czas pod górę, czasami po dość stromych ścianach, bo nie po ścieżce przecież..

• Replies 766
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

AgaiPhara napisał(a):
A jak Państwo ciut zamarudzili z piłką ("Piesku, musisz TROCHĘ odpocząć.."), domagała się ruchu już na głośno ;).

Ależ ona maltretuje tą ziemię! I łapami tupie! :lol:

AgaiPhara napisał(a):
Jak dała radę tym pięciu godzinom ganiania za piłką, cały czas pod górę, czasami po dość stromych ścianach, bo nie po ścieżce przecież..

A bo to gończy właśnie... :mdleje: :loveu:

Czy to znaczy, że wchodziliście z psem na Śnieżnik, pies biegał bez smyczy i był cały czas piłkowany?

Pozdrawiam
Marysia i Una

PS Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi dwóch zdaniach na PW w czym i jak zrobiłaś tą animację? :modla:

Posted

Klaudia :-) napisał(a):

rozszczekana Phara cudnie wygląda:smile:

prawda? ;)

Marysia_i_gończy napisał(a):
Czy to znaczy, że wchodziliście z psem na Śnieżnik, pies biegał bez smyczy i był cały czas piłkowany?

właśnie tak. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Na kontakcie jej nie "stracę" w lesie.

PS Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi dwóch zdaniach na PW w czym i jak zrobiłaś tą animację? :modla:

Każdym programem do robienia gif'ów :lol: Ja użyłam akurat powietrza ;) (AIR - Adobe Image Ready). Dwa ujęcia wrzucone w program, spasowanie ich, narzucenie długości wyświetlania poszczególnych klatek i efekt gotowy.

Wklejam Pharulskiego w statyce (tylko ogonek zdradza, że była wielka radość ;))

Posted

oo wróciłyście :multi: ale extra animacja ( hehe jak ja widze takie cos u mojej suczy to przyznam ze czasem mnie trafia :razz: bo by człowiek chciał chociaz na chwile spokoj miec a tu nie, szczekanie i szczekanie :eviltong: )
[SIZE=2]biedna strutnica :-( i to akurat na wyjazd... ale juz jest dobrze?

wieej fotków prosze :diabloti:

[SIZE=1]ps: Bir nadal ma cieczke :eviltong:

[SIZE=2]pozdrawiam

Posted

Tak wyglądało nasze włażenie na Śnieżnik ;)

Po drodze mijaliśmy piękne widoki

ale Pharulski był zainteresowany tylko jednym :roll:

i latał za tym światem pod górę

i w dół

No i czasami na mnie trochę dłużej spojrzał ;)

A tu mała zagadka - kto widzi zasadniczą różnicę pomiędzy dwoma poniższymi zdjęciami? ;)

Posted

shangri_la napisał(a):
oo wróciłyście :multi:

cze-eść ;)

shangri_la napisał(a):
[SIZE=2]ale juz jest dobrze?

pewnie! :multi: :multi:

shangri_la napisał(a):

[SIZE=1]wieej fotków prosze :diabloti:

życzenie spełnione powyżej

shangri_la napisał(a):

[SIZE=1][SIZE=1]ps: Bir nadal ma cieczke :eviltong:

[SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1]normalne :eviltong:

Hej Anza! :lol: A Hacker jeszcze ładniejszy w rzeczywistości niż na banerku :loveu:

Posted

Aga piekne fotki! (zupełnie wyjątkowo :evil_lol:)
A Pharkowe miny są :loveu:
To mój ma mniejszego świra na piłkę, jak ma zapachy leśne wokół to piłkę zdarza mu się porzucić;)

Posted

AgaiPhara napisał(a):
[SIZE=1]Hej Anza! :lol: A Hacker jeszcze ładniejszy w rzeczywistości niż na banerku :loveu:
Mówisz?! :diabloti:

...ale pewnie to dlatego, że bannerek z już dosyć starych fot, a mój piesek zmiennym jest! :lol:

...z resztą psy wogóle są o wiele ładniejsze na żywo jeśli nie jest się tak dobrym fotografem jak Ty! :loveu:

Co do zasadniczej różnicy na zdjęciach to :

/tadam, tatam... i chwila ciszy/

...na drugim Pharka ma piłke w mordzie?! :cool1:

Posted

gonek napisał(a):
Aga piekne fotki! (zupełnie wyjątkowo :evil_lol:)

:evil_lol:

gonek napisał(a):
A Pharkowe miny są :loveu:

:loveu:

gonek napisał(a):

To mój ma mniejszego świra na piłkę, jak ma zapachy leśne wokół to piłkę zdarza mu się porzucić;)

;)

Anza&Hacker napisał(a):
Mówisz?! :diabloti:

całkiem serio :loveu:

Anza&Hacker napisał(a):

...z resztą psy wogóle są o wiele ładniejsze na żywo jeśli nie jest się tak dobrym fotografem jak Ty! :loveu:

cuuuuuudowny komplement - dziękuję :loveu:

Anza&Hacker napisał(a):

Co do zasadniczej różnicy na zdjęciach to :

/tadam, tatam... i chwila ciszy/

...na drugim Pharka ma piłke w mordzie?! :cool1:

Pharka ma na drugim piłkę w mordce. Blisko, blisko... :cool3:

Posted

Śniegu "troszkę" ubyło... :cool1:

to pewnie wina ujęcia, bo piesio jest w tym samym miejscu. Różnica jest - leeeedwo widoczna, ale dla wprawnego oka do wyłuskania :thumbs:

Posted

AgaiPhara napisał(a):
to pewnie wina ujęcia, bo piesio jest w tym samym miejscu. Różnica jest - leeeedwo widoczna, ale dla wprawnego oka do wyłuskania :thumbs:

cholercia chyba jestem ślepa :oops:
ja sie poddaje :diabloti:

pozdrawiam

Posted

AgaiPhara napisał(a):
A tu mała zagadka - kto widzi zasadniczą różnicę pomiędzy dwoma poniższymi zdjęciami? ;)
Drugie ma dłuższy czas naświetlania :evil_lol:
Pozycja Pharki jest inna - raz skupiona, raz rozkraczona.
Na drugim zdjęciu taj jakby śnieg pod Pharką był udaptany, ale to może kwestia ujęcia...

Na pierwszym zdjęciu ma żółtą piłkę, a na drugim różową???

Posted

APSA napisał(a):
Drugie ma dłuższy czas naświetlania :evil_lol:
Pozycja Pharki jest inna - raz skupiona, raz rozkraczona.
Na drugim zdjęciu taj jakby śnieg pod Pharką był udaptany, ale to może kwestia ujęcia...

Na pierwszym zdjęciu ma żółtą piłkę, a na drugim różową???

Kurczę - sprawdziłam, czas naświetlania jest ten sam, ta sama przysłona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...długość ogniskowej jest inna:eviltong::eviltong::eviltong:

btw. ciekawe co ciekawego Pharka zobaczyła i co ma w dziobie:):)

Posted

(coś dogomania dziś mi numery wywija).. Najpierw była żółta, ale rzucając ją kolejny raz w górę, trafiłam w drzewo i z wielką siłą odbiła się od pnia i poleciała po skarpie kawał drogi na dół (prawie pionowa ściana, daleko - coś nie chciałam, żeby Phara tam zlatywała). Więc szybka akcja - wyjęcie drugiej, zapasowej (a jak mogłoby być inaczej) piłeczki i zabawa trwała dalej!

Posted

AgaiPhara napisał(a):
Najpierw była żółta, ale rzucając ją kolejny raz w górę, trafiłam w drzewo i z wielką siłą odbiła się od pnia i poleciała po skarpie kawał drogi na dół (prawie pionowa ściana, daleko - coś nie chciałam, żeby Phara tam zlatywała).
Znaczy się zaśmiecasz ostatnie skrawki przyrody :mad:

Posted

mila_2 napisał(a):
a ja tak się starałam;)

szło nieźle ;)

APSA napisał(a):
Znaczy się zaśmiecasz ostatnie skrawki przyrody :mad:

jaka to kolejna brzydka cecha narodowa.. zakładanie złej woli. Nieładnie, nieładnie :eviltong: A czy było napisane, że można było podejść do tej piłki z innej strony, normalną dróżką :eviltong: ? W końcu to była ulubiona zabawka :eviltong:

• 2 weeks later...
Posted

APSA napisał(a):
działa :)

jak fajnie! komletnie mnie rozlozylo-niewinny spacer nad rzek.a...
No i dzis Pan Grzegorz :loveu: zrobil mi MEGAprezent - nowy telefon:crazyeye:. Musze lezec w lozku, ALE moge siedzieć na internecie! Trochę ciezko sie pisze, ale jestem w kontakcie ze swiatem!!! :multi: :multi: :multi:
Ha ha, jak dobrze pojdzie, to jeszcze wkleje zdjecia :evil_lol: