AgaiPhara Posted March 24, 2007 Author Posted March 24, 2007 No i jesteśmy.. z małym opóźnieniem, ale jesteśmy. Wyjazd w podsumowaniu okazał się baaardzo udany, jednak już w piątek wieczorem naszemu psiątku zaczęło coś dolegać. "Zbity pies", smutne oczy, nieobecna.. Potwornie się czymś zatruła. Wymiotowała przez dwa dni. Dużo spała. No i trzeciego dnia o pustym brzuszku poszła z nami na Śnieżnik. I jak zwykle - my szliśmy sobie zwykłym marszem, a ona latała w tę i z powrotem za piłką, ratując świat (bo jak inaczej?). A jak Państwo ciut zamarudzili z piłką ("Piesku, musisz TROCHĘ odpocząć.."), domagała się ruchu już na głośno ;). "] I za nic byśmy nie pomyśleli, że z tym pustym od dwóch dni brzuszkiem będzie miała tyyyyyyle pary w sobie. I jakie było nasze zaskoczenie, gdy zeszliśmy na dół, a ona znów przy aucie wymiotowała.. Jak dała radę tym pięciu godzinom ganiania za piłką, cały czas pod górę, czasami po dość stromych ścianach, bo nie po ścieżce przecież.. Quote
Klaudia :-) Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 szkoda,że się sunia zatruła:-( Fajnie,że pomimo to miała ochote na szaleństwa i fajnie się bawiła:-) rozszczekana Phara cudnie wygląda:-) Quote
Marysia_i_gończy Posted March 24, 2007 Posted March 24, 2007 AgaiPhara napisał(a): A jak Państwo ciut zamarudzili z piłką ("Piesku, musisz TROCHĘ odpocząć.."), domagała się ruchu już na głośno ;). Ależ ona maltretuje tą ziemię! I łapami tupie! :lol: AgaiPhara napisał(a): Jak dała radę tym pięciu godzinom ganiania za piłką, cały czas pod górę, czasami po dość stromych ścianach, bo nie po ścieżce przecież.. A bo to gończy właśnie... :mdleje: :loveu: Czy to znaczy, że wchodziliście z psem na Śnieżnik, pies biegał bez smyczy i był cały czas piłkowany? Pozdrawiam Marysia i Una PS Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi dwóch zdaniach na PW w czym i jak zrobiłaś tą animację? :modla: Quote
AgaiPhara Posted March 25, 2007 Author Posted March 25, 2007 Klaudia :-) napisał(a): rozszczekana Phara cudnie wygląda:smile: prawda? ;) Marysia_i_gończy napisał(a):Czy to znaczy, że wchodziliście z psem na Śnieżnik, pies biegał bez smyczy i był cały czas piłkowany? właśnie tak. Inaczej sobie tego nie wyobrażam. Na kontakcie jej nie "stracę" w lesie. Marysia_i_gończy napisał(a): PS Mogłabyś w wolnej chwili napisać mi dwóch zdaniach na PW w czym i jak zrobiłaś tą animację? :modla: Każdym programem do robienia gif'ów :lol: Ja użyłam akurat powietrza ;) (AIR - Adobe Image Ready). Dwa ujęcia wrzucone w program, spasowanie ich, narzucenie długości wyświetlania poszczególnych klatek i efekt gotowy. Wklejam Pharulskiego w statyce (tylko ogonek zdradza, że była wielka radość ;)) Quote
shangri_la Posted March 25, 2007 Posted March 25, 2007 oo wróciłyście :multi: ale extra animacja ( hehe jak ja widze takie cos u mojej suczy to przyznam ze czasem mnie trafia :razz: bo by człowiek chciał chociaz na chwile spokoj miec a tu nie, szczekanie i szczekanie :eviltong: ) [SIZE=2]biedna strutnica :-( i to akurat na wyjazd... ale juz jest dobrze? wieej fotków prosze :diabloti: [SIZE=1]ps: Bir nadal ma cieczke :eviltong: [SIZE=2]pozdrawiam Quote
Anza&Hacker Posted March 26, 2007 Posted March 26, 2007 No ładnie - co gończy to gończy! :p Pharulec świetny zarówno w ruchu jak i statyce! :loveu: Quote
AgaiPhara Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 Tak wyglądało nasze włażenie na Śnieżnik ;) Po drodze mijaliśmy piękne widoki ale Pharulski był zainteresowany tylko jednym :roll: i latał za tym światem pod górę i w dół No i czasami na mnie trochę dłużej spojrzał ;) A tu mała zagadka - kto widzi zasadniczą różnicę pomiędzy dwoma poniższymi zdjęciami? ;) Quote
AgaiPhara Posted March 26, 2007 Author Posted March 26, 2007 shangri_la napisał(a):oo wróciłyście :multi: cze-eść ;) shangri_la napisał(a):[SIZE=2]ale juz jest dobrze? pewnie! :multi: :multi: shangri_la napisał(a): [SIZE=1]wieej fotków prosze :diabloti: życzenie spełnione powyżej shangri_la napisał(a): [SIZE=1][SIZE=1]ps: Bir nadal ma cieczke :eviltong: [SIZE=1][SIZE=2][SIZE=1]normalne :eviltong: Hej Anza! :lol: A Hacker jeszcze ładniejszy w rzeczywistości niż na banerku :loveu: Quote
gonek Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 Aga piekne fotki! (zupełnie wyjątkowo :evil_lol:) A Pharkowe miny są :loveu: To mój ma mniejszego świra na piłkę, jak ma zapachy leśne wokół to piłkę zdarza mu się porzucić;) Quote
Anza&Hacker Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 AgaiPhara napisał(a):[SIZE=1]Hej Anza! :lol: A Hacker jeszcze ładniejszy w rzeczywistości niż na banerku :loveu: Mówisz?! :diabloti: ...ale pewnie to dlatego, że bannerek z już dosyć starych fot, a mój piesek zmiennym jest! :lol: ...z resztą psy wogóle są o wiele ładniejsze na żywo jeśli nie jest się tak dobrym fotografem jak Ty! :loveu: Co do zasadniczej różnicy na zdjęciach to : /tadam, tatam... i chwila ciszy/ ...na drugim Pharka ma piłke w mordzie?! :cool1: Quote
AgaiPhara Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 gonek napisał(a):Aga piekne fotki! (zupełnie wyjątkowo :evil_lol:) :evil_lol: gonek napisał(a):A Pharkowe miny są :loveu: :loveu: gonek napisał(a): To mój ma mniejszego świra na piłkę, jak ma zapachy leśne wokół to piłkę zdarza mu się porzucić;) ;) Anza&Hacker napisał(a):Mówisz?! :diabloti: całkiem serio :loveu: Anza&Hacker napisał(a): ...z resztą psy wogóle są o wiele ładniejsze na żywo jeśli nie jest się tak dobrym fotografem jak Ty! :loveu: cuuuuuudowny komplement - dziękuję :loveu: Anza&Hacker napisał(a): Co do zasadniczej różnicy na zdjęciach to : /tadam, tatam... i chwila ciszy/ ...na drugim Pharka ma piłke w mordzie?! :cool1: Pharka ma na drugim piłkę w mordce. Blisko, blisko... :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 AgaiPhara napisał(a):Pharka ma na drugim piłkę w mordce. Blisko, blisko... :cool3: Śniegu "troszkę" ubyło... :cool1: Quote
AgaiPhara Posted March 27, 2007 Author Posted March 27, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):Śniegu "troszkę" ubyło... :cool1: to pewnie wina ujęcia, bo piesio jest w tym samym miejscu. Różnica jest - leeeedwo widoczna, ale dla wprawnego oka do wyłuskania :thumbs: Quote
shangri_la Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 AgaiPhara napisał(a):to pewnie wina ujęcia, bo piesio jest w tym samym miejscu. Różnica jest - leeeedwo widoczna, ale dla wprawnego oka do wyłuskania :thumbs: cholercia chyba jestem ślepa :oops: ja sie poddaje :diabloti: pozdrawiam Quote
APSA Posted March 27, 2007 Posted March 27, 2007 AgaiPhara napisał(a):A tu mała zagadka - kto widzi zasadniczą różnicę pomiędzy dwoma poniższymi zdjęciami? ;) Drugie ma dłuższy czas naświetlania :evil_lol: Pozycja Pharki jest inna - raz skupiona, raz rozkraczona. Na drugim zdjęciu taj jakby śnieg pod Pharką był udaptany, ale to może kwestia ujęcia... Na pierwszym zdjęciu ma żółtą piłkę, a na drugim różową??? Quote
mila_2 Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 APSA napisał(a):Drugie ma dłuższy czas naświetlania :evil_lol: Pozycja Pharki jest inna - raz skupiona, raz rozkraczona. Na drugim zdjęciu taj jakby śnieg pod Pharką był udaptany, ale to może kwestia ujęcia... Na pierwszym zdjęciu ma żółtą piłkę, a na drugim różową??? Kurczę - sprawdziłam, czas naświetlania jest ten sam, ta sama przysłona:evil_lol::evil_lol::evil_lol:...długość ogniskowej jest inna:eviltong::eviltong::eviltong: btw. ciekawe co ciekawego Pharka zobaczyła i co ma w dziobie:):) Quote
AgaiPhara Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 [quote name='APSA']Na pierwszym zdjęciu ma żółtą piłkę, a na drugim różową??? TAK :multi: Jesteś genialna! Najpierw Quote
AgaiPhara Posted March 28, 2007 Author Posted March 28, 2007 (coś dogomania dziś mi numery wywija).. Najpierw była żółta, ale rzucając ją kolejny raz w górę, trafiłam w drzewo i z wielką siłą odbiła się od pnia i poleciała po skarpie kawał drogi na dół (prawie pionowa ściana, daleko - coś nie chciałam, żeby Phara tam zlatywała). Więc szybka akcja - wyjęcie drugiej, zapasowej (a jak mogłoby być inaczej) piłeczki i zabawa trwała dalej! Quote
APSA Posted March 28, 2007 Posted March 28, 2007 AgaiPhara napisał(a):Najpierw była żółta, ale rzucając ją kolejny raz w górę, trafiłam w drzewo i z wielką siłą odbiła się od pnia i poleciała po skarpie kawał drogi na dół (prawie pionowa ściana, daleko - coś nie chciałam, żeby Phara tam zlatywała). Znaczy się zaśmiecasz ostatnie skrawki przyrody :mad: Quote
AgaiPhara Posted March 29, 2007 Author Posted March 29, 2007 mila_2 napisał(a):a ja tak się starałam;) szło nieźle ;) APSA napisał(a):Znaczy się zaśmiecasz ostatnie skrawki przyrody :mad: jaka to kolejna brzydka cecha narodowa.. zakładanie złej woli. Nieładnie, nieładnie :eviltong: A czy było napisane, że można było podejść do tej piłki z innej strony, normalną dróżką :eviltong: ? W końcu to była ulubiona zabawka :eviltong: Quote
AgaiPhara Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 :multi: pisze z lozka z komorki! dziala? Quote
AgaiPhara Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 APSA napisał(a):działa :) jak fajnie! komletnie mnie rozlozylo-niewinny spacer nad rzek.a... No i dzis Pan Grzegorz :loveu: zrobil mi MEGAprezent - nowy telefon:crazyeye:. Musze lezec w lozku, ALE moge siedzieć na internecie! Trochę ciezko sie pisze, ale jestem w kontakcie ze swiatem!!! :multi: :multi: :multi: Ha ha, jak dobrze pojdzie, to jeszcze wkleje zdjecia :evil_lol: Quote
Anza&Hacker Posted April 7, 2007 Posted April 7, 2007 AgaiPhara napisał(a)::multi: pisze z lozka z komorki! dziala? ooo... to fajny patent widze! :cool3: Quote
AgaiPhara Posted April 7, 2007 Author Posted April 7, 2007 Anza&Hacker napisał(a):ooo... to fajny patent widze! :cool3: no, zabawe mam przednia! i objrzalam nawet fotki, ktore wkleilas u Rauni :) Quote
Recommended Posts