AgaiPhara Posted February 3, 2007 Author Posted February 3, 2007 HankaRupczewska napisał(a):Hahahahaha :lol: Aga, czy zgadzasz się ze mną, że Marysia jest KŁAMCZUCHĄ ????? KŁAMIEEE!!!:diabloti: shangri_la napisał(a):genialne foto Phary jej, niesłychane, że Wam się tak podoba (bo mi chyba najbardziej ze wszystkich dziś cykniętych :loveu:) Anza&Hacker napisał(a):ooo... jak zawsze tylko świetne zdjęcia! :lol: ;) dziś udało się nam wyrwać na agility - Was nie było :lol!: Quote
gonek Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='AgaiPhara']:multi: a ja powtarzam kolejny raz - uwielbiam Wasze!!! Dziękujemy:loveu::multi: fakt że aparat to wiele ale też nie wszystko......:razz: [quote name='APSA']Ja zauważyłam ścisły związek między posiadaniem weimara a jakością zdjęć. Ty zauważyłaś ten związek u gończarzy. Teraz się zastanawiam nad związkiem. Może to jakoś powiązać z żywiołowością i umięśnieniem psa :hmmmm: Biorąc pod uwagę Szpilę, coś w tym jest. Dobrze myślę? :niewiem: :hmmmm: dodając do tego psy Rauni i twoje - coś w tym jest :biggrina::biggrina::biggrina: Quote
Alicja Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='Klaudia :-)']oj poprostu Phara była głodna:-)to troszeczke sobie zjadła chińszczyzna na 5 osób:-P Pozdrowienia dla rotkowej Phary:-):evil_lol::evil_lol::evil_lol:no no ma dziewczyna gusta ;)....ja mam na poniedziałek zaplanowane ...myślisz ze schować przed Ozzym:cool3: Ale extra Quote
Anza&Hacker Posted February 3, 2007 Posted February 3, 2007 [quote name='AgaiPhara'] ;) dziś udało się nam wyrwać na agility - Was nie było :lol!:Bo ja moge niestety tylko w niedziele chodzić :placz: ...a my dopiero pierwszy raz jutro idziemy... i nie wiem jak będzie, moge mieć tylko nadzieje, że nas nie wywalą i Hacker nie będzie agresywny :roll: Gratulacje wygranej! :cool3: Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 [quote name='Alicjarydzewska'] :evil_lol::evil_lol::evil_lol:no no ma dziewczyna gusta ;-)....ja mam na poniedziałek zaplanowane ...myślisz ze schować przed Ozzym:cool3: NIE CHOWAJ! :diabloti: Niech chłopak ma coś z życia :diabloti: :diabloti: [quote name='Alicjarydzewska'] Ale extra mój Stworek :loveu: [quote name='Anza&Hacker']Bo ja moge niestety tylko w niedziele chodzić :placz: ...a my dopiero pierwszy raz jutro idziemy... i nie wiem jak będzie, moge mieć tylko nadzieje, że nas nie wywalą i Hacker nie będzie agresywny :roll: a ja myślałam, że już jakiś czas chodzicie (bo my od lipca nie byłyśmy na zajęciach) A Haker jest w stanie skupić się na Tobie i ignorować inne psy podczas pracy? (nie było dziś za dużo czasu na pogadanie, bo Phara dopóki się nie nabiega na torze, to morduje głosem ;)). Jeśli tak - to będzie się Wam fajnie biegać :multi: [quote name='Anza&Hacker'] Gratulacje wygranej! :cool3: :hmmmm: :???::hmmmm: Quote
Anza&Hacker Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [SIZE=2][quote name='AgaiPhara']a ja myślałam, że już jakiś czas chodzicie (bo my od lipca nie byłyśmy na zajęciach) A Haker jest w stanie skupić się na Tobie i ignorować inne psy podczas pracy? (nie było dziś za dużo czasu na pogadanie, bo Phara dopóki się nie nabiega na torze, to morduje głosem ;)). Jeśli tak - to będzie się Wam fajnie biegać :multi: hehe... nie no pirwszy raz - w tym roku :evil_lol: Bo wogóle z torem Hacker miał do czynienia już w przedszkolu, ale bardzo mało i kiedyś potem byliśmy u Kalisza (jakoś w zeszłą zime), ale z wielu przyczyn nie mogliśmy kontynuować treningów w tamtym czasie (najpierw ja chora, potem pies kontuzja itd. itp.) :shake: ...no, a dziś to mieliśmy pecha, że Klisza nie było, ani Olgi, czy kogoś, kto by nas poinstruował... za to ja sama nie chciałam nic mącić bo jeszcze bym sobie coś spsuła^^" ...co do skupiania uwagi - Hacker może się skupić, no problem, ale pod jednym warunkiem - że inne psy są pod kontrolą (czyt. nie wtryniają się pod mojego) - a zazwyczaj nie są, bo z tymi pilkami ganiają jak chcą... za to mój pies jest zwierzem pilnującym każdej zabwki itd. :-( Kiedyś miałam sytuacje, że z drugiego końca placu podbiegła do nas suka z piłką i rzuciła ją między mnie, a Hackera - i burda :placz: ...ale jestem dobrej myśli - a im więcej/cześciej jestem z psiakiem przy innych na jakimś placu "szkoleniowym" tym bardziej Hacker reszte psów olewa ...i myśle, ze spokojnie się wyćwiczymy, żeby nie było problemu :lol: Byle tylko Hakcer teraz nie robił burd za bardzo ...i on się powiedzmy "nie zaczyna" (poza konfliktem o zasoby), ale jak jakiś wydrze morde do niego, albo coś w tym stylu to koniec - co zrobił dziś pies prowadzony przez tą panią w zastępstwo za Kalisza ...a nie zostałam, bo jak widziałam ją z tym psem drącym morde i wiszącym jej na obroży pół metra nad ziemią - to to wykracza poza moje granice, a tym bardziej mojego psa :shake: [SIZE=2]...a bym zapomniała - Pharka na żywo jest równie cudna jak na zdjęciach - albo i piękniejsza - robi piorunujące wrażenie i rusza się niesamowicie - te doskoki do nogi - widze, że gończe to gończe i torpedy z nich niezłe :loveu: [SIZE=1]...a pomyśleć, że pierwszy gończy jakiego osobiście poznałam wydał mi nadzwyczaj flegmatyczny obraz tej rasy - ale to już emerytka Zula :lol: Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 [quote name='AgaiPhara'] Cytat: [quote name='Anza&Hacker'] Gratulacje wygranej! :cool3: :hmmmm: :???::hmmmm: i dalej zmuszasz mnie do zastanawiania...? :eviltong: Ja chcę wiedzieć, co wygrałam :multi: ;) [quote name='Anza&Hacker']hehe... nie no pirwszy raz - w tym roku :evil_lol: no to mocne kciuki, żeby się wystarczająco skupiał na Tobie, a nie szukał burd na bokach ;) Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 [quote name='Anza&Hacker'] [SIZE=2]...a bym zapomniała - Pharka na żywo jest równie cudna jak na zdjęciach - albo i piękniejsza - robi piorunujące wrażenie i rusza się niesamowicie :loveu: dziękujemy :multi: [quote name='Anza&Hacker'] [SIZE=1][SIZE=1]...a pomyśleć, że pierwszy gończy jakiego osobiście poznałam wydał mi nadzwyczaj flegmatyczny obraz tej rasy - ale to już emerytka Zula :lol: Poznałaś Ulę i Zulę? :lol: Właścicielka jest niesłychaną osobą :fadein: Zulki nie miałam okazji poznać na spacerze, jedynie idącą przy nodze z kółeczkiem w pysiu :loveu: gotową do zabawy. Nie wyglądała ani trochę na flegmatyczną :lmaa: :eviltong: Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 moje psisko.. jakie jest, poznaję czasami czystym przypadkiem - dziś np. przy oglądaniu zdjęć szła za mną, rzuciłam, żeby stanęła (bo chciałam ją wyprzedzić i zrobić zdjęcie :roll:). Stała jak wryta. A teraz widzę, że nawet nie zmieniła miejsca, które nie było zbyt wygodne ;) No tylko ją schrupać :loveu: potem przeniosłyśmy sie w bardziej przyjazne rejony ;) w otoczenie prawdziwie wiosenne :loveu: (choć my chcemy jeszcze śniegu i mrozu :multi:) pozycja "szpagat" - z niej najszybciej wyskakuje się w każdą stronę!!! :mdrmed: i szczęśliwy pysiu z maślanymi oczkami ;) Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 [quote name='Jupi'] świetne:lol: :lol: a gdy Pharka była mała, pamiętam, jak się zastanawiałam, KIEDY ;) będzie potrafiła w końcu złapać piłkę w locie... Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Samturia napisał(a):jak ja kocham gończe polskie :loveu: są fotogeniczne :loveu: wspaniale się z nimi pracuje, bo dają siebie więcej niż wszystko, ALE zanim się to tego etapu dotrze, sto razy można się poddać, tysiąc razy myśleć, że nie uda się z tego nic wyrzeźbić, mieć milion myśli o strzale w łeb, że wybrało się tak wymagającą rasę.. Quote
Marysia_i_gończy Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 HankaRupczewska napisał(a):Hahahahaha :lol: Aga, czy zgadzasz się ze mną, że Marysia jest KŁAMCZUCHĄ ????? AgaiPhara napisał(a):KŁAMIEEE!!!:diabloti: :-( :-( :-( O Wy! Udowodnijcie mi więc kłamstwo! Proszę! Moja galeria stoi otworem! Znajdźcie w niej zdjęcie Uny wyskakującej do piłki, w kierunku wprost na mnie! :mad: :mad: :mad: AgaiPhara napisał(a): wspaniale się z nimi pracuje, bo dają siebie więcej niż wszystko, ALE zanim się to tego etapu dotrze, sto razy można się poddać, tysiąc razy myśleć, że nie uda się z tego nic wyrzeźbić, mieć milion myśli o strzale w łeb, że wybrało się tak wymagającą rasę.. Aguś - piękny tekst :placz: No, aż się łezka w oku kręci ze wzruszenia... :loveu: :placz: :loveu: :loveu: :loveu: Czy ja mogę go skopiować do nas do galerii? I ewentualnie na naszą przyszłą www? :modla: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 [quote name='Marysia_i_gończy']:-( :-( :-( O Wy! Udowodnijcie mi więc kłamstwo! Proszę! Moja galeria stoi otworem! Znajdźcie w niej zdjęcie Uny wyskakującej do piłki, w kierunku wprost na mnie! :mad: :mad: :mad: Unka biegnie za żółtą piłeczką NA Ciebie (no nie mogę go teraz odnaleźć!) wiesz Marysiu, dla mnie o WIELE trudniej jest złapać ostrość na tym "ogonie" w takim wydaniu jak poniżej (tu wielki podziw dla Twojej szybkości) u mnie w najlepszym wypadku wygląda to tak ;) (czyli szukaj ostrości w polu) [quote name='Marysia_i_gończy'] Aguś - piękny tekst :placz: No, aż się łezka w oku kręci ze wzruszenia... :loveu: :placz: :loveu: :loveu: :loveu: Czy ja mogę go skopiować do nas do galerii? I ewentualnie na naszą przyszłą www? :modla: kopiujcie, żeby nie było, że gończe rodzą się takie posłuszne i zapatrzone w nas, jak nasze suki :mdrmed: Quote
Marysia_i_gończy Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [quote name='AgaiPhara']wiesz Marysiu, dla mnie o WIELE trudniej jest złapać ostrość na tym "ogonie" w takim wydaniu jak poniżej (tu wielki podziw dla Twojej szybkości) No sooorrryyy Winnetou! To NIE JEST wyskok do piłki w moją stronę! Na mnie! Tylko bieg po piłkę ODE MNIE :eviltong: Poza tym napisałam, że łapię ostrość w najlepszym przypadku na ogonie :eviltong: więc tak czy siak, oskarżenie mnie o kłamstwo pozostało nieuzasadnione :obrazic: [quote name='AgaiPhara']kopiujcie, żeby nie było, że gończe rodzą się takie posłuszne i zapatrzone w nas, jak nasze suki :mdrmed: :mdrmed::mdrmed::mdrmed: Dzięki :loveu: Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Marysia_i_gończy napisał(a):No sooorrryyy Winnetou! To NIE JEST wyskok do piłki w moją stronę! Na mnie! Tylko bieg po piłkę ODE MNIE :eviltong: no przecież piszę "Unka biegnie za żółtą piłeczką NA Ciebie (no nie mogę go teraz odnaleźć!)" :eviltong: a załączone zdjęcie to już CO INNEGO :eviltong: :eviltong: no! ze zrozumieniem mi tu czytać (albo ja muszę się jaśniej wyrażać) ;) Quote
Hanna R. Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 Aga i Marysia ! Proszę przestać się licytować ! Obydwie macie BEZNADZIEJNE psy.:lol: I robicie im równie BEZNADZIEJNE zdjęcia :lol: Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 HankaRupczewska napisał(a):Aga i Marysia ! Proszę przestać się licytować ! Obydwie macie BEZNADZIEJNE psy.:lol: I robicie im równie BEZNADZIEJNE zdjęcia :lol: najpierw sieje zamęt, a potem moderuje :evil_lol: Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 i nawet nikt nie zauważył, że NOWE zdjęcia gdzieś tam wkleiłam.. :eviltong: Quote
Marysia_i_gończy Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [quote name='AgaiPhara']no przecież piszę "Unka biegnie za żółtą piłeczką NA Ciebie (no nie mogę go teraz odnaleźć!)" :eviltong: a załączone zdjęcie to już CO INNEGO :eviltong: :eviltong: no! ze zrozumieniem mi tu czytać (albo ja muszę się jaśniej wyrażać) ;) Przepraszam, śmiesz twierdzić, że TO: i TO: to są porównywalne zdjęcia? :mdleje: :mdleje: :mdleje: No gratuluję wyobraźni :klacz: (zresztą to moje to jest jedno jedyne na kilkadziesiąt i to kadrowane mocno :shake:) [quote name='AgaiPhara']i nawet nikt nie zauważył, że NOWE zdjęcia gdzieś tam wkleiłam.. :eviltong: Eeee tam. Nowe. Starych jeszcze nie obgadałyśmy. To z kijaszkiem na policzku fajne :eviltong: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 Marysia, widzę, że dziś bywamy u siebie na zmianę :lol!: a resztę kwituję jednym: :Rose: i stwierdzeniem, że czas spotkać się w fajnym pubie :beerchug: Quote
shangri_la Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 AgaiPhara napisał(a):są fotogeniczne :loveu: wspaniale się z nimi pracuje, bo dają siebie więcej niż wszystko, ALE zanim się to tego etapu dotrze, sto razy można się poddać, tysiąc razy myśleć, że nie uda się z tego nic wyrzeźbić, mieć milion myśli o strzale w łeb, że wybrało się tak wymagającą rasę.. kurcze święte słowa, a ja juz myślalam ze to tylko z moim suczyskiem tak mam...:mad: oststnio wreszcie nauczyla sie komendy stój i to i tak nie do końca, oczywiście to był mój błąd w uczeniu ale cóż wiele psów poprzednim sposobem zakumalo a moj... szkoda gadac pozdrawiam Quote
AgaiPhara Posted February 4, 2007 Author Posted February 4, 2007 shangri_la napisał(a): oststnio wreszcie nauczyla sie komendy stój i to i tak nie do końca, oczywiście to był mój błąd w uczeniu ale cóż wiele psów poprzednim sposobem zakumalo a moj... szkoda gadac jak to szkoda gadać? a wspaniałe filmiki na Waszej stronie? :razz: ładnie stoi i czeka na znak ręką :eviltong: :cool3: Quote
Marysia_i_gończy Posted February 4, 2007 Posted February 4, 2007 [quote name='AgaiPhara']Marysia, widzę, że dziś bywamy u siebie na zmianę :lol!: Tak, Ty u mnie, ja u Ciebie :grins: [quote name='AgaiPhara']a resztę kwituję jednym: :Rose: i stwierdzeniem, że czas spotkać się w fajnym pubie :beerchug: :gent: Mam nadzieję, że się na mnie nie gniewasz? Jak tak tylko gadam, bo mi się potwornie podobają te fotki z wyskakującą do piłki Pharką :iloveyou: To kiedy będziesz w Poznaniu? :razz: Pozdrawiam Marysia i Una Quote
Recommended Posts