kamilqax95x Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 płeć: pies wiek: 6 lat rasa: Nowofundland boks: K-17 numer: 1488/10 miasto: Szczecin sterylizacja: nie szczepienia: tak odrobaczenie: nie charakter i opis: Pies trafił do naszego Schroniska 31.10.2010, został dowieziony przez samochód interwencyjny z ul.Łuczniczej. Posiada numer czip. I teraz tak:n073 (Szczecin) jest z portalu nowofundland.pl i chce go wziąć do siebie na DT. I teraz pytanie czy dało by się przez TOZ załatwić by go wziąć przed końcem Kwarantanny na DT czy to nie możliwe ?? Quote
kamilqax95x Posted November 3, 2010 Author Posted November 3, 2010 N073 zaraz się pewnie pojawi :) Quote
n073 Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 jestem - dałam info na niufowe portale - jutro do niego pojadę -zrobię fotki i zobaczę jak sprawa stoi . Proszę o pomoc wolontariuszki ze schroniska Quote
szczecinianka Posted November 3, 2010 Posted November 3, 2010 Pies ma czipa, więc pewnie nie zostanie wydany na tymczas przed końcem kwarantanny. Wyciągnięcie go na TOZ po kwarantannie też nie będzie możliwe, bo możemy zabierać tylko te psy, na które nikt się nie zapisze a na niego zapisów pewnie będzie mnóstwo. Jedyne rozwiązanie to zapisać się jako osoba prywatna i wykupić. Quote
Porta Nigra Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Tego psa właśćiciel, polak mieszkający po stronie niemieckiej długo ogłaszał, że chce oddać. Widać się nie udało nikogo znaleźć to oddał do schronu :-(. Szkoda tylko, że przy okazji nie podpisał zrzeczenia, nie byłoby problemów z kwarantanną itp. Quote
Enigma79 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Po przeczytaniu postu Porta Nigra też mi się przypomniało, że GDZIEŚ tą historię już widziałam / słyszałam. Faktycznie facet mieszka w pobliżu polsko-niemieckiej granicy - o ile to jest ten piesek. Ale gdzie to było ??? Na Dogo ? w W TV ? może jeszcze mógłby się zrzec psa, jeśli by się go o to poprosiło (i najpierw do niego dotarło) Quote
agnieszka32 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Porta Nigra napisał(a):Tego psa właśćiciel, polak mieszkający po stronie niemieckiej długo ogłaszał, że chce oddać. Widać się nie udało nikogo znaleźć to oddał do schronu :-(. Szkoda tylko, że przy okazji nie podpisał zrzeczenia, nie byłoby problemów z kwarantanną itp. Schronisko w Szczecinie nie przyjmuje psów od właścicieli, więc nie mógł go oddać i się go zrzec. Prawdopodobnie zwyczajnie go porzucił... :( Quote
n073 Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 To nie ten sam pies, Magda. Tamten miał 3 lata i wizualnie wyglądał inaczej - było gdzieś jego zdjęcie na portalu w linkach. Byłam dziś w schronisku - niufa odebrał właściciel. Sprawa nieaktualna Quote
szczecinianka Posted November 4, 2010 Posted November 4, 2010 Gdyby Igiełka czytała tematy zamiast klepać bezsensowne posty nic nie wnoszące do dyskusji, wszystkim wyszłoby to na dobre, bo już mi ręce opadają i widzę, że delikatne sugestie nic nie dają. Cieszę się, że pies odebrany. Drugi, o którym mowa był także na poczekalni TOZ, właściciel poinformował nas dość szybko, że pies znalazł nowy dom. Quote
szczecinianka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Pies ze Szczecina prawdopodobnie będzie do adopcji!!!!! Ciągle ucieka i właściciele... wolą go oddać niż wykastrować - bo to okaleczanie! Bez komentarza. Czy oferta DT dla psa jest jeszcze aktualna? Quote
kamilqax95x Posted December 5, 2010 Author Posted December 5, 2010 N073 napisała mi tak: [I]"Dam info na [URL="http://www.psiratownicy.pl/"]www.psiratownicy.pl[/URL] i nowofundland.pl - czy pies przebywa na dworze czy w domu? Jest rodowodowy czy nie? daj mi jakieś informacje o nim. ja ze swojej strony mogłabym go przewieźć, podjechać zrobić zdjęcia, DT powinien sie znalexc wsrod niufkarzy czy wykastruje go toz, czy robimy zrzutkę? pies jest na łuczniczej?[/I]" Quote
szczecinianka Posted December 5, 2010 Posted December 5, 2010 Nie jest rodowodowy, przebywa na dworze, TOZu nie stać na finansowanie kastracji. Dzięki! Quote
Porta Nigra Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 No to mamy wysyp niufów. Możemy chłopaka ogłosić, może akurat kogoś znajdziemy. Kolejny niuf jest w Nowym Tomyślu w schronie, a do tego ppierowa suka do oddania na już. Mam jeden dom dla nowofundlanda chętny, wyślę im do wyboru wszystkie psy, ale tam jest już pies, samiec, więc może być trudno chłopaków zaprzyjaźnić, zwłaszcza jajecznych. Quote
n073 Posted December 6, 2010 Posted December 6, 2010 Kastracja u mnie w Koninie kosztowała 100zł - myślę, że to jest najmniejszy problem w tej chwili. Czy mamy jakiś tymczas dla niego? Quote
n073 Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dziewczyny, Czy możecie mi podrzucić kontakt do właścicieli/opiekunów nowofundlanda. Podjadę, zrobię zdjęcia, porozmawiam... Jadę do domu na święta - mogłabym psa zabrać i podrzucić do centrum kraju. Skoordynujmy działania! Quote
szczecinianka Posted December 7, 2010 Posted December 7, 2010 Dziękuję za szybkość działania! Właściciele namyślają się, jak będę miała jakiś konkret, na pewno przekażę numer telefonu, teraz nie mogę. Quote
kamilqax95x Posted December 13, 2010 Author Posted December 13, 2010 Zapraszam na bazarek !! Plakaty dla Waszych pasiaków=pomoc ttb szczecin !! Ekstra cena !! do 30.12.2010 http://www.dogomania.pl/threads/198212-Super-PLAKATY-w-extra-cenie!-NA-TTB-SZCZECIN-!!-ZAPRASZAM-!!?p=15923036#post15923036 Quote
Recommended Posts