Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ale tu nie ma na co czekać, ona powinna być już dawno poogłaszana.

Poza tym są na wątku oferty pomocy, w tym finansowej, jak nikt na nie nie odpowiada to przecież osoby oferujące taką pomoc mogą się zniechęcić.

Myślę, że za ok. 4-5 dni można Bryśkę zaszczepić, na to właśnie przydadzą się fundusze.
Ja niestety nie mam czasu grzebać w wątku w poszukiwaniu deklaracji bo każda strona dogomanii otwiera mi się po 30 minut i co chwila pojawia się info "błąd skryptu".

• Replies 95
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zajmę się niedługo kontami.

Z wieści to mam taką, że Brysia mogłaby w sobotę przyjechać do mnie na stały DT. Transport byłby gratis. DT też ( karma i na szczepienia ). Potrzeba tylko szelek do transportu na wszelki wypadek.
Następna taka okazja może być po Nowym Roku.

Dziękuję dobremu duszkowi śledzącemu wątek.

Dzięki emila_e za ogłoszenia.

Jaką decyzję podejmujemy?

Posted

To jednak byłaby niedziela.
Co do transportu , to sunia jechałaby na tylnym siedzeniu w aucie , chyba , że będzie wolała leżeć na podłodze. Zdecydujcie więc , czy może być luzem , czy lepiej ją przypiąć na szelkach. Nie bardzo mam wprawę z małymi psiakami , bo takie maluchy dopiero mam od pół roku i jeżdżę z nimi na razie tylko po mieście , więc siedzą luzem w aucie, ale na dłuższą trasę to chyba trzebaby przypiąć , żeby nie poleciała podczas ewentualnego gwałtownego hamowania.

Posted

Dokładnie tak. Mam możliwość izolacji. W domu zawsze jest moja babcia. Moja Ela jest też mała. Fajnie dogaduje się z większością psów. Do weta 10 minut spacerkiem.

Dzięki toyota za informację i przede wszystkim za ofertę transportu.

Posted

Wydaje mi się, że dziewczyny wcale nie chcą Brysi oddać. :cool3: To i dobrze , bo każda zmiana dla psa jest jednak stresem. Poza tym możliwe , że za chwilę trzeba by było ją wieźć z powrotem do W- wy , skoro jest tam intensywnie ogłaszana :lol:.

Jednak proszę o ostateczną decyzję , bo gdyby jednak Brysia miała jechać , to TZ będzie wracał z W- wy w niedzielę , żeby podróż była w ciągu dnia. Jeśli Brysi nie dacie ;), to wróci do domu w sobotę. Chodzi o to , że musi sobie ewentualnie nocleg uzgodnić.

Posted

Gdyby Ania i Ela nie miały każda po kilka psów, na pewno Brysia zostałaby na DS.
Myślę, że bardzo się do niej obydwie przywiązały ale oczywiście szukamy dla małej domu. Jeszcze jutro pogadam z Anią, dzisiaj miałam pracowity dzień i napiszę co postanowiły.

Posted

No tak , mnie też serce boli jak mam oddać jakiegoś psiaka, którym się zaopiekuję. Jest to dla mnie koszmarne przeżycie.

A Brysia jest urocza i z tego co tu czytam to jeszcze w dodatku bezproblemowa. Widać , ze ma doskonałą opiekę i zakochane opiekunki. Poszczęściło się małej. Oby już zawsze byłą w dobrym i kochającym domu !

Posted

No niestety - albo STETY :evil_lol:- Ania zdecydowała żeby Brysi nie zmieniać miejsca pobytu i nie mieszać w głowie.

Oczywiście bardzo prosimy o pomoc w ogłoszeniach, kto ma dobry net powinien mieć możliwość zrobienia tego w miarę szybko, mi zrobienie Allegro zajęło ponad godzinę bo mój net jest bardzo słaby i rwie połączenie.

Posted

I to nawet tytuł jest identyczny i tekst też mój :)

A z niespodzianek to mamy taką, że w sobotę Bryśka będzie miała wizytę, a więcej NIC nie powiem żeby nie zapeszyć...

Posted

No ja ciągle siedzę i NIE ZAPESZAM:evil_lol:

Wizyta odbyła się w sobotę rano, państwo poznali Brysię, ich 11-letni syn był nią zachwycony. Brysia od razu nawiązała z nim kontakt, bardzo się do niego cieszyła.
Państwo jechali tego dnia na wesele więc wspólnie z Elą podjęli decyzję, że przyjadą po Brysię w piątek wieczorem albo w sobotę. Dopóki mała nie pojedzie nie wolno się cieszyć, wiadomo jak to jest z zapeszaniem.

Ania ją zaszczepiła przeciwko wściekliźnie, szczepienia na wirusówki nie chciał pan doktor robić jednocześnie.

Ze względu na tragedię rodzinną jestem teraz bardzo mało w necie i mało "mobilna". Całą moją pocztę dałam znajomej z sąsiedniej wsi, kiedy jechała do Pomiechówka, mam nadzieję że wysłała fakturę. Niestety będę u niej dopiero w piątek.