Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w sumie kopiowanie uszu i ogona u akit nie było nigdy stosowane :P
W Polsce również jest zakaz okaleczania w ten sposób zwierząt. weterynarze robią to bezprawnie ponieważ mają prawo do zabiegów operacyjnych tylko w momencie gdy w grę wchodzi ochrona życia zwierzęcia bądz zapobieganie bezdomności (czyli ograniczenie rozmnażania). ale prawo prawem a każdy sobie.....
to samo sie tyczy znęcania nad zwierzetami...grzywna 1000zł to chyba max :( ale to Polska cała

Posted

To fakt ze kopowanie uszu i ogona nie bylo by stosowane co do Akit. Ale reforma powinna sie odbyc i zostac zaostrzone prawo w tej kwestii, a przedewszytkim powininen byc stworzony specjalny organ wykonawczy cos na zasadzie Animal Police :) ale chyba polska do tego nie dorosla jeszcze. co do grzywny to wg mnie jest za mala duzo za mala, wg mnie powinna byc relatywna do dochodow, by kazdy mogl ja w sposob odpowiedni odczuc.

Posted

Kateczka napisał(a):
ale kopiowanie jest zabronione...tylko pokaż mi właściciela, który robi coś takiego swojemu psu a potem wskazuje go w sądzie...

Na początek policja animal - czy jak go zwał przydałaby się w zgoła innych kwestiach, problemach o nieco większym znaczeniu, wg mnie.

Kopiowanie uszu czy ogonów nie takie straszne jak je malują....

A czarne teriery, rotwailery z długimi ogonami itp, nie podobają mi się i tyle. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Ale nie widzę w tym traumy w porównaniu do całej masy 'BIEDAKÓW' bezdomnych, niechcianych, zaniedbanych etc. etc.

Posted

a mi sie nie podobają dzieci z odstającymi uszami...i co do obcięcia??
jasne to żądna trauma dla szczeniaka, któremu obcina się ogon ....wcale nie wyje wtedy z bólu tylko ze szczęścia...że będzie ci się podobał i tyle...tak samo niektórym ludziom bardziej podoba się skopany pies czy kot....absurd

Posted

kochana jak masz coś do mnie to załóż mi osobny wątek :) możesz sie pozachwycać moja urodą wtedy :) i będziesz mogła sobie pierdoły wypisywać do woli.
Kopiowanie jest w Polsce zabronione i tym samym nielegalne :) osobiście uważam, że zamiast okaleczać zwierzęta to ludziom należy głownie jęzory obcinać bo chlastają nimi czasem bez namysłu :P
Logicznie myśląca osoba nie porównałaby dziecka, któremu w drodze ewolucji pozostała wyłącznie kosć ogonowa do psów, gdzie jest on naturalnym przedłużeniem kręgosłupa. Proponuje skorzystać z najbardziej "prostego" źródła informacji jakim jest chociażby wikipedia i dowiedzieć się do czego tak naprawdę zostało "wymyślone" kopiowanie. Wiedza nie boli.

Posted

Mitsu napisał(a):
Na początek policja animal - czy jak go zwał przydałaby się w zgoła innych kwestiach, problemach o nieco większym znaczeniu, wg mnie.

Kopiowanie uszu czy ogonów nie takie straszne jak je malują....

A czarne teriery, rotwailery z długimi ogonami itp, nie podobają mi się i tyle. Pewnie to kwestia przyzwyczajenia. Ale nie widzę w tym traumy w porównaniu do całej masy 'BIEDAKÓW' bezdomnych, niechcianych, zaniedbanych etc. etc.

Czyżbyś myślała o skróceniu tu i ówdzie swego psa.....:roll:...może to byłby sposób....:diabloti:

Posted

Wikipedia ?! - ambitnie :cool1:

Kateczko usiłuję nadążyć za twoim tokiem rozumowania.

Ale jak widać nie sprostałam.

Matagi - aluzju nie poniał! :oops:

Posted

dobrze zrozumiałaś wikipedia...jak sobie poradzisz możesz sięgnać po ambitniejsze materiały....nie chciałam Ci jedank nic trudnego polecać na początek...bo widać, zę sama do poszerzenia wiedzy sie nie kwapisz.
przy okazji dobrze, ze potrafisz się przyznać do swoich słabości.
Mój tok myślenia jest prosty...okaleczenie zwierząt dla swojej przyjemnosci jest barbarzyństwem, pojąć nie mogę skąd się ludzie takie sadystyczne zachcianki w głowach rodzą. Chyba sie jasno wyrażam informując, że proceder ten jest w naszym kraju zakazany, mało tego zakazane jest wystawianie okaleczonych przez kopiowanie psów. wiec jesli piszesz dla samek potrzeby zaczepki to chyba po raz kolejny wybrałas zły temat.