elik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 majqa napisał(a):Na ten temat toczyła się tu Elu przecież debata, że to, co Ty otrzymałaś nie miało oryginalnego opakowania. ... Wrzuć nazwę w allegro, popatrz na inne aukcje z tą karmą, a zobaczysz, jak miała wyglądać "okładka". Kochana, ta dyskusja fakt, była, ale tak dawno, że już głęboko zakryta nowymi, ważnymi informacjami :) Bardzo dziękuję. Może tą karmę moje wybredniaki będą chętniej jadły :) Quote
majqa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 ... czego wybredniakom życzę. :-) Moje mają w tej chwili parcie na joserę festival. Znakomicie się sprawdza. Quote
elik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='majqa']... czego wybredniakom życzę. :-) Moje mają w tej chwili parcie na joserę festival. Znakomicie się sprawdza. A co to je ??? Quote
majqa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 A wrzuć w neta i zobaczysz skład, opinie itd... Krótko - dobra, sucha, wydajna karma. :-) Quote
elik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 majqa napisał(a):A wrzuć w neta i zobaczysz skład, opinie itd... Krótko - dobra, sucha, wydajna karma. :-) A jakiej wielkości sa granulki, bo moja sfora to jedna staruszka, jeden starszawy i jedna mała młódka. Tak więc cała gromadka prosi się o niezbyt duże granulki :) Quote
skrzeli Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 elik napisał(a):Ogromniaste dziękuję :) Ale czy to na pewno jest ta karma ? Ta, którą zawieźliśmy Misiowi miała zupełnie inne opakowanie - biały wór. Ponieważ ja polecałam powyższą karmę to słówko wyjaśnienia w temacie fitmina ;) Fitmin zmieniło ostatnio linię żywieniową i teraz worki są kolorowe. Poprzednie były białe z nadrukiem, podobne do tych co dostał Misio tylko na całym worku. Choć jeśli smakuje znaczy, że to fitmin bo on ma powłoczkę wątrobianą i psy ją bardzo lubią. Właśnie z racji zmiany linii była wyprzedaż starej wersji w dobrej cenie. Obecnie razem ze zmianą wizerunku uległ nieznacznej zmianie również skład oraz cena - i mi się wydaje, że już nie jest jej warta. Quote
majqa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='elik']A jakiej wielkości sa granulki, bo moja sfora to jedna staruszka, jeden starszawy i jedna mała młódka. Tak więc cała gromadka prosi się o niezbyt duże granulki :) Odpowiem tak, raczej większe niż mniejsze ale tu temat rozwinę. Te groszki są w jednym wymiarze bardziej płaskie (spłaszczony owal, nie kulka). Ponadto, nie są b.twarde. Dowód, o ile uwierzysz. Ostatnią rzeczą, jakiej bym sobie życzyła to "katować" czymś ciężko zgryzalnym swoje psiaki, dziadków wśród nich, niedużych dziadków, ba... po remontach ząbków, mam 4kę. Karmę tę one nie jedzą, a młócą jak ta lala. Kupencje boskie, pychole uśmiechnięte. Bawię się z tą joserą (robiąc jej przeplotki wspomnianym gdzieś wcześniej na tym wątku arionem multi-vitalem z jagnięciną) już jakiś czas. Naprawdę jestem zadowolona (i to bardziej niż z wcześniej kupowanej josery senior). Aha, kupuję ją na allegro, w dużej promocji (swoje spędziłam na porównywaniu cen) u jednego z allegrowiczów w czteropaku, wtedy worek wychodzi 125zł (worki pojedynczo wychodzą znacznie drożej). Chodzi mi o tę aukcję: http://allegro.pl/najtaniej-josera-festival-3-x-15kg-15kg-kurier-i1785634506.html Quote
zerduszko Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 majqa napisał(a):... czego wybredniakom życzę. :-) Moje mają w tej chwili parcie na joserę festival. Znakomicie się sprawdza. Moja anoreksja też je to chętnie, nawet niezalewane. Misiu jest chudzinka, to pewnie każdą karmę pożerałby łapczywie. Quote
emilia2280 Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 hehe, to ja juz taka suuuodka nie jestem, bo moje zezowate szczéscie z wásami ;p dostaje najtwarsze kulki i ogromne na tyle, ze tylko 4 dostaje na sniadanie. To sá specjalnie twarde i duze, zeby psu czyscic zéby, bo na szczoteczké ona sié nie godzi. Dostaje tez ususzony chleb pelnoziarnisty (ten z orzechami i rodzynkami co Ci Elu tak smakowal u mnie :>). A ze sunia lubi gryzc jak czlowiek- odgryza kawalki przednimi zábkami, to sobie za to starla okráglosci na wszystkich 4 górnych zábkach z przodu :>>> Psy majá je zaokráglone na koncach a ona wygláda teraz jakby jej kto pilnikiem przejechal - równa linia ;ppp Quote
elik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='majqa']...arionem multi-vitalem z jagnięciną) już jakiś czas. Naprawdę jestem zadowolona (i to bardziej niż z wcześniej kupowanej josery senior)... Bardzo dziękuję za cenne rady. Człek stareńki, a ciągle czegoś nowego się dowiadowywuje :) A to co za jedno i gdzie to nabyć można ? [quote name='emilia2280']...moje zezowate szczéscie z wásami ;p dostaje najtwarsze kulki i ogromne na tyle, ze tylko 4 dostaje na sniadanie. To sá specjalnie twarde i duze, zeby psu czyscic zéby, bo na szczoteczké ona sié nie godzi. Dostaje tez ususzony chleb pelnoziarnisty (ten z orzechami i rodzynkami co Ci Elu tak smakowal u mnie :>). . Ha, ha, ha, ha to wyobrażam sobie Twoje dzieciątko nad tymi czterema ogromniastymi kulkami, czy może raczej kuliskami. Jeśli ona ten "mój" chlebek wcina, to niewąsko wychodzisz na jej karmieniu :) Quote
majqa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 [quote name='emilia2280']hehe, to ja juz taka suuuodka nie jestem (...) To i czas najwyższy nasłać Ci kontrolę organizacji pro zwierzęcej za dręczenie stworzenia. :evil_lol: [quote name='elik'](...)A to co za jedno i gdzie to nabyć można ? (...) To jedno jest z jagnięciną, chrupki różnej wielkości, wsie zjadalne przez geriatrię. :evil_lol: Looknij na aukcję: http://allegro.pl/arion-multi-vital-15kg-3xanimonda-gratis-i1782362985.html ale naj... opłaca się z kolei dwupakiem: http://allegro.pl/arion-f4e-multi-vital-lamb-jagniecina-2x15kg-kurie-i1784173223.html Zarówno joserę jak i tegoż ariona próbowałam osobiście i kto wie, może się przerzucę. :eviltong: Edit: A tu jeszcze lepsza cena za dwupak: http://allegro.pl/arion-friends-for-ever-lamb-rice-multi-vital-2x15-i1787683279.html Quote
elik Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Majga bardzo,bardzo dziękuję./ Przepraszam, że tak bez słowa zniknęłam, ale musiałam natychmiast zająć sie czymś bardzo ważnym i nie cierpiącym zwłoki :) Na pewno skorzystam z Twoich rad i linków, jak tylko moje psiurki zszamają 3/4 wora boscha, którego niezbyt chętnie jedzą. W sprawie Misia będziemy działać, tylko musimy bardzo delikatnie, żeby nie pozbawić się możliwości zaglądnięcia do niego od czasu do czasu. Quote
majqa Posted August 31, 2011 Posted August 31, 2011 Eluś, nic się nie stało. :-) Nie żartuj. Aaa widzisz, moje w boschu też jakoś nie gustowały. Co do reszty, jasne, delikatność ponad wszystko. Quote
majqa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Słuchajcie, a może by, chcąc na legalu pomagać Misiowi, bo pomocy wymaga, a sam dom z kolei wymaga pieczy/ "oka", przenieść wątek (za zgodą i przy udziale moda) do zakładki - [B]mają dom ale potrzebują pomocy?[/B] Przydałaby się też obecność prowadzącej lub ktoś, kto zechciałby wejść w tę rolę, czyli zmiana dowódcy wątku. Quote
Marycha35 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Izuś jeśli Ania przejmie Fawka wątek to ja tu mogę dowodzić;) Quote
elik Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 majqa napisał(a):Słuchajcie, a może by, chcąc na legalu pomagać Misiowi, bo pomocy wymaga, a sam dom z kolei wymaga pieczy/ "oka", przenieść wątek (za zgodą i przy udziale moda) do zakładki - mają dom ale potrzebują pomocy? Przydałaby się też obecność prowadzącej lub ktoś, kto zechciałby wejść w tę rolę, czyli zmiana dowódcy wątku. Bardzo dobry pomysł :) Quote
majqa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Marycha35 napisał(a):Izuś jeśli Ania przejmie Fawka wątek to ja tu mogę dowodzić;) No to podkręć Anulę. :-) Quote
Marycha35 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Izula sama Anie podkręciła, więc ja tu przejmuję:) Quote
majqa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Napisz Marysiu do moda grzeczną, wyjaśniając czemu, prośbę o podmianę i przeniesienie wątku. Mam nadzieję, że przychyli się ku prośbie. Quote
Marycha35 Posted September 2, 2011 Author Posted September 2, 2011 Izuś, ale do konkretnego moda? Quote
majqa Posted September 2, 2011 Posted September 2, 2011 Marycha35 napisał(a):Izuś, ale do konkretnego moda? Dowolnego z działu PwP ale z mnie znanych, szybko reagujących, może warto napisać do Szamanka lub Maupa4 lub Czarodziejka? Quote
Marycha35 Posted September 3, 2011 Author Posted September 3, 2011 Przepraszam, ale wpadł mi wyjazd od jutra do czwartku, chyba bez dostępu do netu! Jak wrócę załatwię co obiecałam:) Quote
majqa Posted September 3, 2011 Posted September 3, 2011 OK, OK, do zobaczenia/ przeczytania. :-) Quote
Recommended Posts