elik Posted July 17, 2011 Posted July 17, 2011 majqa napisał(a):A zamawiający się wczasuje. :-) Oooo majga, nowy awatar :crazyeye: Myślę, że jeśli to takie same granulki, to nie ma o co kopii kruszyć :) Widocznie to opakowanie zastępcze. Albo wtedy było zastępcze :razz: Quote
Marycha35 Posted July 17, 2011 Author Posted July 17, 2011 Hmm.......ten kurier to na Czarne Kwiatki się nadaje.........Elu dzięki za info i smaczne fotki:) Quote
elik Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Chyba mnie trafi coś :angryy: W ubiegłym tygodniu w poniedziałek zamówiłam i oczywiście zapłaciłam 4 adresówki z terminem dostawy na czwartek-piątek. Adresówek nie dostałam, za to dzisiaj dostałam maila o następującej treści Wiadomość od: pplip3, wysłana z komputera o numerze IP: 83.9.189.230Treść wiadomości: Witam. W chwili obecnej jesteśmy w trakcie wymiany całego sprzętu w firmie ponieważ zostaliśmy zalani i wszystko tj komputery i cały sprzęt wymieniamy na nowe. Do końca miesiąca uporamy się z tym wszystkim i od 1 sierpnia będziemy realizować zaległe zamówienia. Bardzo przepraszam za te utrudnienia. Prosimy też o wyrozumiałość i odrobinę cierpliwości. Pozdrawiam. W ciągu ostatnich 2 miesięcy: + kupiłeś przedmiot od autora wiadomości - nie sprzedałeś żadnego przedmiotu autorowi wiadomości Obecnie: - autor wiadomości nie licytuje w żadnej z Twoich aukcji + licytujesz w aukcji wystawionej przez autora wiadomości Ten e-mail został wysłany przez Użytkownika za pomocą serwisu Allegro.pl. Odpowiedź na ten e-mail zostanie wysłana do autora listu, a nie do serwisu Allegro.pl. Przypominamy, że wysyłanie spamu (niechcianych e-maili o komercyjnym charakterze) oraz udział w transakcji kupna/sprzedaży przedmiotu poza Allegro ("poza aukcją") jest niezgodne z naszymi zasadami ( Regulamin ). Transakcje "poza aukcją" nie są bezpieczne i nie dają możliwości wystawienia komentarza kontrahentowi oraz skorzystania z Programu Ochrony Kupujących. Co z tym fantem zrobić ?? Myślę, że to wszystko kit, ale jak faceta dorwać. Nie chodzi o tą kasę, ale to okropne tak kogoś okłamać. Wystawiłam poniższy komentarz do transakcji: Komentarz negatywny i to bardzo. Pan niesłowny, nieodpowiedzialny i kłamca. Pomimo braku możliwości wykonania zamówienia, nie wycofuje się z aukcji. Nadal zbiera kasę pomimo, że przez co najmniej 2 tyg. nie będzie mógł niczego wykonać. A na maila wysłałam odpowiedź: Jestem zaskoczona i zniesmaczona. Wiedział Pan, że adresówki są mi bardzo potrzebne i muszę je mieć najpóźniej w piątek (zamówiłam w poniedziałek). Zapewniał mnie pan, że będę już w czwartek, a najpóźniej w piątek. Dzwoniłam do Pana kilka razy, podałam mój nr telefonu - nie raczył pan mnie poinformować, że adresówek nie będzie. Spowodowało to bardzo niedogodną dla mnie sytuację. Być może Panu nie zależy na opinii, ale mnie bardzo i jeśli czegoś się podejmę, to zrobię wszystko, żeby wykonać w uzgodnionym terminie, a jeśli nie jest to możliwe ze względów ode mnie niezależnych, to przynajmniej informuje o tym z wyprzedzeniem, a nie po czasie. Jakoś nie wierzę w podane poniżej przyczyny nie wywiązania się z podjętego zobowiązania. Dzwoniłam do Pana i w czwartek i w piątek, niestety bezskutecznie. Nie odbierał Pan telefonów. We czwartek 14.07.br miałam otrzymać zapłacony towar, a w poniedziałek informuje Pan, że nie dostanę wcześniej niż po 1 sierpnia. To nieuczciwe. Elżbieta M-W Zorientuję się jakie są możliwości zamówienia adresówki dla Misia gdzie indziej, tak, żebym w sobotę mogła do niego pojechać Quote
majqa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Kliknęłam w tego użytkownika ale jeszcze nie widzę Twojego negatywa Elu. No mniejsza... Hm... co zrobić? Elu, sądzę, że należy poczekać. Nie ma sensu wywalać kolejnych pieniążków na dubla. Ten człowiek musi się wywiązać z zobowiązania. Łaski nie robi, tyle, że to zobowiązanie zrealizuje się z opóźnieniem. Quote
elik Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 [quote name='majqa']Kliknęłam w tego użytkownika ale jeszcze nie widzę Twojego negatywa Elu. No mniejsza... Hm... co zrobić?... Ja to chyba mam dzisiaj pecha x 4, bo 1) dowiedziałam się, że adresówki będą dopiero po 1.08. 2) napisałam złą opinię i to co napisałam na allegro w komentarzach, wkleiłam tu na wątku. Wróciłam na allegro, żeby sobie popatrzyć jak ładnie mu napisałam i :crazyeye: mój komentarz siedzi sobie w okienku, nie wysłany. Klikałam kilka razy w odpowiedni prostokącik, żeby go wysłać, ale on ciągle tkwił w tym okienku. Nie miałam więcej czasu więc rezygnowałam, ale teraz będę próbować dalej. Nie odpuszczę. Włączała mi się jakaś informacja o ugodowym załatwieniu sprawy, ale jaka tu może być ugoda. Nie zamierzam zrezygnować z negatywnego komentarza. 3) facet zagmatwał prostą sprawę, byłam dzisiaj to wyjaśnić, ale on poszedł sobie na urlop - wraca dopiero 15.08. a sprawa ważna i pilna 4) ten post piszę po raz drugi, poprzednio wcięło mi tekst. :angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy::angryy: Kurtka, nadal nie mogę wysłać komentarza. Klikam w "zatwierdź" i nic, komentarz pozostaje w okienku. Przecież już nieraz wystawiałam komentarze sprzedającemu i nie miałam problemów. Nie wiem co to znaczy. Już wiem, wcześniej nie zaznaczyłam poszczególnych ocen. Teraz to zrobiłam, i komentarz poszedł :) [quote name='majqa']...Elu, sądzę, że należy poczekać. Nie ma sensu wywalać kolejnych pieniążków na dubla. Ten człowiek musi się wywiązać z zobowiązania. Łaski nie robi, tyle, że to zobowiązanie zrealizuje się z opóźnieniem. To mam czekać z odwiedzinami Misia do czasu jak dostanę adresówki ? Czy to nie za długo ? Mogłabym w tej sytuacji zrezygnować z realizacji zamówienia i żądać zwrotu kasy. Może uda się kupić wcześniej niż 1.08. Quote
elik Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 majqa napisał(a):Oj, widzę, że masz nerwy jak postronki. Bo tyle spraw zawalonych :( A co z odwiedzinami Misia ? Jechać bez adresówki ? Myślę, że z tego wszystkiego właśnie adresówka jest najważniejsza. Quote
majqa Posted July 18, 2011 Posted July 18, 2011 Elu, hm... ośmielę się wyrazić własne, pewno subiektywne zdanie. By mieć pewność, że adresówka spocznie, gdzie ma spocząć jechać po jej otrzymaniu i tyle. Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Eluś nie denerwuj się, ot polskość wyłazi....Popieram zdanie Izy:):):) Ściskam Cię mocno:) Quote
elik Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Podziwiam Was drogie Koleżanki :) Ja nie potrafię spokojnie reagować na takie przypadki cwaniactwa. Odłożyłam pewne sprawy na następny tydzień, bo szykowałam się do odwiedzin Misia, a tu kicha. Nie dość, że nie przysłał zamówienia, to jeszcze nie odbierał telefonów. Chciałam wiedzieć jak układać sobie weekend. Nie byłabym tak wkurzona, gdybym wiedziała o tym przed sobotą. Nie dość tego, pomimo ewidentnej zawalanki, ten typek wystawił mi negatywny komentarz. Ale macie rację czas przejść nad tym do porządku dziennego, co niniejszym czynię. Quote
majqa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Tak czy owak on Ci musi te adresówki dosłać. Łaski nie robi, kasę za nie wziął. Quote
elik Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 [quote name='majqa']Tak czy owak on Ci musi te adresówki dosłać. Łaski nie robi, kasę za nie wziął. Masz rację :) Odpowiedziałam na jego negatywny komentarz. pplip3 (1789) (Sprzedający) Pani bardzo niewyrozumiała i nie rozumiejąca sytuacji. Niezamierzone problemy techniczne jakie wystąpiły w naszej firmie oceniła jako zysk??? Do 1 sierpnia nie wysyłamy tylko identyfikatorów, reszta wysyłana jest na bieżąco lub z małym opóźnieniem. [Odpowiedź z:wto 19 lip 2011 09:35:14 CEST] Cwaniactwo. Zbyt mały limit znaków, aby ujawnić pokrętność wyjaśnień. Moja opinia dotyczyła aukcji adresówek, a nie innych przedmiotów. Zaistniałe fakty przeczą Pana argumentom o problemach technicznych. Negatywny komentarz to perfidia. A chodzi o to, że dopiero w poniedziałek wysłał mi wiadomość, że z powodu zalania zakładu nie może wykonać adresówek... Trele morela i branie na litość. Jak wysłałam kasę na jego konto, to zaraz zadzwoniłam i powiedziałam, że adresówki muszę koniecznie mieć najpóźniej w piątek. Zapytałam czy to możliwe. Powiedział, że tak, bo zrobi je wtorek-środa i wyśle we czwartek, najpóźniej w piątek. Żeby na pewno dotarły przed sobotą, wybrałam i zapłaciłam za najdroższą formę dostawy - kuriera. Od czwartku do soboty rano ustawicznie dzwoniłam - nie odbierał telefonu. W poniedziałek dostałam informację, że go zalało i... Jeśli byłaby to prawda, to: - gdyby go zalało we wtorek lub środę, czyli w te dni kiedy miał wykonywać adresówki, to miał na tyle czasu, żeby mnie o tym zawiadomić przed sobotą - wiedział, że dla mnie termin ma duże znaczenie, wystarczyło żeby odebrał któryś z moich telefonów, które przedtem każdorazowo odbierał, - gdyby go natomiast zalało we czwartek lub piątek, to adresówki powinny już być wykonane, a zalanie w wysyłce chyba mu nie przeszkodziłoby. A poza tym, tylko to miejsce gdzie wykonuje adresówki mu zalało i nic poza tym, skoro w realizacji pozostałych zobowiązań nie ma problemów ? I na forum już się boi pisać o zalaniu, bo to do sprawdzenia. Pisze o problemach technicznych cha, cha. Proste rozumowanie, ale on pewnie uważa, że głupia baba da się na litość wziąć. Wybaczcie, obiecuję już nie wracać do tematu. Musiałam się wygadać, ulżyło mi :p Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 Elu ja rozumiem Twoje wzburzenie. Koleś kręci, pieniądze zabrał, a towaru nie dostarczył. Niestety w naszym kraju to norma, dlatego mówiłam nie denerwuj się:) Obawiam się, że głową muru nie przebijesz, a to że wystawiłaś mu taką opinię na jaką zasłużył, bardzo dobrze! Oby inni nie dali się nabrać, a kolesiowi byznesy padną:) Quote
elik Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 Marycha35 napisał(a):Elu ja rozumiem Twoje wzburzenie. Koleś kręci, pieniądze zabrał, a towaru nie dostarczył. Niestety w naszym kraju to norma, dlatego mówiłam nie denerwuj się:) Obawiam się, że głową muru nie przebijesz, a to że wystawiłaś mu taką opinię na jaką zasłużył, bardzo dobrze! Oby inni nie dali się nabrać, a kolesiowi byznesy padną:) Ciort z nim, szkoda tylko, że Misiu dostanie obróżkę p/pchłową i p/kleszczową kilka tygodni później. Jak adresówki dotrą, dam, znać :) Quote
Marycha35 Posted July 19, 2011 Author Posted July 19, 2011 No właśnie, szkoda Szorściaczka.....Elu serdecznie ściskam:) Quote
majqa Posted July 19, 2011 Posted July 19, 2011 elik napisał(a):(...) Jak adresówki dotrą, dam, znać :) Super. To teraz czas zacząć odliczać do początku sierpnia. :-) Quote
rita60 Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Dziewczyny zajrzyjcie... Pomocy !!!!!!!!!! Pięć bezdomnych psów,w tym ciężarna sunia,a druga w okresie cieczki. http://www.dogomania.pl/threads/2082...1#post17286011 Quote
majqa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Eluś, kupowałaś już te tabl. anty - robal? Jeśli tak zapodaj mi swoje dane do przelewu na PW i kwotę do uregulowania. Quote
Marycha35 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 To ja przeleję chyba, aaaa nie, to jest prezent od Ciebie Izuś, tak?:) Quote
Marycha35 Posted July 20, 2011 Author Posted July 20, 2011 [quote name='rita60']Dziewczyny zajrzyjcie... Pomocy !!!!!!!!!! Pięć bezdomnych psów,w tym ciężarna sunia,a druga w okresie cieczki. http://www.dogomania.pl/threads/2082...1#post17286011 Oooo, błagam:( Quote
majqa Posted July 20, 2011 Posted July 20, 2011 Marycha35 napisał(a):To ja przeleję chyba, aaaa nie, to jest prezent od Ciebie Izuś, tak?:) Tak właśnie. :-) Quote
elik Posted July 21, 2011 Posted July 21, 2011 [quote name='rita60']Dziewczyny zajrzyjcie... Pomocy !!!!!!!!!! Pięć bezdomnych psów,w tym ciężarna sunia,a druga w okresie cieczki. http://www.dogomania.pl/threads/2082...1#post17286011 [quote name='Marycha35']Oooo, błagam:( Marysiu, ja od razu zareagowałam. Napisałam, że sterylki pilne na wczoraj, bo zaraz będzie tam dwa razy więcej psiaków, zadeklarowałam pomoc finansową i co ? I nic. Zero reakcji. Poker też zaproponowała pomoc finansową i także zero reakcji. Nikt tam nie ogarnia finansów, a to ważne. Przecież kasa jest tam teraz potrzebna na strylki, a potem będzie potrzebna na hotelowanie. Dla takiej sfory to multum forsy. Quote
Marycha35 Posted July 21, 2011 Author Posted July 21, 2011 Oooo, to trudno zrozumieć......Szkoda psiaków:( Quote
Recommended Posts