Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Co do kastracji, dowiem się dzisiaj o koszty i jak to rozwiązać organizacyjnie, bo ja teraz spieszona jestem... A autobusem raczej Miśka nie wezmę, zwłaszcza po zabiegu :( Pomijam już fakt, że on nie ma kagańca, a to jeden z wymogów przewożenia psa tych gabarytów. Moje dziewczynki biorę na ręce i z głowy, ale Misiek chyba udawać małego pieska nie da rady ;)

Posted

ataK napisał(a):
Co do kastracji, dowiem się dzisiaj o koszty i jak to rozwiązać organizacyjnie, bo ja teraz spieszona jestem... A autobusem raczej Miśka nie wezmę, zwłaszcza po zabiegu :( Pomijam już fakt, że on nie ma kagańca, a to jeden z wymogów przewożenia psa tych gabarytów. Moje dziewczynki biorę na ręce i z głowy, ale Misiek chyba udawać małego pieska nie da rady ;)

Nie ma spraw nie do rozwiązania.
Za najważniejszy problem uważam kasę.
Na kastrację wyjazd autobusem może być w jedną stronę, w drugą, co oczywiste, to odpada. Ato, rozejrzyj się po znajomych, sąsiadach, czy ktoś może Ci służyć pomocą samochodową.
Druga sprawa - Borówko, jak najszybciej sprawdź kasę. Jeśli są jej jakieś zasoby, kaganiec musi być z mety kupiony przez Atę.
Przecież może się zdarzyć dowolna potrzeba wyjazdu do weta i co wtedy? Taką potrzebę zresztą sugerowałam, chodziło mi o sprawdzenie Misia na okoliczność byłych dolegliwości, czy wszystko już jest z nim w porządku.

Posted

W moim odczuciu, powinno się zrobić pełne, zgodne ze stanem rzeczywistym rozliczenie. Pieniążki powinny jako całość trafić do Aty, jeśli się zgodzi. W 1 poście powinna pojawić się informacja, że od dnia X pieniądze należy wpłacać na konto Aty, która dostała dnia Y kwotę Z od Borówki. To znacznie by uprościło sprawę.

Posted

Mnie obojętne, czy będzie coś przychodziło hurtem od Borówki czy po trochu od "sponsorów". Ja na razie dwukrotnie kupiłam karmę po 10,79 (rivanol znalazłam w swoich zasobach, a i szamponu własnego mi starczyło), tak więc z pieniędzy zostawionych mi przez Ajlii zostało 30 zł 42 grosze. Z karmy korzysta również Laska, więc nie wiem, jak dzielić koszty, dlatego też bazarki robię na oba psiaki hurtem i koszty po prostu będę dzielić wg potrzeb. Jeśli komuś potrzebny nr konta, krzyczeć :)

Posted

ataK napisał(a):
(...) Ja na razie dwukrotnie kupiłam karmę po 10,79 (...) z pieniędzy zostawionych mi przez Ajlii zostało 30 zł 42 grosze. (...)

To powinno być wstawione w post rozliczeniowy.

Posted

Dzwoniła do mnie Borówka. Na mail prześle mi rozliczenie, wstawię. Dogo ją wywala. Otwiera okno postu, wstawia rozliczenie i zaczyna się zabawa z kręcącą się klepsydrą.