Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jesteśmy już w domu :)

Droga w obie strony była niezła, choć miejscami jednak trochę padał śnieg. Ale na szczęście obeszło się bez ślizgawek na drodze, i innych "atrakcji" :)

Psiaki jechały bardzo spokojnie. Są cudne! Tak miłe, przyjazne, radosne i ufne, jak by nigdy nie zaznały w życiu krzywdy od człowieka...

AtaK - zapomniałam Ci powiedzieć: masz bardzo grzeczne i dobrze wychowane dzieci :) Naprawdę, dawno takich nie widziałam...
Psiaki też fajne - największe wrażenie zrobiła na mnie Myszka, która żeby zwrócić na siebie uwagę (no psem sie zajmować, a nie jakimiś receptami czy umowami!) wskoczyła na stół :)))))))

Co do km i kosztów... Łącznie przejechaliśmy dokładnie 1201 km i 600 m.
Początkowo trasa była przewidywana na 950-970 km. Misiek miał być odebrany w Łodzi (Ewatonieja mogła go dowieźć w dowolne miejsce) - doszły więc dodatkowe km związane z dojazdem do Zgierza po Laskę i dalej do Łodzi po Miśka.
Ze względu na pogodę i związane z tym trudne warunki na drodze oraz niepokojące objawy u Laski, psiaki musiały dojechać do Józefowa pod Warszawą. Skąd je dzisiaj odebraliśmy i pojechały prosto do Nowego Sącza. Niestety, dziś mogliśmy się poruszać tylko po drogach krajowych i wojewódzkich - które są w pierwszej kolejności odśnieżane - nie udało sie więc urwać kilometrów jadąc na skośkę przez małe miejsowości.
I za te przejechane km chciałabym otrzymać zwrot kosztów: 1200 km x 0,5 gr/km = 600 zł
Benzyna zdążyła zdrożeć od niedzieli, momentami litr kosztuje nawet 5, 44 zł/litr. Wychodzi więc więcej niż 50 gr/km. Ale te dodatkowe koszty zwiazane z podwyżką paliwa biorę na siebie, jako swój wkład w podróż psiaków do nowego domu.

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

Wielka ulga, że dotarliście bezpiecznie! :-)
Raz wtóry serdeczne podziękowania za pomoc!!! :loveu:

I... dla nas wszystkich, co by się utrwaliło/ nie zginęło do oddania jest 600zł.

Posted

1200 km szmat drogi, trochę psiaki pozwiedzały :) trzeba będzie pomyśleć nad bazarkami, ponownym wysyłaniem próśb o wsparcie finansowe, bo konto chyba jest puste, a trzeba kupić smyczę, ja dałam taka jaką miałam - smycz zastępczą :)

Posted

majqa napisał(a):
Trzeba i poczekać na podliczenie stanu finansów, jak się Borówka dobierze do konta. :-)

Mam nadzieję,że jeszcze dziś się dobiorę ,wszystko napiszę i będzie jasność ;)

Posted

Ja tak na krótko, bo muszę stać z batem nad dziećmi, coby lekcje robiły zamiast bawić się z psami ;)
Smycz z obróżką dla Miśka dzisiaj doszły, pewnie od Ciapuś :) Dziękuję bardzo i myślę, że trzeba uwzględnić to w pierwszym poście jako wkład w utrzymanie Miśka. Ten dodatkowy koszt paliwa, który bierze na siebie Ajlii (również serdecznie dziękuję :) ) również trzeba zapisać. Obie są tym samym kolejnymi sponsorkami Miśka :)
Smycze, z którymi przyjechały psiaki na razie po prostu splotłam razem i jest jedna solidniejsza dla Laski :) Nie kupowałam więc nowych. Trzeba będzie natomiast kupić szampon, bo mojego "Myszkowego" mam dość mało (Myszka jest mniejsza od Laski), a Neli używa innych, leczniczych. Miśka natomiast bezwzględnie trzeba wykąpać...
Ajlii, co do grzeczności moich dzieci, to nie zdążyłaś ich dobrze poznać ;) Niemniej dziękuję :)

Posted

Drapie się i ma nieco posklejaną sierść. Nie śmierdzi i oczywiście cały zwierzyniec urzęduje na kanapie :) Jak się nauczę wstawiać zdjęcia to coś wrzucę...

Posted

jeśli mogę Cie prosić o przesłanie mms zdjecie Misia bo Pani Maria bardzo przeżywa dzisiaj dzwoniła do mnie 4 razy, strasznie się martwią tam w Rzeczycy, że on tyle razy zmieniał dom numer jest w książeczce
jeśli nie potrafisz wstawić zdjęć to prześlij mi na mejla ja wstawię ( a w wolnej chwili zrobie ci przewodnik, krok po kroku jak wstawiać baner w podpis i zdjecie na forum) ewa-tonieja@o2.pl

Posted

Ok, jak córka wróci to prześlę do jej telefonu i coś jeszcze porobię. Tylko jej telefon ma kabelek do komputera :) Z przewodnika chętnie skorzystam, dziękuję bardzo :) Mmsa wysyłałam jak dotąd tylko raz, ale myślę, że dam sobie radę ;) Podkład muzyczny mogę przerobić dowolnie - skrócić, przedłużyć, zmienić tonację, zwolnić, przyśpieszyć, co tam chcecie, ale zdjęcia na forum wstawić nie potrafię... Może zrobię jakiś bazarek muzyczny ;)

Posted

cholera ja bym chciała nauczyć się jak robić "film" ze zdjęć taki z podkładem, taki jakich pełno na youtube

jest mnóstwo osób ze stolicy, ale powinnaś zapytać o jaką dzielnicę chodzi, bo to duże miasto :))

Posted

Do p.Marii nie dzwoniłam , wysłałam tylko e-mail jej córce - p.Anecie.
1-szy post uzupełniony, jutro postaram się przelać kasę na konto Ajlii.
Do wyjaśnienia jeszcze koszty pobytu w lecznicy.
Na marginesie - szukam kogoś do wizyty przed adopcyjnej dla suni, labki w Warszawie !

Posted

Słuchajcie, ponieważ Ajlii prosi, żeby jeszcze przed świętami dostać pierwszą ratę (400zł) to mogę pożyczyć póki co 270zł od Miśka?
Teraz mam 80zł deklaracji na Laską (nie znam kwoty wpłaty od dwóch osób).
Póki co dotarło 30zł.
Co Wy na to?

Posted

Borówko, jaką ratę? Chodzi o transport? Te 600 zł? Wydaje mi się, że nie było w umowie płatności na raty - mylę się? Transport miał byc rozliczony wg przejechanych kilometrów, z mapy to było 900, czyli 450 zł. Rozumiem, że brakuje 150 do pełnej kwoty, tak?