jezzbel Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Słuchajcie muszę się poradzić tutaj mądrych osób. Jest pies na parkingu, który niby ma budę i niby jest karmiony. Dowiedziałam się dziś, jak poszłam wybadać grunt. Warunki nie są fantastyczne i chciałabym mu poprawić je. Pies od kilku dobrych lat mieszka na tym parkingu (nie wiedziałam, widywałam go tylko w okolicy) i widzę, że niby jest dokarmiany ale nie bardzo. Postaram się o niego zadbać, co drugi dzień,żeby nie wkurzyć ludzi na parkingu. Bo kosteczki mu jednak sterczą na bioderkach. Chciałabym też wyłożyć mu w budzie więcej słomy. Tylko pytanie skąd mam ją wziąć??? Pies jest milusi, już lekko starszy, taki skundlony wilczek, biały w łaty i strasznie mi go żal :( I właśnie pytanie do Was forumowicze, skąd wziąć słomę??? Quote
jezzbel Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Najidealniej i najlepiej to by było wyrwać tego psiaka z parkingu. Niby ma wolność ale co to za wolność jak szuka jedzenia po śmietniku bo brakuje mu w misce :(:(:(:( Niestety ja nie mam warunków żeby go zabrać do siebie do domu. Ehhhhhh Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jestem już , zaraz uaktualnię 1-szy post co do wpłat ,prześledzę wątek i odp. na ewentualne pytania. Przepraszam za moją nieobecność. Quote
jezzbel Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Boróweczko - przeczytaj też co ja napisałam. Siedzi mi ta psina w głowie i żal mi go. Chciałabym mu jakoś szybko ocieplić w środku budę słomą chociaż na początek. Może w schronisku z Zgierzu macie kupca i mogłabym podjechać z Łukaszem. Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='jezzbel']Ja bym tez chciała znać stan sprawy - jak to będzie w domu tymczasowym jeśli trafi. Czy nadal mamy na psa płacić? Pytam bo mam podopiecznego w schronisku w Ostrowii i będę musiała zrezygnować na rzecz Szorstka. Musze ich powiadomić na dniach. Niestety dwóch psów nie dam rady utrzymać finansowo dlatego Borówko napisz co i jak.[/QUOTE] DT ogółem jest bezpłatny ,ale będą potrzebne pieniądze na kastrację , szczepienia , odrobaczenie , karmę itp. i po to nasze wpłaty. [quote name='ataK']Nie było mnie dziś, widzę, że Borówko chciałaś dzwonić do Ajlii - czy coś już wiadomo?[/QUOTE] Tak , dzwoniłam do Ajlii. Ona mówiła Ci ,że transport poniedziałkowy nie wypali ,ale wypalił ,bo w końcu zabrała w drogę też swoje psy. Ajla może pojechać w piątek ,ale za całkowity zwrot kosztów. Koszty poda mi dziś wieczorem lub jutro ,bo wtedy chyba odzyska net ,który kilka dni temu straciła.Jak nie to będzie do mnie dzwonić. [quote name='jezzbel']Słuchajcie muszę się poradzić tutaj mądrych osób. Jest pies na parkingu, który niby ma budę i niby jest karmiony. Dowiedziałam się dziś, jak poszłam wybadać grunt. Warunki nie są fantastyczne i chciałabym mu poprawić je. Pies od kilku dobrych lat mieszka na tym parkingu (nie wiedziałam, widywałam go tylko w okolicy) i widzę, że niby jest dokarmiany ale nie bardzo. Postaram się o niego zadbać, co drugi dzień,żeby nie wkurzyć ludzi na parkingu. Bo kosteczki mu jednak sterczą na bioderkach. Chciałabym też wyłożyć mu w budzie więcej słomy. Tylko pytanie skąd mam ją wziąć??? Pies jest milusi, już lekko starszy, taki skundlony wilczek, biały w łaty i strasznie mi go żal :( I właśnie pytanie do Was forumowicze, skąd wziąć słomę???[/QUOTE] Jezzbel , wątek mu koniecznie załóż+ cyknij fotki. Najlepiej byłoby znaleźć DT , potem DS. Tylko pytanie-czy parkingowi się zgodzą? [quote name='jezzbel']Najidealniej i najlepiej to by było wyrwać tego psiaka z parkingu. Niby ma wolność ale co to za wolność jak szuka jedzenia po śmietniku bo brakuje mu w misce :(:(:(:( Niestety ja nie mam warunków żeby go zabrać do siebie do domu. Ehhhhhh[/QUOTE] To faktycznie ma niezaciekawie :-(:-(:-( [quote name='jezzbel']Boróweczko - przeczytaj też co ja napisałam. Siedzi mi ta psina w głowie i żal mi go. Chciałabym mu jakoś szybko ocieplić w środku budę słomą chociaż na początek. Może w schronisku z Zgierzu macie kupca i mogłabym podjechać z Łukaszem.[/QUOTE] Dopytam się o tą słomę p.Eli-właścicielki Medoru , bo ja nic nie wiem na ten temat. Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 1-szy post zaaktualizowany , do osób ,które się zadeklarowały ,a kasa nie wpłynęła zaraz ślę PW. Quote
jezzbel Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Dobra, ja już słomę mam, będę miała od znajomego pół snopka - dopiero w niedzielę. Pojadę po słomę, zawiozę psu, dam w łapę parkingowemu i nakarmię psa może już jutro. Nie chcę się narażać tym ludziom. Pies ogółem biega sobie samopas po okolicy - Kilińskiego, Rewolucji, Jaracza itd.. Jak się uda zrobię zdjęcie, pies jest bardzo przymilny. Quote
jezzbel Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Okej, zatem póki co podtrzymuję wpłatę co miesięczną a niestety wycofam się na czas pomocy Szorstkowi z wpłat w Ostrowii. Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Słuchajcie , dzwoniła do mnie Ajla ,trasa to ok.900km. Za km 0,50gr. W pt. mogła by jechać. Może być cenowo? Quote
majqa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Mam nadzieję, że wypowiedzą się inni ale... Wiele mamy do stracenia, czas nagli i rezygnując możemy się obudzić z ręką w... Ponadto, w kwestii pt. wspomniane było na wątku, że jechałby wtedy Misio i Rambo. Czy tak jest, czy obecna wersja dotyczy tylko Misia? Borówko, a jak to wyglądało u tego pana (dystans do pokonania i przelicznik), który zawoził psy do Sylwii? Nie pamiętam na 100% ale chyba z nim rozmawiałaś? Quote
monika083 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 majqo,Rambo juz pojechal na tymczas innym transportem.. Quote
majqa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Aha, OK... czyli indywidualny transport. Dziękuję za wyjaśnienie. :-) ... czyli pozostaje drugie z pytań. Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Dotałam sms od Ajli i niestety nie będzie mieć auta w piątek,ani sobotę ,więc dopiero w niedziele może jechać. Ja nie rozmawiałam z Panem od Sylwii ,tylko z Przemkiem (Psi Ratownicy) ,ale wiem ,że oni obaj też mają stawkę 50gr za km. Quote
majqa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='Borówka16']Dotałam sms od Ajli i niestety nie będzie mieć auta w piątek,ani sobotę ,więc dopiero w niedziele może jechać. Ja nie rozmawiałam z Panem od Sylwii ,tylko z Przemkiem (Psi Ratownicy) ,ale wiem ,że oni obaj też mają stawkę 50gr za km.[/QUOTE] Aha, OK, już sobie przypomniałam, że podpowiedziałam Ci wtedy, by namiar do tego pana wziąć od Sylwii (i chyba wspomniałam też o Temidzie, no mniejsza). Borówko, stawki są więc identyczne, a dystans do pokonania? Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='majqa']Aha, OK, już sobie przypomniałam, że podpowiedziałam Ci wtedy, by namiar do tego pana wziąć od Sylwii (i chyba wspomniałam też o Temidzie, no mniejsza). Borówko, stawki są więc identyczne, a dystans do pokonania?[/QUOTE] Najmniejszy dystans będzie mieć Ajla ,bo ona jest z Wawy. Przemek jest z okolic Wrocka ,a Pan od Sylwii też z dalszych okolic. Quote
majqa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 To chyba mamy jasność, trzeba dogrywać najdogodniejszą z opcji. Quote
ataK Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Widzę, że znowu się pozmieniało z terminami. Czy psiak może do niedzieli zostać tam, gdzie jest, czy ci państwo jeszcze zostają? Quote
Borówka16 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 [quote name='ataK']Widzę, że znowu się pozmieniało z terminami. Czy psiak może do niedzieli zostać tam, gdzie jest, czy ci państwo jeszcze zostają?[/QUOTE] Państwo jeszcze zostaną - tj.póki Misia nie zabierzemy. Quote
majqa Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jakie jest zdanie innych, śledzących wątek/ zaangażowanych w Miśka? Dogrywać nd z podaną opcją transportową? Quote
ataK Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Właściwie powinni się wypowiedzieć głównie "sponsorzy" Miśka ;) Z tego co widzę, to z wpłat jednorazowych chyba akurat by było na transport... Jeśli o mnie chodzi, to mogę jedynie czekać cierpliwie, no i muszę mieć tak na dzień dobry tyle, co na jedzonko, robale i szczepienia, a nieco później na kastrację. Quote
Marycha35 Posted December 8, 2010 Author Posted December 8, 2010 moim zdaniem niech jedzie, choć jak wyliczyłam transport to 450zł! a trzeba jeszcze na "jedzonko, robale i szczepienia, a nieco później na kastrację".Mam nadzieję, ze starczy jednak. Boróweczko powinno jeszcze wpłynąć 30 zł od moich znajomych, wysłała to Anetta. Quote
malibo57 Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Borówko, nie widzę w pierwszym poście mojej wpłaty z 24.11. w wys. 110 zł, w tym 10 za grudzień. 6.12 wysłałam ponownie 10zł za grudzień - zalicz to na styczeń. Uważam, że stawka 0,50 za km jest ok - trudno będzie znaleźć lepszą ofertę. Quote
Szarotka Posted December 8, 2010 Posted December 8, 2010 Jezeli nie ma innej opcji transportu to chyba nie ma o czym mowic. Quote
Recommended Posts