Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Borówka16']Właśnie obliczyłam ,że mamy 315zł deklaracji jednorazowych (nie licząc Romki i Paros ,które nie podały kwoty).
I 75zł ( w wersji 40zł od Jezzbel) stałych.

Nie wiem dlaczego nie możesz wysłać PW bo mam miejsce na 9 wiadomości :mad: bo dziś wieczorem dostałam jednak PW od dogomaniaczki z Częstochowy

Spróbuj jeszcze raz :lol: albo na maila - ja wpłacę 100 zł dla Misiaczka :loveu:

Posted

paros napisał(a):
Nie wiem dlaczego nie możesz wysłać PW bo mam miejsce na 9 wiadomości :mad: bo dziś wieczorem dostałam jednak PW od dogomaniaczki z Częstochowy

Spróbuj jeszcze raz :lol: albo na maila - ja wpłacę 100 zł dla Misiaczka :loveu:

Dzięęęęki ! :loveu:
Od Romci też dostałam już PW - 30zł wpłaci ;)

Posted

FundacjaKaruna napisał(a):
Jeszcze jedno pytanie, czy gdyby coś się nam udało i znalazłby się dom w Warszawie, to czy jest szansa na transport?

Czy coś wiadomo co z opcją Warszawy?
ataK napisał(a):
Gdyby się trafił DT za karmę i weta w moich okolicach, to czy taka możliwość wchodziłaby w grę?

A tutaj? Są jakieś wieści?

Czasu coraz mniej, trzeba się decydować i wiedzieć, jakie pole manewru mamy: Warszawa, okolice Nowego Sącza, czy hotelik stowarzyszenia (Eliza_sk)?
Pod tym kątem trzeba szukać transportu ale by szukać coś musi zostać ustalone.

Posted

Trochę się przyjrzałam ewentualnym chętnym... W dni powszednie zdarza się, że w domu nikogo nie ma po 12 godzin :( Narobiłam Wam nadziei, aż mi głupio i już się zastanawiam, czy sama bym nie dała rady go wziąć. Obawiam się nieco, bo ostatnia tymczaska już chyba po dwóch tygodniach tak się zadomowiła, że nie było mowy o jej oddaniu, no i mam dwie sunie ;)

Posted

Hmmm... No tak, tyle, że ja finansowo nie dam rady utrzymać kolejnego psiaka i to sporego :( Jeśli bym go wzięła, to po kosztach, bo w tej chwili jestem w finansowym dołku... Nawet węgla nie mam i palę w piecu czym popadnie, ostatnio panelami, których się znajoma pozbywała... Myślałam już kiedyś, że miejsca mam sporo i mogłabym brać tymczasy za karmę, no ale zbliża się zima, więc odpadają w przedbiegach psiaki, które muszą mieć ciepełko... Jeśli rzeczywiście byłaby sytuacja awaryjna i u mnie byłoby np. najtaniej, to dawajcie go (ale razem z karmą), sierści trochę ma, to może nie zmarznie ;) Hotelik chyba jednak droższy.

Posted

Ato, OK, karma to oczywistość, odrobaczenia, szczepienia, odjajczenie. Czy jeszcze przewidujesz jakieś koszty, a jeśli to jakie są Twoje oczekiwania. Pytam, by wszystko miało ręce i nogi i właściwie zostało dograne.

Edit:
Tylko... trasa pioruńsko daleka: Łódź - Nowy Sącz ok. 368-370km.

Posted

ataK napisał(a):
Hmmm... No tak, tyle, że ja finansowo nie dam rady utrzymać kolejnego psiaka i to sporego :( Jeśli bym go wzięła, to po kosztach, bo w tej chwili jestem w finansowym dołku... Nawet węgla nie mam i palę w piecu czym popadnie, ostatnio panelami, których się znajoma pozbywała... Myślałam już kiedyś, że miejsca mam sporo i mogłabym brać tymczasy za karmę, no ale zbliża się zima, więc odpadają w przedbiegach psiaki, które muszą mieć ciepełko... Jeśli rzeczywiście byłaby sytuacja awaryjna i u mnie byłoby np. najtaniej, to dawajcie go (ale razem z karmą), sierści trochę ma, to może nie zmarznie ;) Hotelik chyba jednak droższy.

Ok , super Atka ;)
U Ciebie będzie najlepiej :loveu:
Tylko transport...

Posted

Borówka16 napisał(a):
Atko , a ja się jeszcze tak zapytam.
Miałaś już kiedyś tymczasy ? Był ktoś z dogo u Ciebie?
Bardzo przepraszam ,że ta strasznie wypytuję ,ale wiesz , lepiej dmuchać na zimne..

Słusznie, że pytasz. A może inaczej. Były u mnie tymczasy (inna inszość, że się zasiedziały na stałe) ale gdyby miał trafić kolejny, związany z dogo i ktoś zadałby mi takie pytanie, kiedyś bym się oburzyła, a po różnych cudach, o jakich na forum poczytałam, miałabym już zgoła inne podejście i zaprosiłabym w odwiedziny sprawdzające. Ostrożności nigdy za wiele. Smutne ale prawdziwe.

Posted

Tak na szybko, bo zaraz wychodzę... Pytania oczywiste - tymczas miałam tylko jeden awaryjny, który został na stałe, poza tym przez trzy tygodnie miałam na przechowaniu pieska siostrzenicy. Wcześniej natomiast miałam własne psy (do 5 naraz) i koty, przez jakieś 30 lat. Po śmierci ostatniej suni przez jakiś czas nic, aż dopóki nie zajrzałam na dogo... Była u mnie Szami, z którą mam stały kontakt, z jej lecznicą również... To na razie tyle, na pozostałe pytania odpowiem późnym wieczorem :)

Posted

Jestem pewna, że AtaK nie będzie miała nic przeciwko temu, aby przedstawić tu referencje, byłe "tymczasy", czy zgodzić się na wizytę kogoś z Dogo - przed lub po przyjeździe psa.
A co z cena DT? Wiemy coś?

Posted

Zaglądam jak wygląda sytuacja. Uważam, że domowy DT zawsze będzie lepszy od hotelu. Misio nie jest znów taki duży. W hotelach lepiej umieszczać duże psy dla, których trudniej znaleźć miejsce w domu.

Posted

Cajus JB napisał(a):
Zaglądam jak wygląda sytuacja. Uważam, że domowy DT zawsze będzie lepszy od hotelu. Misio nie jest znów taki duży. W hotelach lepiej umieszczać duże psy dla, których trudniej znaleźć miejsce w domu.

Też tak uważam ;)

Posted

Tez mi się wydaje, że lepiej dom tymczasowy. Moje zobowiązanie pozostanie finansowe. Tylko oczywiście nie obrażając nikogo (absolutnie!!), musiałaby chyba też być jakaś kontrola, jak się piesek ma - czy wszystko z nim w porządku.

Posted

jezzbel napisał(a):
Tez mi się wydaje, że lepiej dom tymczasowy. Moje zobowiązanie pozostanie finansowe. Tylko oczywiście nie obrażając nikogo (absolutnie!!), musiałaby chyba też być jakaś kontrola, jak się piesek ma - czy wszystko z nim w porządku.

Jasne , będzie kontrola , bo lepiej dmuchać na zimne tak jak już ja i Majqa pisałam :)