Cajus JB Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Borówka16 napisał(a):Etam , on z 25 waży. Do psów i kotów ok. A nie wygląda. Dzięki za uściślenie informacji. Quote
Borówka16 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Cajus JB napisał(a):A nie wygląda. Dzięki za uściślenie informacji. Nie ma za co :) Quote
nika28 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 CatAngel napisał(a):A fb psiak ma to zazwyczaj pomaga. Tak, ja go wrzucałam i jeszcze kilka innych osób chyba. Quote
CatAngel Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 To czy ja mogę prosić linki roześlę gdzie się da :) Quote
ciapuś Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 Cioteczki i Wujkowie bardzo proszę o pomoc w rozreklamowaniu wątku dwóch staruszków dla których ta zima będzie prawdopodobnie ostatnią w ich życiu http://www.dogomania.pl/threads/197065-Dwa-staruszki-czekaj%C4%85-na-%C5%9Bmier%C4%87-w-samotno%C5%9Bci-%C5%81%C3%B3d%C5%BA?p=15806284#post15806284 Quote
paros Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 [quote name='Borówka16']Właśnie obliczyłam ,że mamy 315zł deklaracji jednorazowych (nie licząc Romki i Paros ,które nie podały kwoty). I 75zł ( w wersji 40zł od Jezzbel) stałych. Nie wiem dlaczego nie możesz wysłać PW bo mam miejsce na 9 wiadomości :mad: bo dziś wieczorem dostałam jednak PW od dogomaniaczki z Częstochowy Spróbuj jeszcze raz :lol: albo na maila - ja wpłacę 100 zł dla Misiaczka :loveu: Quote
Borówka16 Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 paros napisał(a):Nie wiem dlaczego nie możesz wysłać PW bo mam miejsce na 9 wiadomości :mad: bo dziś wieczorem dostałam jednak PW od dogomaniaczki z Częstochowy Spróbuj jeszcze raz :lol: albo na maila - ja wpłacę 100 zł dla Misiaczka :loveu: Dzięęęęki ! :loveu: Od Romci też dostałam już PW - 30zł wpłaci ;) Quote
majqa Posted November 25, 2010 Posted November 25, 2010 FundacjaKaruna napisał(a):Jeszcze jedno pytanie, czy gdyby coś się nam udało i znalazłby się dom w Warszawie, to czy jest szansa na transport? Czy coś wiadomo co z opcją Warszawy? ataK napisał(a):Gdyby się trafił DT za karmę i weta w moich okolicach, to czy taka możliwość wchodziłaby w grę? A tutaj? Są jakieś wieści? Czasu coraz mniej, trzeba się decydować i wiedzieć, jakie pole manewru mamy: Warszawa, okolice Nowego Sącza, czy hotelik stowarzyszenia (Eliza_sk)? Pod tym kątem trzeba szukać transportu ale by szukać coś musi zostać ustalone. Quote
ataK Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Trochę się przyjrzałam ewentualnym chętnym... W dni powszednie zdarza się, że w domu nikogo nie ma po 12 godzin :( Narobiłam Wam nadziei, aż mi głupio i już się zastanawiam, czy sama bym nie dała rady go wziąć. Obawiam się nieco, bo ostatnia tymczaska już chyba po dwóch tygodniach tak się zadomowiła, że nie było mowy o jej oddaniu, no i mam dwie sunie ;) Quote
majqa Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 To ja bym się nie zmartwiła, gdyby i Misio został. ;-) Quote
Borówka16 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 majqa napisał(a):To ja bym się nie zmartwiła, gdyby i Misio został. ;-) Ja również ;) Quote
ataK Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Hmmm... No tak, tyle, że ja finansowo nie dam rady utrzymać kolejnego psiaka i to sporego :( Jeśli bym go wzięła, to po kosztach, bo w tej chwili jestem w finansowym dołku... Nawet węgla nie mam i palę w piecu czym popadnie, ostatnio panelami, których się znajoma pozbywała... Myślałam już kiedyś, że miejsca mam sporo i mogłabym brać tymczasy za karmę, no ale zbliża się zima, więc odpadają w przedbiegach psiaki, które muszą mieć ciepełko... Jeśli rzeczywiście byłaby sytuacja awaryjna i u mnie byłoby np. najtaniej, to dawajcie go (ale razem z karmą), sierści trochę ma, to może nie zmarznie ;) Hotelik chyba jednak droższy. Quote
majqa Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Ato, OK, karma to oczywistość, odrobaczenia, szczepienia, odjajczenie. Czy jeszcze przewidujesz jakieś koszty, a jeśli to jakie są Twoje oczekiwania. Pytam, by wszystko miało ręce i nogi i właściwie zostało dograne. Edit: Tylko... trasa pioruńsko daleka: Łódź - Nowy Sącz ok. 368-370km. Quote
Borówka16 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 ataK napisał(a):Hmmm... No tak, tyle, że ja finansowo nie dam rady utrzymać kolejnego psiaka i to sporego :( Jeśli bym go wzięła, to po kosztach, bo w tej chwili jestem w finansowym dołku... Nawet węgla nie mam i palę w piecu czym popadnie, ostatnio panelami, których się znajoma pozbywała... Myślałam już kiedyś, że miejsca mam sporo i mogłabym brać tymczasy za karmę, no ale zbliża się zima, więc odpadają w przedbiegach psiaki, które muszą mieć ciepełko... Jeśli rzeczywiście byłaby sytuacja awaryjna i u mnie byłoby np. najtaniej, to dawajcie go (ale razem z karmą), sierści trochę ma, to może nie zmarznie ;) Hotelik chyba jednak droższy. Ok , super Atka ;) U Ciebie będzie najlepiej :loveu: Tylko transport... Quote
Borówka16 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Atko , a ja się jeszcze tak zapytam. Miałaś już kiedyś tymczasy ? Był ktoś z dogo u Ciebie? Bardzo przepraszam ,że ta strasznie wypytuję ,ale wiesz , lepiej dmuchać na zimne.. Quote
majqa Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Borówka16 napisał(a):Atko , a ja się jeszcze tak zapytam. Miałaś już kiedyś tymczasy ? Był ktoś z dogo u Ciebie? Bardzo przepraszam ,że ta strasznie wypytuję ,ale wiesz , lepiej dmuchać na zimne.. Słusznie, że pytasz. A może inaczej. Były u mnie tymczasy (inna inszość, że się zasiedziały na stałe) ale gdyby miał trafić kolejny, związany z dogo i ktoś zadałby mi takie pytanie, kiedyś bym się oburzyła, a po różnych cudach, o jakich na forum poczytałam, miałabym już zgoła inne podejście i zaprosiłabym w odwiedziny sprawdzające. Ostrożności nigdy za wiele. Smutne ale prawdziwe. Quote
ataK Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Tak na szybko, bo zaraz wychodzę... Pytania oczywiste - tymczas miałam tylko jeden awaryjny, który został na stałe, poza tym przez trzy tygodnie miałam na przechowaniu pieska siostrzenicy. Wcześniej natomiast miałam własne psy (do 5 naraz) i koty, przez jakieś 30 lat. Po śmierci ostatniej suni przez jakiś czas nic, aż dopóki nie zajrzałam na dogo... Była u mnie Szami, z którą mam stały kontakt, z jej lecznicą również... To na razie tyle, na pozostałe pytania odpowiem późnym wieczorem :) Quote
malibo57 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Jestem pewna, że AtaK nie będzie miała nic przeciwko temu, aby przedstawić tu referencje, byłe "tymczasy", czy zgodzić się na wizytę kogoś z Dogo - przed lub po przyjeździe psa. A co z cena DT? Wiemy coś? Quote
Borówka16 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Atko , zgodzisz się ,żeby ktoś przyszedł do Ciebie na wizytę ? Mogłabym poprosić Cię o nr telefonu i adres na PW > Quote
Cajus JB Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Zaglądam jak wygląda sytuacja. Uważam, że domowy DT zawsze będzie lepszy od hotelu. Misio nie jest znów taki duży. W hotelach lepiej umieszczać duże psy dla, których trudniej znaleźć miejsce w domu. Quote
Borówka16 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Cajus JB napisał(a):Zaglądam jak wygląda sytuacja. Uważam, że domowy DT zawsze będzie lepszy od hotelu. Misio nie jest znów taki duży. W hotelach lepiej umieszczać duże psy dla, których trudniej znaleźć miejsce w domu. Też tak uważam ;) Quote
jezzbel Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Tez mi się wydaje, że lepiej dom tymczasowy. Moje zobowiązanie pozostanie finansowe. Tylko oczywiście nie obrażając nikogo (absolutnie!!), musiałaby chyba też być jakaś kontrola, jak się piesek ma - czy wszystko z nim w porządku. Quote
Borówka16 Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 jezzbel napisał(a):Tez mi się wydaje, że lepiej dom tymczasowy. Moje zobowiązanie pozostanie finansowe. Tylko oczywiście nie obrażając nikogo (absolutnie!!), musiałaby chyba też być jakaś kontrola, jak się piesek ma - czy wszystko z nim w porządku. Jasne , będzie kontrola , bo lepiej dmuchać na zimne tak jak już ja i Majqa pisałam :) Quote
Cajus JB Posted November 26, 2010 Posted November 26, 2010 Moja deklaracja też pozostałe aktualna do momentu znalezienia przez Misia domu. Quote
Recommended Posts