majqa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Agucha napisał(a):(...) na FB podaję swój nr konta - wpłaty wszystkie umieszczam tutaj i przekazuję na konto wskazane przez elik :) Czy ktoś ma coś na przeciwko? Ja nic. Jesteś administratorem wydarzenia więc to ma walor uwiarygodnienia sprawy. :-) Quote
Agucha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majqa napisał(a):Ja nic. Jesteś administratorem wydarzenia więc to ma walor uwiarygodnienia sprawy. :-) bardzo się cieszę i dziękuję za zaufanie :) Quote
majqa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Agucha napisał(a):bardzo się cieszę i dziękuję za zaufanie :) Z zaufania zostały mi strzępy ale komuś w końcu muszę ufać. :-) Padło więc na nieliczne grono. ;-) Quote
Agucha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 majqa napisał(a):Z zaufania zostały mi strzępy ale komuś w końcu muszę ufać. :-) Padło więc na nieliczne grono. ;-) Tym bardziej czuję się zaszczycona :) Quote
elik Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Agucha napisał(a):Na to liczę hihi ;) A z innej beczki - na FB podaję swój nr konta - wpłaty wszystkie umieszczam tutaj i przekazuję na konto wskazane przez elik :) Czy ktoś ma coś na przeciwko? Bardzo dobry pomysł :) Quote
elik Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 (edited) majqa napisał(a):Oczywiście, że będziemy podrzucać. Pięknie dziękuję Agucho za pomoc! :-) Eluś, ja chyba zmęczona już jestem ale jak się zrobiło nagle 240zł? :-( Marysia wysłała pieniążki na weta, OK, ale czy nie zostały one wydane? Czy zostały, czy nie zostały to wykaże w rozliczeniu. AtaK dostała na Misia 240 zetów i to powinna rozliczyć. Ale jak szybko zareagowała na moja pomyłkę :shake: Melduje posłusznie, że wpłynęła kasa dla Misia 337,00 zł od Marysi - 15.02. 120,00 zł od AtaK - 16.02. Lecem zapisać w rozliczeniach. Przydałoby się rozruszać sprawę Misia na fb. Może nowe wydarzenie (nie wiem kiedy obecne było zrobione), albo bardziej drastyczny, czy wzruszający tekst? Edited February 17, 2012 by elik Quote
Agucha Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Ciotunie, bardzo proszę o odpowiedzi :) Napisalam do Paji w związku z pdt. Chcialaby wiedzieć co nie co nim zdecyduje czy jest w stanie zaopiekować się Misiem. Oto lista pytań a w między czasie sobie luknę na wątek: imię: wiek: wysokość w kłębie i długość: Kastracja: Czy na coś choruje/wymaga leczenia: przebyte choroby o których wiemy: szczepienia podstawowe czy rozszerzone: odrobaczenie/odpchlenie: stosunek do psów: stosunek do suk: stosunek do kotów: stosunek do zwierząt gospodarczych(o ile jest możliwość sprawdzenia): stosunek do ludzi: stosunek do dzieci: dlaczego stracił ds: co jest powodem ,ze pies traci dotychczasowe dt/hotel: czy wyraził kiedy kolwiek agresje i na co kolwiek: Jak znosi zabiegi pielęgnacyjne: Czy wie co to dom czy żył w kojcu: co jada: i wszelkiego rodzaju inne pytania które Wam się nasuną a mi pomogą określić czy zdecydowała bym się wziąć na dt. Jeśli macie do mnie pytania proszę przesłać listę na pm. Quote
ataK Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 elik napisał(a):Czy zostały, czy nie zostały to wykaże w rozliczeniu. AtaK dostała na Misia 240 zetów i to powinna rozliczyć. Z tych 240zł odlicz proszę 90zł, na które rachunek masz w 3 poście, pisałam również, że z deklaracji zapłaciłam 7,50 za odrobaczenie. Zostaje 142,50. Wpłaciłam 120, zostaje 22,50. Oczywiście już przelewam. edit - przelane elik napisał(a):Ale jak szybko zareagowała na moja pomyłkę :shake: Nie na pomyłkę, której nie zauważyła, tylko na żądanie wpłacenia 120zł. Quote
ataK Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 elik napisał(a):Najwyraźniej AtaK musiała się "poskarżyć", że każą się Jej rozliczyć. AtaK się nie skarżyła, chyba po prostu wchodzą tu osoby umiejące czytać :evil_lol: Quote
majqa Posted February 17, 2012 Posted February 17, 2012 Agucha napisał(a):Ciotunie, bardzo proszę o odpowiedzi :) (...) Aguś, a to na niebiesko z postu 7 nie może być. Zerkniesz? Plizzz. :-) elik napisał(a):(...) Przydałoby się rozruszać sprawę Misia na fb. Może nowe wydarzenie (nie wiem kiedy obecne było zrobione), albo bardziej drastyczny, czy wzruszający tekst? Eluś, obecne jest jak najbardziej aktualne. Yesooo... kolejny tekst??? Chlip, chlip... :placz: Zerkniesz również do postu 7? Tam są już trzy... buuuu.... :placz: Do bani??? Quote
Agucha Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 majqa napisał(a):Aguś, a to na niebiesko z postu 7 nie może być. Zerkniesz? Plizzz. :-) Moim zdaniem może być :) Poczekajmy co odpowie Paja :) Quote
elik Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Powiedzcie, czy do ogłoszeń ten tekst podać ?? Urodą i charakterem podbije niejedno serce! Misio Misio ma niespełna rok, a już poznał, co to głód, przeszywające zimno, brak schronienia i opieki. Wszystko to za sprawą pseudo opiekunów, w ich sercach i domu zabrakło dla niego miejsca, miał więc... zginąć. Dzięki pomocy i poświęceniu wielu dobrych ludzi Misiek tymczasowo zamieszkał u wspaniałej rodziny w Nowym Sączu. Tam okazał się psiakiem spragnionym kontaktu z człowiekiem (ufnym nawet wobec obcych, a swoich nieodstępującym na krok), niezwykle przyjacielskim wobec dzieci (jedynie stanowiącym drobne zagrożenie dla małych dzieci z racji wielkości, żywiołowości i chęci do zabawy = możliwość przewrócenia) oraz wspaniałym kompanem dla trzech suczek. Toleruje inne pieski, na spacerach ładnie chodzi na smyczy, nie brudzi w domu, jest do tego stopnia czystym psiakiem, że nie załatwi się nawet na chodniku. Wychował się na wsi, lecz nie przeraża go zgiełk miasta. Jest psem radosnym i ciekawym otoczenia. Mimo przykrych i bolesnych doświadczeń kocha ludzi, potrzebuje ich dotyku, dobrego słowa, miłości. Misio ma książeczkę zdrowia, niedawno został zaszczepiony, odrobaczony, zabezpieczony przeciwko pchłom. Z utęsknieniem czeka na własnego człowieka. Z czystym sercem polecamy Misia do domu z ogródkiem,a także do mieszkania. Misio nie zostanie wydany do kojca ani do budy. Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji Misia są: 0-664279913, ogi@izet.pl Na jakie wojew. i miasto go ogłaszać ? Już go podałam, ale jakby co, to mogę zmienić :) I podpowiedzcie, które zdjęcia wybrać, albo same wybierzcie i wklejcie na wątek ogłoszeniowy http://www.dogomania.pl/threads/223268-OG%C5%81OSZENIOWO-w-tym-PREMIUM-dla-MISIA-Z-WYROKIEM-EKSMISJI!-17-29.02-GODZ.-22-00?p=18661882#post18661882 Quote
majqa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Elunia, ja wiem, że wybierzesz najlepsze z fot. :-) Wiesz co... pomyśl tylko i zmień, według własnego uznania, tytuł, by, jak na stronie ogłoszeniowej, pojawi się dubel Misia, nie przyciągał ten dubel tytułem, bo takie ogłoszenie może zostać usunięte. Woj. no Twoje, Twoje... :-) Quote
elik Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 majqa napisał(a):Elunia, ja wiem, że wybierzesz najlepsze z fot. :-) Wiesz co... pomyśl tylko i zmień, według własnego uznania, tytuł, by, jak na stronie ogłoszeniowej, pojawi się dubel Misia, nie przyciągał ten dubel tytułem, bo takie ogłoszenie może zostać usunięte. Woj. no Twoje, Twoje... :-) To znaczy trzeba zmienić tytuł, czy tylko usunąć słowo Misiu ? Quote
majqa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Zmienić tytuł, a dać może słowo - Misiek. Quote
elik Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 majqa napisał(a):Zmienić tytuł, a dać może słowo - Misiek. Cioteczki kochane pomóżcie - jaki ma być tytuł ? Quote
majqa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 A może - Ciągły pech pięknego psa. Misiek........ Quote
Paja Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Cioteczki jak mam podjąć jakaś decyzje potrzebuje odpowiedzi na pytania z obecnej sytuacji a nie jaka była(post#7) Druga sprawa nawet jak się po liście zdecyduje to tylko mogę go wziąć do konca czerwca/początku lipca później będę szykować się do porodu i nie podołam tymczasowiczą bo mam też swoje czworonogi którym w tym czasie tez będę musiała znaleźć na kilka dni opiekę.Tym bardziej ,że ex zlał mnie i dziecko i muszę już myśleć troszkę w przód.Mam nadzieje,że są tu wyrozumiałe cioteczki i zrozumieją sytuację. imię: wiek: wysokość w kłębie i długość,waga: Kastracja: Czy na coś choruje/wymaga leczenia: przebyte choroby o których wiemy: szczepienia podstawowe czy rozszerzone: odrobaczenie/odpchlenie: stosunek do psów: stosunek do suk: stosunek do kotów: stosunek do zwierząt gospodarczych(o ile jest możliwość sprawdzenia): stosunek do ludzi: stosunek do dzieci: dlaczego stracił ds: co jest powodem ,ze pies traci dotychczasowe dt/hotel: czy wyraził kiedy kolwiek agresje i na co kolwiek: Czy sprawia jakie kolwiek problemy wychowawcze: Jak znosi zabiegi pielęgnacyjne: Czy wie co to dom czy żył w kojcu: co jada: Quote
majqa Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Paju, na 100% Cię rozumiem i... biorąc pod uwagę to, co piszesz...., a nie są to miłe rzeczy (a przynajmniej nie wszystkie, bo samego dzidziusia, który lada moment Cię sobą uszczęśliwi, jak najbardziej gratuluję :-)), raczej nie szłabym tropem przeniesienia Misia do Ciebie. Misio to na prawdę pechowiec. Co zrobimy, jeśli do czasu określonego terminem przez Ciebie podanym, nie znajdzie domu? Znów będzie cyrk z szukaniem, będą nerwy, a on sam, lada moment ogłupieje od zmian. Kolejno... Ciąża. Tu, czego Boże broń Ci nie życzę, zawsze może zadziać się coś po drodze i wtedy trzeba będzie jeszcze szybciej uwolnić Cię od Misia. Chciałabym, by Misio od ataK przeszedł do bezterminowego DT lub, oby, oby DS i by skończyła się z nim kołomyja, by ktoś zaczął z nim pracować, uczyć go zasad, egzekwował je rozumnie i co najważniejsze kochał, a nam tutaj, choć raz na parę dni zdał rzetelną relację, co się z nim dzieje, opisał jego zachowania, daj Boże postęp w ich prostowaniu. O innych oczywistościach nie wspomnę. Quote
eliza_sk Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Nie rozumiem, czemu tak śliczny pies już tyle na dom czeka. Od nas szczotki zawsze schodziły na pniu. Konieczne są mu jakieś zdjęcia w plenerze, to podstawa sukcesu - ataK, bo rozumiem, że pies jest u Ciebie - mogłabyś mu zrobić jakąś porządną sesję na dworze ? Ja w tytule zaznaczyłabym, że to terier mix - koniecznie, może: MISIO-młody,KOCHANY wesołek-TERIER mix-kocha cały świat ! Quote
zerduszko Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Też bym pisała mix terier w tytule :) Quote
Agucha Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Bazar ogłoszeniowy od wczoraj otwarty - zapraszam :) http://www.dogomania.pl/threads/223268-OG%C5%81OSZENIOWO-w-tym-PREMIUM-dla-MISIA-Z-WYROKIEM-EKSMISJI!-17-29.02-GODZ.-22-00 Quote
elik Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 (edited) Jestem, soreczki że tak długaśno się wyłączyłam, ale musiałam zawieźć koleżankę z biedna stareńką, pogryzioną sunią do znajomych, którzy ofiarowali jej DS. Wiem, że u nich sunia będzie miała jak w psim raju. Po tylu przejściach należało się jej. Bardzo podoba mi się propozycja tytułu QUOTE]MISIO, młody, KOCHANY wesołek - TERIER mix-kocha cały świat ! i chyba taki zaproponujemy, co ? A może by jeszcze Koleżanki Cioteczki zaproponowały jakiś tekścik. No bo skoro tak długo jest tym tekstem ogłaszany i nie ma oczekiwanego rezultatu, to może tekst nieco zmodyfikować by się też przydało :) Pogmeram w czeluściach swojego archiwum zdjęciowego, to może i jakieś zdjęcie Misia, którego nie wstawiłam na watek, też znajdę Edited February 18, 2012 by elik Quote
eliza_sk Posted February 18, 2012 Posted February 18, 2012 Jeśli jeszcze mogę coś zaproponować, to troszkę uporządkowałam tekst, bo tamten był ciut chaotyczny (soryyyy, ale jestem strasznie porządnicka w materii fot i tekstu :diabloti: ). Może przyda się świeższe spojrzenie na temat ... MISIO, młody, KOCHANY wesołek - TERIER mix-kocha cały świat ! Misio mimo młodego wieku poznał już złą stronę człowieka. Miał dom, ale czy na miano domu zasługuje miejsce, w którym Misio musiał przekonać się czym jest głód, przeszywające zimno i brak schronienia ? Na szczęście to już przeszłość, teraz Misio bezpieczny czeka na swoich ludzi w domu tymczasowym. Misio jest około rocznym ??? psiakiem w typie teriera. Ma ???? w kłębie i waży ????. Jest średniej wielkości psem o cudownej, szorstkiej sierści i bursztynowych oczach. Misio jest wspaniałym psem rodzinnym, spragniony kontaktu z człowiekiem, ufny i kontaktowy od pierwszego spotkania. Potrafi chodzić za swoim opiekunem jak cień. W stosunku do człowieka łagodny i niezwykle oddany. To niezwykły pieszczoch i przytulak. Wielce przyjazny w kontaktach z dziećmi. Misio jest młodym, żywiołowym psem, uwielbia szaleństwa i zabawy. Jest radosny i ciekawy świata. Ma dobry kontakt z innymi zwierzętami, nie wykazuje oznak dominanta ???. Mimo tego, iż Misio spędził dzieciństwo na wsi nie przeraża go miejski zgiełk - znane mu są również dobre maniery. Miś potrafi również ładnie chodzić na smyczy, pozostawiony sam w domu zachowuje czystość - jest wielkim czyściochem, nie załatwia się nawet na chodniku. Misio doskonale sprawdzi się w domu z ogródkiem, jak i w mieszkaniu w bloku. Nie wydamy psa do życia w kojcu - szkoda Państwa czasu. Misio przebywa w domu tymczasowym w ??? Odrobaczenie:tak Odpchlenie: tak Szczepienie: tak Kastracja: ??? KONTAKT ??? Quote
Recommended Posts