Marycha35 Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 Izuś czy Misio jest wrzucony na FB? Jeśli nie, poproszę UBOCZE o pomoc, to MISTRZ FB;):), ale wiem, że pierwsze o co prosi to są AKTUALNE ZDJĘCIA!!!! AtKo foty, plizzzzzzzzz:) Quote
majqa Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 Nie cisnęłam z fb właśnie z racji braku nowych fot ale jasne, poproś o pomoc, bodaj z tymi, które są. Quote
Marycha35 Posted October 31, 2011 Author Posted October 31, 2011 OK:), zaraz napiszę. Edit: poprosiłam Iljovę o pomoc. Wkleję tu tekst ogłoszeniowy i fotę starą Misia, coby Ilusia pod ręką wszystko miała: Szczęście i on chadzają innymi drogami. Misio Urzeka szorstkowłosą urodą, kusi zawadiackim błyskiem w oku. Oto on - zdrowy, około 4 letni wulkan energii, kochający dzieci i zabawę, doskonale funkcjonujący w warunkach domowych - Misio. Łagodny wobec ludzi, zazdrośnie strzegący ich przed innymi psiakami, wciąż niczyj, szuka tego jednego, jedynego serca, które zacznie bić wspólnym rytmem z jego własnym. Może czasami jego nieokrzesanie i odrobina nieposłuszeństwa potrafią podnieść ciśnienie, może i zdenerwuje fakt, że pociągnie na smyczy z siłą smoka. Cóż z tego? Czy nie warto włożyć nieco pracy w oszlifowanie tak wyjątkowego, cudnego diamentu? Misio poznał już smak głodu, strachu, zimna i... beznadziei. Nie wie, co znaczy, należeć do kogoś, być kochanym prawdziwą, odpowiedzialną miłością, czuć się potrzebnym. Może to właśnie ktoś z Państwa zechce ofiarować Misiowi cud odmiany jego losu? Gorąco o to prosimy! Danymi kontaktowymi w sprawie adopcji Misia są: 0-664279913, ogi@izet.pl Quote
majqa Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 Foksia i Dżekuś napisał(a):Jak beda nowe zdjecia to poprosze na maila oraz krotki opis bo nie mam za bardzo czasu znowu przegladac watku. Ustawie Misia w kolejce do gazety Co prawda nie są nowe ale... przeczesałam całość wątku i wraz z tekstem (w drugim mailu puściłam alternatywny, krótszy) wysłałam te, które jeszcze jakoś wydają się być wyraźne, dobre do ogłoszenia. Quote
Iljova Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Jakie wpisać miejsce ??? https://www.facebook.com/event.php?eid=282200391814829&context=createI przydałby się ktoś jeszcze jako administrator wydarzenia Quote
majqa Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Wpisz proszę, zgodnie z prawdą, Nowy Sącz i zrób adnotację, że przy znalezieniu się domu poza obecną lokalizacją (preferowane rejony Kraków, Warszawa, Łódź, Poznań), po pozytywnym wyniku wizyty przedadopcyjnej, możliwa pomoc w transporcie. Edit: Ilu, myślę, że Marysia, szukając pomocy w zrobieniu wydarzenia, szukała w osobie, która się tego podejmie również pomocy w administrowaniu wydarzeniem. Inaczej, w pewnym sensie, mijałoby się to z celem. Bzdurą byłoby być samemu na fb, do tego w docelowej grupie, podjąć się administrowania wydarzeniem za to prosić o samo założenie wydarzenia zupełnie inną osobę. Quote
Iljova Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 Ale zawsze jest lepiej jak są conajmniej 2 osoby Quote
majqa Posted November 2, 2011 Posted November 2, 2011 [quote name='Iljova']Ale zawsze jest lepiej jak są conajmniej 2 osoby Z tym się zgodzę, jasne, zatem czekamy na ochotnika. Edit1: Ponieważ coraz bardziej drepczemy w miejscu zamówiłam na bazarku Paja 100 ogłoszeń dla Misia: http://www.dogomania.pl/threads/217121-lV-Bazarek-og%C5%82oszniowy-20-40-60-80-100-celem-wsparcia-Beziola-do-15listopada2011r. Opłacone, podobnie jak karma, będą one z bazarku jaki dla Misia robiłam. Całość rozliczenia oczywiście wrzucę tutaj. Edit2: Ogłoszenia opłacone. Napisałam również do Selengi (czekam na odpowiedź) prośbę o wyróżnione, ładne graficznie allegro. Edit3: Selenga zgodziła się pomóc! :loveu: Wystawione, wyróżnione allegro zostanie opłacone z kwoty bazarkowej. Quote
majqa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Bazarek z fantami do Smyku - by go rozliczyć czekam na jeszcze jedną wpłatę, niemniej, w związku z tym, co wcześniej napisałam dziś z dostawą do domu Aty, z podaniem Jej nr kontaktowego, kupiłam na aukcji Krakvetu karmę arion multi-vital: http://allegro.pl/arion-multii-vital-2x15kg-3xanimonda-gratis-i1913380838.html Koszt: 149zł Za ogłoszenia zapłaciłam 25zł. Obecne wydatki wynoszą więc na ten moment (te, które pokryję z pieniążków bazarkowych): 174zł Edit: Zadzwoniłam do Aty, by powiadomić o karmie. Ponieważ nie odebrała dałam Jej znać smsem. Quote
Smyku Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Majqa prowadzisz monolog , straszne pustki na wątku Misia . Quote
majqa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Smyku napisał(a):Majqa prowadzisz monolog (...) On potrwa do czasu. ;-) Quote
emilia2280 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 hehe, jak tu pusto, to mogé podpytac, moze ktos wie, od kogo mogé kupic wyróznione allegro jako uzupelnienie do juz istniejácych ogloszen? Quote
majqa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 emilia2280 napisał(a):hehe, jak tu pusto, to mogé podpytac, moze ktos wie, od kogo mogé kupic wyróznione allegro jako uzupelnienie do juz istniejácych ogloszen? Wysłałam Ci PW. :-) Ata podziękowała za karmę, odpisała, że u Misia OK, że ma nadzieję, że do sb. Jej komp. wróci z serwisu. Quote
holly101 Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Kochane, ja jestem u Misia codziennie ale czasu na pisanie brak, oj brak... Ale poprawię się. No i deklaracja ode mnie jeszcze nie poszła, banki sobie same rozdysponowały wypłatę, hmmm. Ale w tym tygodniu pójdzie (tzn. do przyszłego czwartku). buziaki dla Misia!!! Quote
Iljova Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Na FB Ubocze zgodził mi pomóc i na mianowanie go administratorem za co jestem mu wdzięczna, tym bardziej że przez najbliższe dni bardzo rzadko będę mogła zaglądać ... Quote
Marycha35 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Iluś, UBOCZE wielkie podzięki:):):) Izula Tobie dozgonne, Misio ma szczęście, że tu działasz jeszcze;) Niestety ja się do Aty nie dobiłam. Wysłałam więc teraz nocny sms, ups. Małgosiu proszę wrzuć foty Misia, nawet pół, ale aktualną!!! BŁAGAMY!!!!!!!!!!! Bez tego kicha. Pisałam do osób, które Misia wspierały deklaracjami kiedyś, ale niestety mają już nowe deklaracje i tu już nie pomogą. Dzwoniła też koleżanka, że ma rzeczy na ewentualny nowy bazarek, szukam kogoś kto go zrobi. Quote
Marycha35 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Jako ten cham po nocy niepokoję Małgosię, ale właśnie odpisała, że obiecuje jak tylko komp będzie zdrów przeczytać, uzupełnić, foty przesłać:) DZIĘKI ATKO!!! Pisałam też o ewentualnym szczepieniu Misia, bo to czas zdaje się najwyższy na powtórę. Pisałam w tej sprawie, ale odpo nie dostałam, więc przekopię wątek i odnajdę jak to z kłuciem Misia było. Quote
majqa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Wpis Z 11.12. [quote name='ewatonieja']Misio u nas od 15 (..) Ma książeczkę, został zaszczepiony przeciwko wsciekliźnie, na choroby zakaźne, oraz zachipowany (dane w umowie są moje). (...) Wobec tego ze szczepieniem jest jeszcze trochę czasu. Inna inszość, że... gdyby coś się zadziało Ata nie ma potwierdzenia szczepienia p/wściekliźnie. Quote
Marycha35 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Niezastąpiona:):):) Dzięki Izuś, faktycznie kiszka z tym brakiem potwierdzenia... Oczywiście do mnie nikt nie telefonował z doniesieniem, że psiak zniknął, więc niestety książeczkę Misia mamy już w niebycie:( Quote
majqa Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Jeśli Misio jest zdrowy nic nie stoi na przeszkodzie zaszczepić go wcześniej. Kiedy znajdujemy psa nie zastanawiamy się, czy przypadkiem dzień przed znalezieniem nie został zaszczepiony, dajemy mu jakiś zapas czasu na obserwację i jeśli nic nie staje na przeszkodzie dopełniamy formalności. W tym przypadku, jeśli odczekamy jeszcze z góra tydzień to szczepienia przyspieszą się raptem o miesiąc. U młodego, zdrowego psa to żadne halo, za to łepetyna spokojna. Quote
mamanabank Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 Przepraszam ale (majqa, wiem, że to nie pierwszy wątek, naprawdę przepraszam) ... Błagam o pomoc... na kolanach błagam... UWAGA DRASTYCZNE! Mikuś http://www.dogomania.pl/threads/2172...6#post17934236 Quote
Marycha35 Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Izuś to jak napisałaś, jeszcze mamy momento. Jak Ata naprawi komp to looknie pewnie, ale zaznaczę: AtKo musimy zaszczepić Misia, w grudniu, dokładnie 15 minie równy rok. A na tamten wątek się boję wejść... Quote
Recommended Posts