Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

holly101 napisał(a):
Ja jestem u Misia, ale synek mi trochę się przeziębił i maruuuudzi...

Zabieram się za czytanie, bo mam zaległości.
Mizianko dla Misia!

Super, że nas nie opuściłaś Holly! :-)
Zdróweńka dla Synka! Przeziębienie zawsze idzie w parze z marudzeniem. ;-)

• Replies 6.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

A pojutrze roczek ma więc trza zastosować jakąś kurację przyspieszoną co by miał siłę na konika na biegunach wsiąść ;)

Poczytałam, postaram się zrobić bazarek dla Misia (tzn pół na pół z innym pieskiem). Ale to dopiero po tych roczkowo-chorobowych przejściach.
Informacja o biciu - dołująca strasznie.... Mam nadzieję, że szybko dojdzie całkiem do siebie... chodzi mi o psychikę, no i że wyniki będą ok.

Posted

Oj, to masz Syneczka - Perełkę - Malusiego - Niuniusia! Gratulacje i przyspieszone życzenia urodzinowe! :-)
Impreza bez konika pod pupką nie wchodzi w grę!

Posted

Smsem skontaktowałam się z Atą, prosząc o wejście na wątek, udzielenie odpowiedzi na pytania tam, gdzie zdoła. Zapytałam, czy można by było liczyć na fotki. Ata odpisała, że dotrze do domu, net ją wpuści, wejdzie, zatem czekam.

Posted

W ramach dzień dobry, w oczekiwaniu na Atę, pozwolę sobie poprosić o podnoszenie wątku bazarku na rzecz Misia, zwłaszcza, że idzie on kiepsko:
http://www.dogomania.pl/threads/216565-Misiowi-na-pomoc-do-30.10!-Almodovar-Samozwaniec-Marquez-lit.alpinistyczna-i-in.

Czy ktoś piszący, a może tylko czytający wątek, ma kogoś innego, kto skłonny były pomóc w zebraniu środków na Misia tą, bazarkową drogą?
Może udałoby się podpytaniem znajomych dogomaniaków zdobyć dodatkowe fanty?

Posted

Dostałam smsa od Aty. Na jego podstawie w poście 2692 uzupełniłam stosunek Misia do dzieci.
I to by było na tyle na ten moment.

Marysiu, zerknij w 1 post i usuń ten mylny, roczny wiek w jednym z tekstów o Misiu. On ma tak 3-4 lata.

Edit:
No i z głowy wyleciało, że w smsie było jeszcze info, że wyniki Misia OK. :-)

Posted

majqa napisał(a):
No i z głowy wyleciało, że w smsie było jeszcze info, że wyniki Misia OK. :-)

Bardzo się ciesze, przynajmniej to jedno dobre w dzisiejszym dniu.

Posted

Już Izuś koryguję, wpiszę też, że Misio zdrowieńki, uffff:) AtKo jak już net Cię wpuści;) daj proszę znać czy mogę przelać Ci kasiorrę i dać namiary na Ciebie ewatonieja, bezpośrednio przelewała by deklarację.

Posted

Marycha35 napisał(a):
Izuś a czy wiadomo dokładnie jakie to były badania? Morfo?

Na tym jednym smsie skończyły się wszelkie info. Szczegółów nie było.

Posted

Ja znowu chwilowo :( Wyniki mam zeskanowane, ale są tam wszystkie moje dane, więc na forum nie umieszczę, chyba że komuś na maila... Szami mi je przysłała razem z informacją, że wszystko jest w porządku i Misiek jest zdrowy. Co do konta, to zna je mnóstwo osób z bazarków, więc można podawać, tylko oczywiście piszcie od kogo i w jakim celu, bo dostaję wpłaty bazarkowe, które są na wszystkie tymczasy, więc żebym wiedziała, co jest wyłącznie na Miśka. Zdjęć na razie nie mogę wstawić, bo zbyt krótko działa...

Posted

Ato, jeśli to nie kłopot, prześlij mi te wyniki na mail (+ info o koszcie) i miej je/ nie wyrzucaj, niech zaczną stanowić dokumentację Misiową.
Maryś, albo byłam ślepa albo zmieniłaś coś edycją postu, bo teraz dopiero zauważyłam, że pytasz, jakie to miały być wyniki. Przepraszam.
Ja prosiłam Atę o morfo. i biochem.

Posted

Właśnie wysmażyłam post odpowiadający na pytania Majqi odnośnie Miśka, po czym okazało się, że mnie wylogowało :( Jeśli więc o czymś zapomniałam, pytajcie.
Misiek na komendy reaguje wtedy, kiedy ma na to ochotę... Na wołanie również - albo przychodzi radośnie i w podskokach, albo popatrzy tylko i wystartuje w przeciwnym kierunku. Kota gonił, bliższej konfrontacji nie ryzykowałam. Zazdrosny - kiedy jest miziany, kłapie na każdego innego psa, który śmie się zbliżyć. Pozwala sobie odebrać wszystko, ale tylko człowiekowi, psa pogoni. Ostatnio rzuca mi się z zębami na szczeniaki, zwłaszcza na Ramzesa, który już kilkakrotnie ze skowytem uciekał :( Jest zdecydowanie żywiołowy, ma charakter i raczej trudno nad nim panować.

Posted

To na razie mamy taki obraz Miśka:

• Imię: Misiek

• Kastracja:tak

• Szczepienia, odrobaczenie: nie wiem jak to ująć

• Stan zdrowia: bardzo dobry

• Wielkość: średni

• Kontakt w sprawie adopcji: ?

• Miejsce pobytu: BDT – Nowy Sącz - AtaK

• Podstawowe informacje o zachowaniu: Miał swój dom, jego państwo chcieli się go pozbyć. Zabrany z tego domu trafił do BDT, kolejno do DS, stamtąd, jako, że adopcji nie można było uznać za udaną, wrócił na powrót do BDT. Jest psem, który potrafi funkcjonować w warunkach domowych (takie są dla niego szukane) ale potrzebuje również przestrzeni do wybiegania się.

• Jazda autem: OK

• Jedzenie: wcina wszystko

- Jest psem pojętnym? Szybko się uczy? Potrafi coś? (Zna jakąś komendę, daje łapę itd.?) - Na komendy reaguje wtedy, kiedy ma na to ochotę... Na wołanie również - albo przychodzi radośnie i w podskokach, albo popatrzy tylko i wystartuje w przeciwnym kierunku.

- Czego zdecydowanie nie lubi? Czego się boi? Co może wzbudzić w nim agresję, bunt? - Boi się nagłych ruchów, hałasu, wyciągniętej do niego ręki. Dodasz coś jeszcze?

- Stosunek do ludzi, w tym dzieci? Lubi dzieci? Czy po prostu mu nie wadzą i tyle? - Nie dość, że lubi je to staje w ich obronie, wkracza do akcji nawet wtedy, gdy zbyt gwałtownie się bawią.

- Jak reaguje jak widzi kota? Zaciekawiony i do pogonienia, czy widać po nim, że dałby kotu łupnia, gdyby ten dał się dopaść? - Koty goni.

- Stosunek do innych psów? Powarkuje, czy zdecydowanie rusza do ataku? Na ile groźnie oceniasz jego postawę wobec suni, o której pisałaś? - Ostatnio rzuca mi się z zębami na szczeniaki.Zazdrosny o inne psy - kiedy jest miziany, kłapie na każdego innego psa, który śmie się zbliżyć.

- Pozwala sobie wszystko odebrać? Pilnuje michy? - Pozwala sobie odebrać wszystko, ale tylko człowiekowi, psa pogoni.

- Jakimi cechami byś go opisała (chodzi mi w stylu: łagodny, żywiołowy, radosny, ma charakterek itd...)? - Jest zdecydowanie żywiołowy, ma charakter i raczej trudno nad nim panować. Pozwala sobie odebrać wszystko, ale tylko człowiekowi, psa pogoni.

- Jak teraz chodzi na smyczy? - ciągnie

- Sygnalizuje potrzebę wyjścia? - tak

- Może pozostać sam w domu (chodzi mi tu o próbę demolki, wycie, szczek itp.)? - Nie niszczy, nie wyje, ale wchodzi na meble stojące pod oknami, żeby móc wyglądać przez okno.

- Jak znosi zabiegi pielęgnacyjne? - Bez oporów, jak ma dosyć, to się kładzie na grzbiecie.

- Co lubi robić? - bawić się z ludźmi, innymi psami (tymi, które mu odpowiadają) lub pogryzając coś

I moja, być może smutna refleksja... :-( jest to obraz Miśka mało przyciągający uwagę, bo...
Fakt, do ludzi cud miód, da z sobą zrobić wszystko i może sam zostać w domu ale Misiek i tak robi, co chce; robi, co chce człowiek, kiedy ma moment łaskawości. Chcąc wierzyć Acie - trudno nad nim zapanować, bo jest chodzącym żywiołem. Kotom chce dać łupnia, inne psy z zazdrości pogoni/ ugryzie, szczeniaczkowi też da do wiwatu, na smyczy ciągnie, wskakuje na meble, by dostać się do okna.

Posted

majqa napisał(a):

- Jak teraz chodzi na smyczy? - Ciągnie.

- Sygnalizuje potrzebę wyjścia? - Tak.

- Może pozostać sam w domu (chodzi mi tu o próbę demolki, wycie, szczek itp.)? - Nie niszczy, nie wyje, ale wchodzi na meble stojące pod oknami, żeby móc wyglądać przez okno.

- Jak znosi zabiegi pielęgnacyjne? - Bez oporów, jak ma dosyć, to się kładzie na grzbiecie.

- Co lubi robić? - Bawić się przede wszystkim :)

Chyba wszystko :)